• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Lokale producten

Ierland, Dublin kookt, eet en geniet

Marlene Stolte door Marlene Stolte
in Lokale producten
0
Ierland Dublin 12

Ga je zelf ook naar Dublin en je bent benieuwd wat ik daar gedaan heb, lees mijn reisverslag dan hier. Om het makkelijk voor je te maken geef ik de adressen die ik bezocht heb op mijn eerste dag en een heleboel foto’s om alvast de sfeer te proeven.

Bureau van Toerisme Ierland

Informatie voor je stedentrip, goedkope vluchten, wandelingen, de Wild Atlantic Way, spookkastelen, last-minutes, je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het op de site van het Tourisme Ireland (in de oude taal gaelic: Fáilte Ireland) of het Nederlandse zusje Ierland.
Kijk voor Nederlands: www.ireland.com/nl-nl
Kijk voor Engels: www.failteireland.ie

Voor (travel)bloggers: ik lees net dat volgend jaar oktober de TBEX Europa plaats vindt in Ierland. Ruim 600 bloggers bij elkaar. De sprekers zijn nog niet bekend, maar de laatste keer kwam bijvoorbeeld Ottolenghi langs.

Ketty’s food tour of Dublin city

Ketty is een foodblogger en heeft met haar blog verschillende prijzen gewonnen. Ketty neemt je niet mee voor de Guinness of de Irish stew, maar laat het Dublin zien waar de lokale mensen eten. Ze is gekozen tot foodambassadeur van het Ierse Bureau van Toerisme ( Fáilte Ireland) en laat je graag juist die plekken zien die Dublin, qua eten, zo bijzonder maken. De 3-uur durende tour is op zaterdag en doordeweeks op verzoek.
Meer informatie: www.deliciousdublintours.com

Ierland Dublin
Ierland Dublin 2
Ierland Dublin 3 e1480531799746
Ierland Dublin 4
Ierland Dublin 5
Ierland Dublin 6 e1480531779387
Ierland Dublin 7
Ierland Dublin 8
Ierland Dublin 9
Ierland Dublin 10
Ierland Dublin 11
Ierland Dublin 12
Ierland Dublin 13
Ierland Dublin 14
Ierland Dublin 15
Ierland Dublin 16
Ierland Dublin 17 e1480531741127
Ierland Dublin 18
Ierland Dublin 19
Ierland Dublin 20
Ierland Dublin 21
Ierland Dublin 22
Ierland Dublin 23 e1480531761606
Ierland Dublin 24 e1480531725969
Ierland Dublin 25
Ierland Dublin 26
Ierland Dublin 27
Ierland Dublin 28
Ierland Dublin 29
Ierland Dublin 30
Ierland Dublin 31 e1480531819452
Ierland Dublin 32
Ierland Dublin 33
Ierland Dublin 34 e1480532330787
Ierland Dublin 35
Ierland Dublin 36
Ierland Dublin 37
Ierland Dublin 38 e1480531832659
Ierland Dublin 39 e1480532295278
Ierland Dublin 40 e1480531551845

Fallon & Bryne

Het hele idee achter deze prachtige zaak is, zoals zij zelf zeggen, simpel. Ze houden van goed voedsel, heerlijke wijn en geweldig gezelschap. Niet elk mooi potje bevat iets lekkers, dus worden alle merken geproefd en gecontroleerd voordat ze in de winkel komen. Loop in ieder geval even naar binnen. Heb je trek in een wijntje, duik de wijnkelder in. Neem daar een plankje met lekkers bij, bijvoorbeeld kaasjes. Nederlandse echtparen trokken jaren geleden naar Ierland. Ze wilden meer vrijheid en meer ruimte om te doen waar ze goed in waren. Een van die dingen was kaas maken. Een oude Goudse op z’n Iers zeg maar. Die kazen zijn te proeven bij Fallon & Bryne.
Meer informatie: www.fallonandbyrne.com

Klaw

Een heel smal zaakje in de ‘Temple Bar’ wijk. Toen ze net begonnen was er nog geen echte keuken. Met een gasbrander verwarmde ze toen de oesters met een beetje kruidenboter, spinazie en Parmezaan. Absoluut een aanrader. Nu de keuken geïnstalleerd is kan je er ook terecht voor bijvoorbeeld kreeft. Ierse kreeft natuurlijk. Leuk detail: aan de wand hangen allemaal tekeningen op papieren servetjes. Ooit heeft een klant wat op een servetje getekend dat zo leuk was dat het werd opgehangen. Nu hangt er een waslijn vol.
Meer informatie: www.klaw.ie

