Zelf limonade maken – Zelf limonade maken is leuk en vooral erg lekker. Je kunt de limonade maken in een smaak naar keuze. Wat dacht je van perzik of frambozenlimonade. Of ga jij voor de citroen of misschien wel een mango versie. Je kunt er bijna alle fruit voor gebruiken, zorg ervoor dat het fruit goed rijp is dan komt de smaak het beste tot zijn recht.
Serveer deze limonades het liefst ijskoud, bijvoorbeeld met veel cruched ijs dat is niet alleen erg verfrissend, maar ziet er ook nog eens erg gaaf uit.
Basissiroop
Alles begint bij de basis zo ook een limonade. Maak gelijk wat meer van deze basissiroop want deze kun je wel een week in je koelkast bewaren. Zo maak je steeds verse limonade iedere keer in een ander smaakje. De basis van deze limonade is citroensap, suiker en water. Hier kook je een siroop van. Met deze siroop breng je het vruchtensap en water op smaak. Je kunt het zo zoet maken als je zelf lekker vindt door er meer of minder siroop aan toe te voegen.
Welk fruit is lekker voor limonade?
Geschikt fruit voor limonade zijn:
- Aardbei
- Ananas
- Mango
- Framboos
- Kersen
- Citroen
- Limoen
- Sinaasappel
- Pruimen
- Perzik
- Nectarine
- Rode bessen
- Meloen in alle soorten
De scherpe smaak van rode bessen of limoen is natuurlijk heel anders dan de vlakke smaak van een mango of honingmeloen. Deze smaak kun je niet alleen bijsturen door er meer of minder basissiroop in te doen, maar ook door in de basis siroop de 50 gram water te vervangen door citroensap. De smaak van citroen haalt de smaak van het andere fruit op waardoor het frisser en intenser wordt.
Fruit
Wat zijn nu de seizoenen van vers fruit, en waar moet je op letten bij het kopen van fruit? Je vind op deze pagina veel recepten & inspiratie
Zelf limonade maken
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 50 ml. citroensap
- 50 ml. water
- 100 gram suiker
- 250 - 350 gram vers fruit naar smaak
- +/- 1 liter water
Bereidingswijze van dit recept
Zelf limonade maken doe je zo:
Breng 50 gram water met het citroensap en de suiker aan de kook en laat dit een minuutje doorkoken. Laat afkoelen. Bewaar de siroop in een glazen pot of fles in je koelkast tot gebruik.
Pureer fruit naar keuze met de siroop in een blender of met de staafmixer. Zeef de fruitsiroop en doe deze in een kan of fles. Voeg ijskoud water toe. Begin met 750 gram en proef wat je lekker vindt. De hoeveelheid water is afhankelijk van het soort fruit en de rijpheid van het fruit. Ook je persoonlijke smaak hierin is nogal verschillend. Je kunt er altijd wat meer water bij doen. Hou er rekening mee dat als je veel cruched ijs gebruikt je de limonade wat sterker moet maken omdat het ijs de limonade ook nog verdund.
Tafel lekker !!
mmmmmm !
Hoi Connie,
Ik ben behoorlijk geïnteresseerd geraakt door dit recept in combinatie met vers fruit!
Klinkt nu al overheerlijk.
Nu was mijn vraag omgoot hoeveel Liter limonade is bovenstaand recept? Voor 1 Liter? Voor 1,5?
Ik ben namelijk van plan om een grote hoeveelheid in 1 keer te maken, dan kan ik zelf uitrekenen hoeveel ik nodig heb.
Hopelijk vindt u de tijd om te kunnen reageren 😉
Zoals in het recept aangegeven staat is dit een beetje afhankelijk van het soort fruit.en persoonlijke smaak. Begin daarom met 750 ml toe te voegen en dan eventueel meer. Het is minimaal 1 liter per keer.
Succes met het maken van je eigen limonade.