Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zo maak je een verse makreel schoon

0 6.220

Een makreel schoonmaken is niet voor iedereen alledaags werk. Een lastige klus, maar soms zeker de moeite waard. Wordt het niets, koop dan makreelfilet, maar probeer het in ieder geval eens uit.
Met deze stap voor stap instructie moet het lukken.

Het schoonmaken van een makreel begint bij het afsnijden van de kop. Dit is echter uiterst nauwkeurig werk en vergt wat oefening. Snijd kort achter de kieuwen en vinnen omdat je anders de galblaas beschadigd. Dit maakt de vis bitter en oneetbaar. Wil je zekerheid? Snijd de vis dan achter de kop (vanaf de rug) in en stop net voorbij de ruggengraat. Trek de kop er verder met de hand af.

Snijd de buikholte open. Dit doe je het makkelijkst door de vis op een snijplank te leggen en de staart vast te houden. Steek het mes vervolgens in de buikholte en snijd het vel door.

Haal de ingewanden uit de makreel.

Tot slot was je de makreel onder koud stromend water, begin met de buikholte en verwijder daar eerst de bloedader die tegen de ruggengraat zit.

Dat was alles. Als je dit voor het eerst doet is het enorm wennen, maar na het een aantal keren gedaan te hebben wordt het gewoon en zul je veel vaker een visje op tafel zetten.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer