Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ierland persreis, Killiney, Dalkey en Sandycove

In het zuiden van Dublin county vind je geweldige uitzichten, kastelen en middeleeuwse stadjes. Maar ook hier kan je genieten van al het heerlijks dat het land geeft. Schuif aan in een pub of duik in een prachtige ambachtelijke winkel.

0 845

Ierland persreis, Killiney, Dalkey en Sandycove – Ga je zelf ook naar het zuiden van Dublin county en je bent benieuwd wat ik daar gedaan heb, lees mijn reisverslag dan hier. Om het makkelijk voor je te maken geef ik de adressen die ik bezocht heb op en een heleboel foto’s om alvast de sfeer te proeven.

Killiney Hill

Deze heuvel ligt ten zuiden van Dublin aan de Dublin baai. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de hele baai. Het is geen inspannende wandeling en er zijn goede paden.Vanuit Dublin kan je hier vrij makkelijk komen met de Dart, de trein die langs de hele baai rijdt en ook dwars door Dublin gaat.

Dalkey Castle

Ga je naar Ierland dan moet je in ieder geval één kasteel bezocht hebben en deze in Dalkey is lekker compact en heeft meteen een gedeelte met informatie over de schrijvers die hier gewoond hebben. In het hoogseizoen willen acteurs graag je kies trekken of je oren schoonmaken.
In Dalkey is er elk jaar in juni een groot boekfestival. Loop je over de wekelijkse zaterdagmarkt, dan kan je zomaar een beroemdheid tegen het lijf lopen, die een brood komt halen.
Meer informatie: www,dalkeycastle.com

Finnegan’s Pub, Dalkey

Grote houten bar, kleine hoekjes, glas in lood. Een prachtige Ierse pub zoals ik hem in mijn gedachte voorstelde. Beroemdheden gingen je al voor. Voor liefhebbers van whiskey en gin is er een zeer ruime keuze. Schijnt de zon en is het een lekkere temperatuur, ga dan op het terras zitten met uitzicht op de palmbomen aan de overkant van de straat.
Meer informatie: www.finnegans.ie

Forty Foot, Sandycove

Loop in Sandycove langs het water richting de Martello toren en je komt vanzelf dit bijzondere plekje tegen. In Sandycove zijn er voor de zonaanbidder ook wat zandstranden. Verwacht vooral geen strandtenten!
Meer informatie: https://en.wikipedia.org/wiki/Forty_Foot

Caviston’s Food Emperium and Restaurant, Glasthule

In Glasthule, vlakbij Sandycove, vind je de winkel die door de Irish Times tot beste food & drinks shop 2016 gekozen is. Je kan het zo gek niet bedenken of het is hier te krijgen. Vraag de eigenaar Peter Caviston naar mooie vis en je krijgt een spraakwaterval doorspekt met Ierse humor over je heen. Wil je direct proeven stap dan bij het naastgelegen restaurant naar binnen.
Meer informatie: www.cavistons.com

Fitzpatrick’s Castle Hotel, Killiney

Slapen in een kasteel! Dit hotel werd als bouwval 45 jaar geleden door Paddy en Eithne Fitzpatrick gekocht en heeft een roerige geschiedenis. Nu is het hotel nog steeds in handen van de familie en is het een viersterrenhotel met een aantal kamers die prachtig uitzicht hebben op de baai. Mocht je de Forty Foot net iets te spannend vinden, dit hotel heeft een binnenzwembad. Natuurlijk hoef je de deur niet uit om te eten, er is keuze uit twee restaurants en een aantal bars. Onze groep kreeg een welkom – gin & tonic aangeboden, natuurlijk met Ierse gin en dit was zeker geen slechte keuze. Voor een kamer ben je meer dan honderd euro kwijt, zonder ontbijt. Neem je wel ontbijt dan is er meer dan voldoende keuze.
Meer info: www.fitzpatrickcastle.com

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer