• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Lokale producten

Hereford Rundvlees – De koe met de krullen

Redactie door Redactie
in Lokale producten
0
0
Hereford Rundvlees – De koe met de krullen

Op een beurs in Maastricht maakten we kennis met Giel Hermans. Een mooie ontmoeting. Een groot stuk vlees prijkte op de stand waarvan een voorbijganger riep, dat is een varken! Niets was minder waar, en juist dat is de reden dat Giel Hermans hier op de beurs staat. Het is over het algemeen slecht gesteld met onze productkennis. Giel Hermans is onder andere teler van suikermaïs en de laatste jaren actief aan de slag met Hereford runderen.

Hereford Runderen

De koe met de krullen, je ziet hem bij de foto’s. Het is een schatje toch? Deze koe oftwel dit rund noemen we een Hereford Rund. Een echt vleesras dat veel voorkomt maar toch helemaal niet zo bekend is. Natuurlijk gaan de koeien van Giel Hermans ook naar de slacht, maar niet voordat ze een prachtig vrij leven hebben gehad. Het bedrijf van Giel is gevestigd in het Limburgse Kessel. De koeien grazen o.a. langs de maas waar ze een geheel zelfstandig leven hebben. Zelf het kalveren doen ze gewoon zelf. Op het laatst van hun leven worden ze voor de slacht op stal gezet. Een prachtige ronde stal ( zie foto’s) is het eindstation. Hier worden ze wat bijgevoederd met granen en maïs (zie ook foto) zodat er zich wat vet aan het vlees ontwikkeld.

Streekproduct

Eén van onze vragen is altijd of jullie lezers dit ook kunnen kopen. Het antwoord was kort en duidelijk. Ja! Maar dan moeten ze even naar Limburg komen. Hier zit weinig marketing achter. Er worden zo’n twee koeien per week geslacht en het vlees wordt allemaal lokaal verkocht. En zelfs in het dorpje Kessel weet nog niet iedereen van het bestaan van deze runderen af. Voor ons reden te meer om juist hier aandacht aan te besteden. Want wat zijn er een mooie producten verkrijgbaar in je eigen omgeving. Vaak moet je hier wel even voor op de fiets springen. Ga niet verwachten dat het gewoon bij de Appie in de schappen ligt. Nee, hier moet je echt even moeite voor doen. Maar, dan heb je ook wat.

Duur?

Ons oog valt op een prijslijst in het geweldig mooie landwinkeltje. Waar je zou verwachten dat dit vlees een paar dubbeltjes meer mag kosten zien we vooral hele redelijke prijzen. Variërend van 22 euro voor een kilo biefstuk tot 9 euro voor een kilo rundergehakt. De prijzen zijn dus vergelijkbaar met die van de slager. We hebben het al vaker gezegd dat je dan beter een keertje minder vlees kunt eten en voor goed vlees kunt gaan.

Smaak

Hereford vlees staat bekend als erg mals vlees. Er is in foodie kringen een trend naar vlees waar je toch echt een beetje op moet kauwen. Maar ook mals vlees wordt nog altijd enorm gewaardeerd. Los van deze smaakvoorkeur is het een heerlijk gevoel als je kunt kiezen voor vlees van runderen die een goed leven gehad hebben. Dat is hier ook echt het geval. Behandel het vlees met respect, maar geniet er ook van! Dit vlees kan de eyecatcher op je barbecue zijn. Barbecueën, wat we allang niet meer alleen ’s zomers doen, wordt ineens weer lekker als je dergelijke keuzes maakt.

Nieuwtje: Sinds kort voeren zij hun eigen snacklijn. Kroketten en Bitterballen waar je blij van wordt. Als je er in bijt weet je precies wat er in zit. Verkrijgbaar in diverse Limburgse horecagelegenheden en binnenkort ook voor u als consument verkrijgbaar.Wij kunnen niet wachten!

Woon je in de buurt of ben je in de buurt? Dan is dit een adresje waar je zeker even langs moet.

Giel Hermans
Natuurbeheer Limburg
Donk 1a
5995 PL Kessel
077-4629325
Kijk voor meer info eens op www.herefords.nl

Tags: LimburgVleesVlees - Rundvlees
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Friese nagelkaas met kaasmes
Lokale producten

Friese nagelkaas of Kanternagelkaas van magere melk

hermit gin en oesters
Lokale producten

Hermit gin & Seafarm oesters: van zilt tot zoet

Opperdoezer Ronde - Opperdoes - Noord-Holland - aardappel - aardappels - Beschermde Oorsprongsbenaming 7719
Lokale producten

Opperdoezer ronde: De trots van een Noord-Hollands dorp

échte Arnhemse meisjes
Lokale producten

De enige échte Arnhemse meisjes

vegeten vis
Lokale producten

Trakteer jezelf eens op vergeten vis en neem er een (bok)biertje bij

Ansjovis uit de Oosterschelde; Lokaal en uiterst duurzaam
Lokale producten

Ansjovis uit de Oosterschelde; Lokaal en uiterst duurzaam

Sojasaus uit Rotterdam; Tomasu Soy Sauce
Lokale producten

Sojasaus uit Rotterdam; Tomasu is nieuwe, lokale smaakmaker

Sukade Irish beef Parkheuvel (4)
Lokale producten

Sukade en Irish Beef, stoven in Parkheuvel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen