• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Lokale producten

Ierland, Dublin kookt, eet en geniet

door Marlene Stolte
in Lokale producten
0
0
Ierland, Dublin kookt, eet en geniet

Ga je zelf ook naar Dublin en je bent benieuwd wat ik daar gedaan heb, lees mijn reisverslag dan hier. Om het makkelijk voor je te maken geef ik de adressen die ik bezocht heb op mijn eerste dag en een heleboel foto’s om alvast de sfeer te proeven.

Bureau van Toerisme Ierland

Informatie voor je stedentrip, goedkope vluchten, wandelingen, de Wild Atlantic Way, spookkastelen, last-minutes, je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het op de site van het Tourisme Ireland (in de oude taal gaelic: Fáilte Ireland) of het Nederlandse zusje Ierland.
Kijk voor Nederlands: www.ireland.com/nl-nl
Kijk voor Engels: www.failteireland.ie

Voor (travel)bloggers: ik lees net dat volgend jaar oktober de TBEX Europa plaats vindt in Ierland. Ruim 600 bloggers bij elkaar. De sprekers zijn nog niet bekend, maar de laatste keer kwam bijvoorbeeld Ottolenghi langs.

Ketty’s food tour of Dublin city

Ketty is een foodblogger en heeft met haar blog verschillende prijzen gewonnen. Ketty neemt je niet mee voor de Guinness of de Irish stew, maar laat het Dublin zien waar de lokale mensen eten. Ze is gekozen tot foodambassadeur van het Ierse Bureau van Toerisme ( Fáilte Ireland) en laat je graag juist die plekken zien die Dublin, qua eten, zo bijzonder maken. De 3-uur durende tour is op zaterdag en doordeweeks op verzoek.
Meer informatie: www.deliciousdublintours.com

Ierland Dublin

Fallon & Bryne

Het hele idee achter deze prachtige zaak is, zoals zij zelf zeggen, simpel. Ze houden van goed voedsel, heerlijke wijn en geweldig gezelschap. Niet elk mooi potje bevat iets lekkers, dus worden alle merken geproefd en gecontroleerd voordat ze in de winkel komen. Loop in ieder geval even naar binnen. Heb je trek in een wijntje, duik de wijnkelder in. Neem daar een plankje met lekkers bij, bijvoorbeeld kaasjes. Nederlandse echtparen trokken jaren geleden naar Ierland. Ze wilden meer vrijheid en meer ruimte om te doen waar ze goed in waren. Een van die dingen was kaas maken. Een oude Goudse op z’n Iers zeg maar. Die kazen zijn te proeven bij Fallon & Bryne.
Meer informatie: www.fallonandbyrne.com

Klaw

Een heel smal zaakje in de ‘Temple Bar’ wijk. Toen ze net begonnen was er nog geen echte keuken. Met een gasbrander verwarmde ze toen de oesters met een beetje kruidenboter, spinazie en Parmezaan. Absoluut een aanrader. Nu de keuken geïnstalleerd is kan je er ook terecht voor bijvoorbeeld kreeft. Ierse kreeft natuurlijk. Leuk detail: aan de wand hangen allemaal tekeningen op papieren servetjes. Ooit heeft een klant wat op een servetje getekend dat zo leuk was dat het werd opgehangen. Nu hangt er een waslijn vol.
Meer informatie: www.klaw.ie

Brother Hubbard

We horen gelukkig het wel vaker. Mensen die hun baan opzij zetten en gaan doen waar hun passie ligt. Zo gebeurde ook met de eigenaren van Brother Hubbart. Opende ze 4 jaar geleden met 2 man personeel, nu hebben ze er 60 rondlopen, opende ze een zaak aan de andere kant van de rivier en ligt het eerste kookboek van hun hand in de winkel. Ze staan in de Top 10 brunch destinations van de Irish Times. Alles wordt zelf van nul af bereid, scones, dressings, sauzen. Behalve hun brood, maar waar ze dat vandaan halen is te lezen op de menukaart. Net zoals waar hun koffie, vis, kaas, thee of eieren vandaan komen.
Meer informatie: www.brotherhubbard.ie

