• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Lokale producten

Hereford Rundvlees – De koe met de krullen

door Redactie
in Lokale producten
0
0
Hereford Rundvlees – De koe met de krullen

Op een beurs in Maastricht maakten we kennis met Giel Hermans. Een mooie ontmoeting. Een groot stuk vlees prijkte op de stand waarvan een voorbijganger riep, dat is een varken! Niets was minder waar, en juist dat is de reden dat Giel Hermans hier op de beurs staat. Het is over het algemeen slecht gesteld met onze productkennis. Giel Hermans is onder andere teler van suikermaïs en de laatste jaren actief aan de slag met Hereford runderen.

Hereford Runderen

De koe met de krullen, je ziet hem bij de foto’s. Het is een schatje toch? Deze koe oftwel dit rund noemen we een Hereford Rund. Een echt vleesras dat veel voorkomt maar toch helemaal niet zo bekend is. Natuurlijk gaan de koeien van Giel Hermans ook naar de slacht, maar niet voordat ze een prachtig vrij leven hebben gehad. Het bedrijf van Giel is gevestigd in het Limburgse Kessel. De koeien grazen o.a. langs de maas waar ze een geheel zelfstandig leven hebben. Zelf het kalveren doen ze gewoon zelf. Op het laatst van hun leven worden ze voor de slacht op stal gezet. Een prachtige ronde stal ( zie foto’s) is het eindstation. Hier worden ze wat bijgevoederd met granen en maïs (zie ook foto) zodat er zich wat vet aan het vlees ontwikkeld.

Streekproduct

Eén van onze vragen is altijd of jullie lezers dit ook kunnen kopen. Het antwoord was kort en duidelijk. Ja! Maar dan moeten ze even naar Limburg komen. Hier zit weinig marketing achter. Er worden zo’n twee koeien per week geslacht en het vlees wordt allemaal lokaal verkocht. En zelfs in het dorpje Kessel weet nog niet iedereen van het bestaan van deze runderen af. Voor ons reden te meer om juist hier aandacht aan te besteden. Want wat zijn er een mooie producten verkrijgbaar in je eigen omgeving. Vaak moet je hier wel even voor op de fiets springen. Ga niet verwachten dat het gewoon bij de Appie in de schappen ligt. Nee, hier moet je echt even moeite voor doen. Maar, dan heb je ook wat.

Duur?

Ons oog valt op een prijslijst in het geweldig mooie landwinkeltje. Waar je zou verwachten dat dit vlees een paar dubbeltjes meer mag kosten zien we vooral hele redelijke prijzen. Variërend van 22 euro voor een kilo biefstuk tot 9 euro voor een kilo rundergehakt. De prijzen zijn dus vergelijkbaar met die van de slager. We hebben het al vaker gezegd dat je dan beter een keertje minder vlees kunt eten en voor goed vlees kunt gaan.

Smaak

Hereford vlees staat bekend als erg mals vlees. Er is in foodie kringen een trend naar vlees waar je toch echt een beetje op moet kauwen. Maar ook mals vlees wordt nog altijd enorm gewaardeerd. Los van deze smaakvoorkeur is het een heerlijk gevoel als je kunt kiezen voor vlees van runderen die een goed leven gehad hebben. Dat is hier ook echt het geval. Behandel het vlees met respect, maar geniet er ook van! Dit vlees kan de eyecatcher op je barbecue zijn. Barbecueën, wat we allang niet meer alleen ’s zomers doen, wordt ineens weer lekker als je dergelijke keuzes maakt.

Nieuwtje: Sinds kort voeren zij hun eigen snacklijn. Kroketten en Bitterballen waar je blij van wordt. Als je er in bijt weet je precies wat er in zit. Verkrijgbaar in diverse Limburgse horecagelegenheden en binnenkort ook voor u als consument verkrijgbaar.Wij kunnen niet wachten!

Woon je in de buurt of ben je in de buurt? Dan is dit een adresje waar je zeker even langs moet.

Giel Hermans
Natuurbeheer Limburg
Donk 1a
5995 PL Kessel
077-4629325
Kijk voor meer info eens op www.herefords.nl

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Kalfswangen in rode wijn
Stoofschotel

Kalfswangen in rode wijn

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Gehaktbrood uit de airfryer
Vleesgerechten

Gehaktbrood uit de airfryer; met een lekker oosters tintje

Varkenswangen
Pastagerechten

Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Gestoofde runderwangen met oesterzwammen
Stoofschotel

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen