Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sukade en Irish Beef, stoven in Parkheuvel

En dan blijkt maar weer, als het vlees in de basis goed is, is er niet veel voor nodig om het perfect op je bord te krijgen. Irish beef bijvoorbeeld.

0 1.131

Over sukade en Irish Beef, stoven en proeven in Parkheuvel – Als we toch de kans zouden hebben om alles wat we eten eerst te kunnen proeven en vergelijken. Van een cheesecake eerst een hapje van een luchtig exemplaar die je op veel plekken krijgt en daarna een van een massieve volle cheesecake, mijn favoriet. En dan pas kiezen. Of van melk van de boer en die van de supermarkt. We proeven veel dingen maar over het algemeen niet naast elkaar. En pas dan kan je goed je keuze maken. Net zoals bij een kaasboer bijvoorbeeld. Een plakje om te proeven en dan nog één en pas dan kies je de kaas die je lekker vindt.

Zo wordt er ook veel over vlees gezegd. Maar wanneer proef jij een hapje vlees van verschillende runderen naast elkaar? Je zou wel gek zijn, kost genoeg, maar het is wel de manier om er achter te komen wat nu eigenlijk echt lekker is. Want je proeft echt verschil. Grasgevoerd en buiten gelopen of in een stal met een mix van maïs en ander spul om het dier maar zo snel mogelijk te laten groeien. Als je ooit de kans krijgt…doen!

Geluksvogel

Ik ben één van de geluksvogels die regelmatig dingen naast elkaar mag proeven. Dat zorgt ervoor dat ik keuzes maak. Sommige producten zal je nooit meer in mijn keuken vinden, andere daarentegen juist wel. Soms houdt dat in dat ik iets meer geld kwijt ben, maar dan eet ik dat product maar minder maar wel lekker. Zo ook met vlees. Ik eet veel minder vlees dan, zeg twintig jaar geleden, maar ik ben er wel kieskeurig in. Wanneer een dier de ruimte heeft gehad, buiten heeft gelopen en eet wat het al honderden jaren geleden at, proef je dat.

Irish beef

Iers rundvlees, Irish beef is bijvoorbeeld vlees dat er bij mij wel in komt. Over het algemeen kleine veehouderijen, de dieren lopen buiten en meer dan genoeg groen gras met alle regen die daar valt. Heerlijk stoofvlees komt er van die runderen en laten wij in Nederland nou het ultieme stoofpotjesland zijn. Sukade, riblappen, runderlappen, kom maar door, wij laten het vlees wel sudderen!

Sukade

Dat er met sukade meer gemaakt kan worden dan stoven leren gelukkig steeds meer mensen. Ooit tartaar gemaakt van sukade? Of een steak? Tijdens een workshop sukade van Iers rundvlees door Erik van Loo van het sterrenrestaurant Parkheuvel mocht ik zelf aan de gang met dit heerlijke vlees. De steak kende ik al. Maar een steak tartaar van sukade had ik zelf nog niet eerder gemaakt. Simpel te maken en vooral lekker! En dan blijkt maar weer, als het vlees in de basis goed is, is er niet veel voor nodig een perfect gerecht op je bord te krijgen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer