Lekker Tafelen in Val Gardena – Tijdens de persreis in Val Gardena heb ik ontzettend genoten van de omgeving en de activiteiten maar vooral van het tafelen! In Val Gardena kun je heerlijk eten, je vindt hier een mix van de Tiroler en Italiaanse keuken. Er staat zowel ravioli en met ricotta gevulde flensjes op het menu maar ook käsenocken en kaiserschmarren. De diverse gerechten smaakte allemaal erg verfijnd en waren met veel oog voor detail gepresenteerd.
Käsenocken, ravioli en popcorn in je soep
Aangekomen in Val Gardena hebben we na het inchecken heerlijk geluncht in ons hotel Gran Baita. Ik koos voor een Tiroler specialiteit om deze trip te beginnen; käsenocken. Deze kaasknoedels worden gemaakt van brood en worden opgediend met Parmezaanse kaas, bieslook en gesmolten boter. Deze moderne versie van käsenocken in hotel Gran Baita met biet was erg lekker!
Na de lunch stond er een e-bike tour op het programma, na deze actieve middag stonden we te trappelen voor het diner in hotel Gran Baita. Ik koos voor een heerlijk menu dat startte met hors d’oeuvre, deze kon je zelf kiezen van een uitgebreid buffet. Daarna werd ravioli geserveerd, erg lekker met een vulling van Parmezaanse kaas, citroen en zwarte truffel. Het gerecht zag er ook nog eens super mooi uit! Daarna stond er op het menu; corn, corn and corn. Ja, wat zou dat nou zijn? Maissoep met popcorn! Het hoofdgerecht was een van mijn favorieten; Chateaubriand met bearnaisesaus. Het vlees was perfect bereid en werd aan tafel gesneden, het bord zag er wederom perfect uit. De zoete afsluiter van de avond was een black forest gâteau.
De tweede dag stond er een traditionele kookworkshop op het programma. We maakten apfelstrudel en crafuncins, dit is ravioli gevuld met spinazie. Voor het deeg wordt bloem en roggebloem gebruikt, de vulling bestaat uit spinazie, Parmezaanse kaas, bieslook en ui. De crafuncins worden geserveerd met Parmezaanse kaas, gesmolten boter en bieslook. Het dessert was de heerlijke apfelstrudel, niet met bladerdeeg maar met een heerlijk zanddeeg. En volgens Tiroler recept; met pijnboompitten!
Voor het diner gingen we naar het dorpje Ortisei, hier vind je het restaurant Tubladel. Na een heerlijk amuse werd het voorgerecht geserveerd; een trio van tartaar van hert, forel en verse kaas. Voor het hoofdgerecht koos ik voor de dubbele runderfilet, dit uitmuntende stukje vlees deel je met je tafelgenoten. Het grand dessert was erg spectaculair en lekker. Er werden lange houten serveerplanken in het midden op tafel gezet met allerlei heerlijke zoete hapjes zoals een potje crème brûlée.
Pappardelle, hert en kaiserschmarren
De volgende dag stond er een hiketocht op het programma, met een lunch op 2410 meter hoogte bij Sofia Hutte. Je kunt hier niet alleen voortreffelijk eten, ook de plek en het uitzicht zijn geweldig. Toen we aankwamen bij Sofia Hutte stond de gastvrije eigenaar ons al op te wachten met een heerlijke prosecco en hapjes. De drie gangen lunch bestond uit pappardelle met paddenstoelen, lamskoteletjes en als afsluiter traditionele appelbeignets. De lunch was heerlijk en ook de wijnen waren erg goed. Sofia Hutte is echt een aanrader, deze plek zal mij eeuwig bijblijven!
De tijd is gevlogen in Val Gardena, het is alweer de laatste avond. Ook deze avond genoten we van het diner in hotel Gran Baita. De avond begon wederom met hors d’oeuvre van het buffet. Daarna een heerlijk amuse van steak tartaar, deze werd aan tafel bereid. Het voorgerecht waren pannenkoekjes gevuld met ricotta en spinazie en mijn hoofdgerecht was een hertenmedaillon met rood fruit, beide erg lekker. Ik koos voor het dessert een Tiroler specialiteit; kaiserschmarren. Dit gerecht zit een beetje tussen pannenkoeken en poffertjes in, het is erg luchtig doordat er stijf geklopte eiwitten door het beslag worden geroerd. Deze variant met aardbeien, noten en rozijnen was om je vingers bij op te eten, het perfecte dessert om deze geweldige trip in Val Gardena af te sluiten!