Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Landwinkel De Plantage in Yerseke

Landwinkel De Plantage in Yerseke – We komen onderweg nog wel eens ergens. Zo ook in Landwinkels. Toch is er veel verschil tussen Landwinkels onderling. Als je een landwinkel binnenloopt kun je daar de passie en interesse van de eigenaar voelen. Je merkt dat in één oogopslag. Soms tref je ook Landwinkels die het net niet zijn. Maar er zijn meer trends waarneembaar.

Oorspronkelijk is een Landwinkel het domein van de boer of teler. De boer of de boerin verkoopt daar haar eigen waren. Dan zijn er de mix landwinkels. Winkels bij een boerderij die hun eigen product verkopen maar dat ook voor andere boeren en telers uit de omgeving doen. Noem het een verzamelpunt voor streekproducten. Een derde categorie maakt er een compleet feestje van. Je kunt er werkelijk voor de gekste dingen terecht. Deze categorie wrikt zich een beetje uit het streekproducten segment en beweegt zich richting de delicatessen winkels.

Landwinkel De Plantage in Yerseke

Tot deze laatste categorie behoort Landwinkel De Plantage in Yerseke. We brachten een bezoekje, waarbij we eerst een kijkje namen in de boomgaard naast de landwinkel. Hier worden met passie en trots prachtige Zeeuwse appels en peren geteeld. Door het klimaat in Zeeland gedijen de peren er beter. Ze hebben vroeg in het seizoen veel minder last van nachtvorst. Op de borden bij de fruitbomen prijkt het Zeker Zeeuws logo met de tekst: “Zeeuwse peren ruiken de zee”.

In de boomgaard treffen we diverse rassen appels en peren. Opvallend detail vonden wij dat er voor de daar geteelde Junami appelen een ontheffing geregeld moet worden om de appels in eigen winkel te kunnen verkopen. Worden appelrassen dan ook al merken? We zetten onze tanden in zo’n heerlijke appel. Aan de smaak gaat het in ieder geval niet liggen.

De Landwinkel ligt aan een fietsknooppunt. Leuk dat er ook een picknicktuin en een camping aanwezig zijn. De gastvrijheid is groot en onder het genot van een glaasje lokaal appelsap gaan we eens een kijkje nemen in de winkel.


Voor ieder wat wils

De passie is in deze winkel echt te proeven. Het geheel oogt verzorgt tot in de kleinste details. Natuurlijk zijn er de appels en de peren en de sappen die gemaakt worden van het eigen fruit. Leuk dat er diverse Zeeuwse streekproducten te krijgen zijn, maar de winkel is veel meer dan dat. Je kunt er zelfs terecht voor noten en zuidvruchten, een biertje, maar ook bijvoorbeeld mooi servies. Een heerlijke plek om echt even de tijd te nemen en je tas te vullen met dingen die je van tevoren echt niet bedacht had.

Ga een keertje langs!

We waren al een aantal keren in Yerseke geweest. Het bord van de landwinkel dat echt wel aanwezig is langs de weg hebben we ook echt al eerder gezien. Toch is op de trekkracht van de haven en de oesterputten blijkbaar groter. Al eerder hadden we ons voorgenomen om eens bij deze landwinkel te gaan kijken. Het was er nog nooit van gekomen. Tot nu. En we hebben dan ook nu alle reden om te zeggen: “Rij dat bord niet voorbij!” Ga een keertje kijken bij Landwinkel De Plantage in Yerseke, het is echt een plekje om je foodie tas te vullen met leuke- en lekkere dingen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.