Brother Hubbard

We horen gelukkig het wel vaker. Mensen die hun baan opzij zetten en gaan doen waar hun passie ligt. Zo gebeurde ook met de eigenaren van Brother Hubbart. Opende ze 4 jaar geleden met 2 man personeel, nu hebben ze er 60 rondlopen, opende ze een zaak aan de andere kant van de rivier en ligt het eerste kookboek van hun hand in de winkel. Ze staan in de Top 10 brunch destinations van de Irish Times. Alles wordt zelf van nul af bereid, scones, dressings, sauzen. Behalve hun brood, maar waar ze dat vandaan halen is te lezen op de menukaart. Net zoals waar hun koffie, vis, kaas, thee of eieren vandaan komen.
Meer informatie: www.brotherhubbard.ie

Murphy’s Icecream

Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je naar Dublin gaat, maar de ijsjes van Murhy’s zijn gekozen tot de lekkerste van Ierland en heel bijzonder. Geen kleurstoffen, geen poedermelk, geen vanille extract, maar het echte spul, zoals ze zelf zeggen. Regenwater wordt opgevangen, zeezout wordt zelf gewonnen en dan krijg je hele lekkere ijsjes. “Icecream that knows where it’s coming from” is hun spreuk. De Dingle gin is een aanrader!
Meer informatie: www.murphysicecream.ie

Cooks Academy

We zullen met z’n allen niet meteen een maand op kookles gaan in Dublin, maar ik noem ze toch wel. Ze hebben namelijk ook hele grappige avond- en dagcursussen. Een macaron workshop, een cupcake, icing & cake pops workshop, sauzen workshop of wanneer je wilt weten waar de slager jouw biefstuk of karbonade precies wegsnijdt. Ben je een paar dagen in Dublin, dan kan dit een leuke onderbreking van een paar uur zijn. Het is een mooie ruimte met erg grappige koks, die je vast nog wat meer inside info kunnen geven over de stad.
Meer informatie: www.cooksacademy.com

L. Mulligan Grocer, Bar & Restaurant

Hier drink je geen wijntje bij je hoofdgerecht, maar bier. En dan niet de standaard guinness, maar mooie, vaak lokaal, gebrouwen bier. Er zijn tegenwoordig zo’n 300 kleinere brouwerijen actief in Ierland, een stuk meer dan een paar jaar geleden. Natuurlijk verandert de kaart elk seizoen en ook de biertjes worden daarop aangepast. Liever geen bier, ze hebben ook heerlijke cider. Bij je dessert kan je een whiskey verwachten, dessertwijnen doen ze hier niet aan.
Meer informatie: www.lmulligangrocer.com

Brooks Hotel

Lekker centraal gelegen hotel tegenover een parkeergarage (mocht je het links rijden aandurven). Niet goedkoop, het zorgt meteen voor een flinke hap in je stedentripbudget, maar wel een heerlijk ontbijt en een bed zo groot dat je er wel met z’n vieren in past. Ga je naar Ierland, zorg dan dat je een verloopstekker meeneemt, ze hebben daar namelijk 3 pins stopcontacten.
Meer informatie: www.brookshotel.ie

 

DeelPinVerstuurVerstuur
Marlene Stolte

Marlene Stolte

Eten doe je iedere dag en dan kan het maar beter een feestje zijn. Met mooie verse produkten, fantasie, proberen en heel soms toch wat weggooien moet dit echt goedkomen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Oesterzwammen kweken
Lokale producten

Oesterzwammen kweken? Dat kun jij ook!

Machedoux
Lokale producten

Machedoux; Nederlandse geitenkaas

Octopus verse vismarkt in Urk
Lokale producten

Octopus verse vismarkt in Urk (alleen op zaterdagmorgen)

39 Landelijke Appelplukdag Nieuw Slagmaat Bunnik 4697
Lokale producten

Appels plukken in Bunnik tijdens de appelplukdagen

Utrechtse nagelkaas
Lokale producten

Utrechtse nagelkaas; dat is kaas met heel veel smaak

Blonde d aquitaine runderen - Werkhoven
Lokale producten

Rundvlees uit Werkhoven, zoals het gewoon hoort te zijn

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!