Utrechtse nagelkaas – Huh? Nagelkaas komt toch uit Friesland? Ja, dat klopt, maar die echte Friese nagelkaas, zoals die oorspronkelijk gemaakt werd, bestaat eigenlijk niet meer. Maar wist je dat er in de provincie Utrecht nagelkaas gemaakt wordt?
Utrechtse nagelkaas is nagelkaas, maar dan anders
Op de Elizabethhoeve in IJsselstein (provincie Utrecht) wordt een heerlijke nagelkaas gemaakt. In de kaas wordt gemalen kruidnagel verwerkt. Daarmee is de structuur anders, maar vooral ook de smaakbeleving. De kaas is doordrenkt van die heerlijke kruidnagel en omdat die kruidnagels gemalen zijn geven ze veel meer smaak af. Misschien ken je het wel van de bekende Friese nagelkaas. Je kauwt dan soms echt op een stuk kruidnagel. Dat heb je niet met de Utrechtse nagelkaas.
En als je er dan toch bent…
Als je in de buurt van Utrecht bent moet je zeker eens een kijkje nemen bij de Elizabethhoeve. Je koopt hier heerlijke kaas. De Utrechtse nagelkaas, maar ook de Romero kaas is absoluut de moeite waard. De Romero is een kaas met rozemarijn.
Romero; ambachtelijk gemaakte kaas met rozemarijn
Je kunt een kaasje uit Frankrijk halen, maar ken je onze Nederlandse kazen al? Ontdek de Romero, een kaas van de Elisabethhoeve in IJsselstein
Openingstijden:
- Maandag: t/m vrijdag 09:00 tot 17:00 uur.
- Zaterdag: 09:00 tot 16:00 uur
- Zondag: gesloten
Adres: Stuivenbergweg 17, 3403 NH IJsselstein