• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zelfgemaakt is echt het lekkerst

door Connie Derks
in Kookschool
0
2
zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken – De hamburger is een lekkere schijf gehakt die meestal op een broodje gegeten wordt. Je kunt de hamburger natuurlijk ook serveren bij de warme maaltijd. Want het verschil van een hamburger en een gehaktbal is niet erg groot. Het opvallendste is de vorm.

Bijkomend voordeel van een hamburger is dat deze eerder gaar is omdat deze een groter oppervlakte heeft en daardoor makkelijker gaar bakt.

Welk gehakt moet ik hebben?

Verwar de hamburger niet met de beefburger. De beefburger is van 100% rundvlees. Er zijn ook nog kipburgers en lamsburgers deze mogen ook alleen zo heten als ze 100% van het vlees waar ze naar vernoemd zijn bevatten. In hamburgers kun je alle soorten vlees verwerken ook door elkaar.

Verwar de hamburger niet met de beefburger. De beefburger is van 100% rundvlees.

De basis hamburger is meestal gemaakt van gemengd gehakt. Dit kan in verschillende verhoudingen. Voor dit recept is de verhouding 70% rundergehakt en 30% varkensgehakt genomen. Zo is de hamburger niet te vet en zeker ook niet te droog. Heeft je slager gemengd gehakt in verhouding 60-40 dan kan dat natuurlijk ook. Het is geen moeten het is een advies. Neem vooral het gehakt wat je lekker vind.

Zelf hamburgers maken? Gebruik eens andere kruiden!

Welke kruiden je neemt, is een beetje afhankelijk van welk broodje hamburger je gaat maken. Heb je een broodje met een pittige afwerking dan moet de hamburger ook wel enigszins pit hebben anders valt de smaak helemaal weg.
Wil je graag zelf hamburgers maken, maar deze anders kruiden? Dan zijn kruiden zoals gyros, cajun, Italiaanse- of oosterse kruiden een optie. Voor nu maken we een neutrale hamburger met alleen peper en zout die bij elk soort beleg past. Doordat deze vrij neutraal gekruid zijn komt de smaak van het vlees ook goed tot zijn recht.

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Zelf hamburgers maken

Porties: 5 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram rundergehakt
  • 150 gram varkensgehakt
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 20 gram paneermeel
  • 1 kleine ui

Bereidingswijze van dit recept

Zelf hamburgers maken doe je zo:

Snij de ui zo fijn mogelijk. Meng alle ingrediënten door elkaar. Verdeel het gehakt in 5 gelijke porties. Vorm er eerst ballen van en druk deze dan met je handpalm plat. Druk de zijkanten netjes in model en leg de burgers op een bord dat je afdekt met plastic folie, zet dit het liefst een uur in de koelkast, dan bakken de burgers makkelijker. Heb je hier geen tijd voor dan kun je deze stap eventueel ook overslaan.

Verwarm een grillpan of koekenpan liefst met dikke bodem tot deze goed heet is. Leg de hamburgers in de droge pan en bak deze ongeveer 5 minuten aan een zijde. Voor een goede koekenpan kijk je op chefcheck.nl Draai de hamburgers om en bak de andere kant ook nog ongeveer 5 minuten tot de hamburgers gaar zijn. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de hamburgers. Serveer de hamburgers op een broodje of bij de warme maaltijd.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Gehakt
DeelPin83Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken
Kookschool

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen
Kookschool

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Reacties 2

  1. Joop Hermes says:
    9 maanden geleden

    Duidelijke uitleg ben geen kok maar dankzij de recepten die duidelijk zijn lukt het en smaakvol gr vanuit Gambia

    Beantwoorden
    • Connie says:
      9 maanden geleden

      Erg leuk om te horen dat onze recepten zelfs in Gambia gewaardeerd worden. Veel kookplezier en tafel lekker.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen