Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ierland, de vissers in Howth en high tea in Malahide

Ierland, a breath of fresh air! Of je nu in Dublin stad bent of door Dublin county zwerft, Ierland verrast met zijn natuur, cultuur en vooral met het eten!

0 1.004

Ierland, de vissers in Howth en het kasteel in Malahide – Ga je zelf ook naar het noorden van Dublin county en je bent benieuwd wat ik daar gedaan heb, lees mijn reisverslag dan hier. Om het makkelijk voor je te maken geef ik de adressen die ik bezocht heb op en een heleboel foto’s om alvast de sfeer te proeven.

Dart treinverbinding

Deze trein rijdt langs de hele Dublin baai. Het lijkt op een bovengrondse metro met veel stops, ook in Dublin stad. Vanuit Dublin ben je in ongeveer een half uurtje op het noordelijkste of zuidelijkste punt van de regio. Een tocht langs de hele baai kost je rond de 6 euro.
Meer informatie: www.irishrail.ie/timetables/timetable-pdfs

Nicky’s Plaice, Howth

Tegenover de vissersboten aan de haven. Hier wordt de zalm traditioneel gerookt. Laat de website je niet afschrikken, er wordt hier meer belang gehecht aan een mooi product dan goede marketing. Absolute aanrader!
Meer informatie: www.nickysplaice.com

King Sitric, Howth

Bomvol zal het restaurant tijdens lunch op een doodgewone woensdag zijn. Zeker niet alleen met toeristen, maar ook met mensen uit de buurt. Wil je hier dineren en na het eten niet te lang onderweg zijn naar je hotelkamer, ze verhuren ook kamers. In maart wordt in Howth het 3-daags Prawn Festival gehouden. De hele haven staat dan vol met allemaal kraampjes waar je de lekkerste Dublin baai garnalen kan krijgen. Dit jaar was het erg koud, maar er zijn gelukkig ook voldoende kraampjes met drankjes waar je het weer warm van krijgt.
Meer informatie: www.kingsitric.ie

Malahide Castle, Malahide

Een van Ierland’s oudste kastelen en tot nog niet zo lang geleden in particuliere handen. De laatste Lord was een fanatiek plantverzamelaar en heeft ervoor gezorgd dat er nu veel bijzondere soorten in de tuin zelf, maar ook in de kassen te vinden zijn. Sommige vormen in de tuin vind je ook weer terug in de houten panelen in het kasteel. Malahide Castle heeft verschillende huisspoken, waarvan Puck de bekendste is.
Meer informatie: www.malahidecastleandgardens.ie

Avoca

Avoca is een familiebedrijf met vestigingen door heel Ierland, maar vooral rond Dublin. Je kan er terecht voor bijvoorbeeld een kopje koffie, wollen dekens en stapels kookboeken. Vergelijk het een beetje met de Bijenkorf. De vestiging in Malahide heeft een groot deel met delicatessen en een eigen bakkerij.
Meer informatie: www.avoca.com

Bon Appetit, Malahide

Chef Oliver Dune is een van Ierland’s beste chefs en zijn restaurant heeft een aantal jaar op de Michelinlijst gestaan met 1 ster. Oliver vond het jammer dat hij de klanten die vroeger in zijn restaurant kwamen na de ster steeds minder zag en besloot het roer om te gooien. Tegenwoordig kan je er in een deel van het pand terecht voor tapas en wijn en in een ander deel kan je brunchen, lunchen, dineren maar ook terecht voor een ‘afternoon tea’. Erg smaakvolle, mooi opgemaakte gerechten. Kijk bij restaurants in Ierland voor ‘Early bird’ mogelijkheden. Op veel plaatsen kan je voor een bepaalde tijd voor een gereduceerd tarief terecht, zo ook hier.
Meer informatie: www.bonappetit.ie

The Grand Hotel, Malahide

Aan het water en vlakbij het vliegveld staat dit grote hotel. Zacht tapijt, veel goud, lange gangen en heel veel kamers. Het ontbijt is er reuze uitgebreid, ik telde zo’n 8 soorten cornflakes bijvoorbeeld. Ik kan niet in iemands portemonnee kijken, maar ook dit hotel is niet goedkoop, waarschijnlijk zelfs de duurste van de drie waar ik deze trip geslapen heb. Je hoort mij absoluut niet klagen, maar ik zou zelf eerder voor een B&B kiezen.
Meer informatie: www.thegrand.ie

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer