Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Trakteer jezelf eens op vergeten vis en neem er een (bok)biertje bij

Nieuwe smaken ontdekken, experimenteren en vooral smullen van vergeten vissoorten uit de Noordzee in combinatie met een lekker lokaal biertje.

0 413

Trakteer jezelf eens op vergeten vis – Met de wetenschap dat we minder ( maar beter ) vlees zouden moeten gaan eten is vis in populariteit gestegen. Toch is het best bijzonder wat er zoal gaande is op het gebied van vis. De Nederlandse vissers halen regelmatig het nieuws door gedoe over bijvangst, vangstmethoden, maar ook bijvoorbeeld de geplande windmolenparken op zee. Toch behoren de Nederlandse vissers echt bij onze cultuur. Het bijzondere is dat we die cultuur maar weinig omarmen. Want ook al ligt ons landje aan die prachtige Noordzee, de vis die uit die Noordzee komt laten we vaak links liggen.

We eten massaal graag een stukje zalm, maar heb je ook al eens poon, mul of tongschar gegeten? Het zijn stuk voor stuk geweldige vissoorten die niet uit Noorwegen of Schotland komen, maar gewoon uit onze eigen Noordzee. Je kunt natuurlijk de bekende kabeljauw pakken ( altijd nog liever dan tilapia of pangasius ) maar durf eens te experimenteren met genoemde vissoorten. Er zijn geweldige verschillen in smaak en in structuur, je zult er dus zelf mee aan de slag moeten om te ontdekken wat je ermee kunt of in welke combinaties jij het lekker vindt. En als je dan de volgende keer een mootje zalm naast een salade  op je bord wilt leggen kun je dat mootje zalm natuurlijk prima vervangen door poon, mul of schartong. Wij vinden in ieder geval dat er niets mooier is dan werken met en eten van die prachtige lokale producten. Het ontdekken van nieuwe en mooie smaken is steeds weer een feest. Dus: Ga voor lokale vis uit de eigen Noordzee.

Ga voor lokale vis uit de eigen Noordzee


Trakteer jezelf eens op vergeten vis

Ter inspiratie hebben we natuurlijk ook een aantal eenvoudige recepten op een rij gezet met deze vergeten vissoorten. Er gaan er ongetwijfeld nog meer volgen:

Neem er een (bok)biertje bij:

Het is niet zo vanzelfsprekend om een biertje bij een visgerecht te serveren. We denken al snel en de oude vertrouwde witte wijn. We weten allemaal dat witte wijn en vis goed samengaan. Overigens is ook dat niet vanzelfsprekend! Maar een biertje?

Juist als je met vergeten vis aan de slag gaat ontdek je geweldige nieuwe smaken. Iedereen snapt dat je bij makreel een ander wijntje serveert dan bij kabeljauw. En zo is dat dus ook met bier.

Er is tegenwoordig enorm veel keuze in speciaalbieren. Lokaal gebrouwen bieren die echt veel vaker gepresenteerd zouden moeten worden. En als je dan bij vis voor lokale vis kiest, dan doen we dat natuurlijk bij het biertje ook.

Ontdekken

Welk biertje bij welk visje past is een mooie ontdekkingstocht. Het is echt een kwestie van gewoon experimenteren. Niet ieder biertje past bij ieder visje en echte stelregels zijn er niet. Wil je toch enige zekerheid van tevoren? Ontdek dan direct de nieuwe Bier Butler app. Je kent vast wel de apps voor wijn & spijs combinaties. Die is er dus nu ook voor bier.

De Bier Butler App is een superleuk initiatief van de Nederlandse Brouwers. Wij mochten deze mooie producten en de combinaties met lokale bieren proeven bij de KaapseMaria in Rotterdam op uitnodiging van het Nederlands Visbureau.

Vis en bier

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer