Zelf hamburgers maken – De hamburger is een lekkere schijf gehakt, die meestal op een broodje gegeten wordt. Je kunt de hamburger natuurlijk ook serveren bij de warme maaltijd. Want het verschil van een hamburger en een gehaktbal is niet erg groot. Het opvallendste is de vorm.
Bijkomend voordeel van een hamburger is dat die eerder gaar is, omdat hij een groter oppervlakte heeft en daardoor makkelijker gaar bakt.
Welk gehakt moet ik hebben?
Verwar de hamburger niet met de beefburger. De beefburger is van 100% rundvlees. Er zijn ook nog kipburgers en lamsburgers, die burgers mogen alleen zo heten als ze 100% van het vlees waar ze naar vernoemd zijn bevatten. In hamburgers kun je alle soorten vlees verwerken, ook door elkaar.
De basis hamburger is meestal gemaakt van gemengd gehakt. Dit kan in verschillende verhoudingen. Voor dit recept is de verhouding 70% rundergehakt en 30% varkensgehakt genomen. Zo is de hamburger niet te vet en zeker ook niet te droog. Heeft je slager gemengd gehakt in verhouding 60-40, dan kan dat natuurlijk ook. Het is geen moeten, het is een advies. Neem vooral het gehakt dat je lekker vindt.
Zelf hamburgers maken? Gebruik eens andere kruiden!
Welke kruiden je neemt, is een beetje afhankelijk van welk broodje hamburger je gaat maken. Heb je een broodje met een pittige afwerking dan moet de hamburger ook wel enigszins pit hebben, anders valt de smaak helemaal weg.
Wil je graag zelf hamburgers maken, maar ze anders kruiden? Dan zijn kruiden zoals gyros, cajun, Italiaanse of oosterse kruiden een optie. In dit recept maak je een neutrale hamburger, met alleen zout en peper, die bij elk soort beleg past. Doordat die vrij neutraal gekruid zijn, komt de smaak van het vlees ook goed tot zijn recht.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )
Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.
Zelf hamburgers maken
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram rundergehakt
- 150 gram varkensgehakt
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 1 ei
- 20 gram paneermeel
- 1 kleine ui
Bereidingswijze van dit recept
Zelf hamburgers maken doe je zo:
Snij de ui zo fijn mogelijk.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Verdeel het gehakt in 5 gelijke porties. Vorm er eerst ballen van en druk ze dan met je handpalm plat. Druk de zijkanten netjes in model en leg de burgers op een bord dat je afdekt met plasticfolie. Zet de burgers het liefst een uur in de koelkast, dan bakken de burgers makkelijker. Heb je hier geen tijd voor dan kun je die stap eventueel ook overslaan.
Verwarm een grillpan of koekenpan liefst met dikke bodem tot die goed heet is. Leg de hamburgers in de droge pan en bak ze ongeveer 5 minuten aan een zijde.
Draai de hamburgers om en bak de andere kant ook nog ongeveer 5 minuten tot de hamburgers gaar zijn. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de hamburgers. Serveer de hamburgers op een broodje of bij de warme maaltijd.
Tafel lekker !!
Duidelijke uitleg ben geen kok maar dankzij de recepten die duidelijk zijn lukt het en smaakvol gr vanuit Gambia
Erg leuk om te horen dat onze recepten zelfs in Gambia gewaardeerd worden. Veel kookplezier en tafel lekker.