- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Zo bereid je een echte slagers rookworst

Zo bereid je een echte slagers rookworst – Unox is misschien de grootste in rookworst, maar de verse rookworst van de slager verdient toch de absolute voorkeur. Hier moet je even meer tijd voor nemen, maar die tijd is niet langer dan de bereidingstijd van de stamppot die je erbij maakt. Kies voor een goed product.

Zo bereid je een echte slagers rookworst

De rookworst die je vers bij de slager koopt maak je gaar door hem in koud water op te zetten en ongeveer 20 tot 25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water. Laat het water ├ęcht niet teveel borrelen, want dan knapt het velletje van de worst en lopen de sappen er uit. En denk er om: rookworst moet ook rusten. Als we de worst even rustig laten liggen onder folie kunnen de vleessappen zich verspreiden. Dat komt de smaak van de worst zeker ten goede.

Snijd tenslotte pas op het allerlaatste de rookworst (met een scherp mes!) in stukjes.

Lekker bij stamppot. Of bij de borrel, met een likje (grove) mosterd. Klik hier voor al onze stamppot recepten[1].

 

Links in dit recept:
  1. Klik hier voor al onze stamppot recepten: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/stamppot/