Murphy’s Icecream

Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je naar Dublin gaat, maar de ijsjes van Murhy’s zijn gekozen tot de lekkerste van Ierland en heel bijzonder. Geen kleurstoffen, geen poedermelk, geen vanille extract, maar het echte spul, zoals ze zelf zeggen. Regenwater wordt opgevangen, zeezout wordt zelf gewonnen en dan krijg je hele lekkere ijsjes. “Icecream that knows where it’s coming from” is hun spreuk. De Dingle gin is een aanrader!
Meer informatie: www.murphysicecream.ie

Cooks Academy

We zullen met z’n allen niet meteen een maand op kookles gaan in Dublin, maar ik noem ze toch wel. Ze hebben namelijk ook hele grappige avond- en dagcursussen. Een macaron workshop, een cupcake, icing & cake pops workshop, sauzen workshop of wanneer je wilt weten waar de slager jouw biefstuk of karbonade precies wegsnijdt. Ben je een paar dagen in Dublin, dan kan dit een leuke onderbreking van een paar uur zijn. Het is een mooie ruimte met erg grappige koks, die je vast nog wat meer inside info kunnen geven over de stad.
Meer informatie: www.cooksacademy.com

L. Mulligan Grocer, Bar & Restaurant

Hier drink je geen wijntje bij je hoofdgerecht, maar bier. En dan niet de standaard guinness, maar mooie, vaak lokaal, gebrouwen bier. Er zijn tegenwoordig zo’n 300 kleinere brouwerijen actief in Ierland, een stuk meer dan een paar jaar geleden. Natuurlijk verandert de kaart elk seizoen en ook de biertjes worden daarop aangepast. Liever geen bier, ze hebben ook heerlijke cider. Bij je dessert kan je een whiskey verwachten, dessertwijnen doen ze hier niet aan.
Meer informatie: www.lmulligangrocer.com

Brooks Hotel

Lekker centraal gelegen hotel tegenover een parkeergarage (mocht je het links rijden aandurven). Niet goedkoop, het zorgt meteen voor een flinke hap in je stedentripbudget, maar wel een heerlijk ontbijt en een bed zo groot dat je er wel met z’n vieren in past. Ga je naar Ierland, zorg dan dat je een verloopstekker meeneemt, ze hebben daar namelijk 3 pins stopcontacten.
Meer informatie: www.brookshotel.ie

 

Tags: EuropaIerland
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesterzwammen kweken
Lokale producten

Oesterzwammen kweken? Dat kun jij ook!

Friese nagelkaas met kaasmes
Lokale producten

Friese nagelkaas of Kanternagelkaas van magere melk

hermit gin en oesters
Lokale producten

Hermit gin & Seafarm oesters: van zilt tot zoet

Hereford Rundvlees – De koe met de krullen
Lokale producten

Hereford Rundvlees – De koe met de krullen

Opperdoezer Ronde - Opperdoes - Noord-Holland - aardappel - aardappels - Beschermde Oorsprongsbenaming 7719
Lokale producten

Opperdoezer ronde: De trots van een Noord-Hollands dorp

échte Arnhemse meisjes
Lokale producten

De enige échte Arnhemse meisjes

vegeten vis
Lokale producten

Trakteer jezelf eens op vergeten vis en neem er een (bok)biertje bij

Ansjovis uit de Oosterschelde; Lokaal en uiterst duurzaam
Lokale producten

Ansjovis uit de Oosterschelde; Lokaal en uiterst duurzaam

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Deze friszoete rode kool stamppot met appel en ananas is door zijn kleur een feest om te zien en favoriet bij jong en oud.

Check het recept of lees de info
Ham-kaasrolletjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen