Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Adri & Zoon: Zeeuwse producten volgens de kwaliteitsnormen van Adri & Zoon

10 684

Zeeuwse producten volgens de kwaliteitsnormen van Adri & Zoon

Adrie&Zoon-YersekeZeeuwse streekproducten zijn de insteek van een korte ontdekkingstocht door Zeeland. Vandaag starten wij deze tocht bij Adri & Zoon voor een kennismaking. Het is nog best een redelijke wandeling vanuit de havens van Yerseke om het bedrijf Adri & Zoon te bereiken. Erg? Nee, zeker niet. Mijn wandeling gaat langs de prachtige Oosterschelde, de Havens van Yerseke en de Oesterputten naar een industrieterrein waar o.a. de grote mosselverwerkers gevestigd zijn. Helemaal achteraan komen we bij onze bestemming, en na die wandeling zit de beleving er al helemaal in. Het grote en strakke nieuwbouwpand staat daar symbool voor de trots van een generatie harde werkers die nog dag in dag uit streven naar de allerbeste kwaliteit. De bedrijvigheid (het mosselseizoen start morgen) is aan alle kanten voelbaar en ondanks deze druk worden we hier meer dan gastvrij ontvangen.

Hard werken en kiezen voor kwaliteit

Door hard werken is dit bedrijf in zo’n 30 jaar tijd uitgegroeid van mossel venter tot allround groothandel in vis, schaal- en schelpdieren en zeegroenten. Een knappe prestatie, zeker wanneer je je realiseert dat je de producten van Adri & Zoon niet in de supermarkt kunt vinden. Je zult er echt even voor naar de visspecialist moeten. Adrie&Zoon mosselen zeker zeeuws

Keuze in Zeeuwse- maar ook in mooie Franse producten

Het bedrijf biedt een enorme keuze in schaal en schelpdieren. De mosselen mogen het label Zeker Zeeuws dragen een erkenning die niet iedereen zomaar krijgt. De Zeeuwse oesters zijn er uiteraard, maar ook een royaal assortiment Franse oesters. Mooie zeegroenten, maar ook diverse schelpen. Alikruiken, Kokkels en dan natuurlijk de garnalen en kreeft. Verse vis, die zelfs (sinds 2013) in huis gefileerd wordt, niet zomaar vanzelfsprekendheden.

Puur en bewust In het totale bedrijfsconcept zien en ervaren wij de pure en bewuste keuze. Er is volop aandacht voor personeel, er worden duurzame keuzes gemaakt, er wordt volop vernieuwd, en toch draait het bij Adri & Zoon om de pure kracht van de Zeeuwse mossel, de Zeeuwse- of Franse oesters, het pure product.

Oesterboek

Adri & zoon is ook nog eens de maker van het prachtige boek “De Grand Dru van de Zee” Franse Oesters. Een beetje oesterliefhebber zal dit boek als een schatkaart zien. Durfde je oesters misschien nog niet aan? Ook dan helpt dit boek je helemaal op weg in de wondere wereld van de Franse oesters.

Wij mochten het boek meenemen, maar we hadden het al. En omdat we beide van mening zijn dat we echt met z’n allen veel meer gezonde oesters zouden moeten eten hebben we afgesproken dit boek aan jullie weg te geven. Zo kun je winnen Deel jouw verhaal over oesters onder dit artikel. Waarom eet je ze graag, of juist niet, wat is je ultieme tip met oesters, het maakt niet uit, we bouwen er een oester feestje van!

 • Meedoen kan t/m 12 juli
 • De winnaar wordt op 13 juli hier, en per email op de hoogte gesteld
 • Extra winkans? Deel dit artikel op jouw social media

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 Reacties
 1. Riekie Bos zegt

  als kind gingen we zomers naar Zeeland op vakantie en dan gingen we ook altijd zelf oesters zoeken. Die wrikten we dan los van de stenen in zee. Hele handen en voeten kapot, messen krom…. en dan met de buit naar huis! Mams kon er altijd iets lekkers mee toveren! Mooie herinnering en voor herhaling vatbaar. Ik heb de winactie op FB gedeeld en ga hard duimen. Fijn weekend en groetjes, Rieke

 2. Sembas zegt

  “Mijn zoontjes 7 en 11 haalde wat oesters uit de “achtertuin”.
  Ik bereidde ze lekker in de oven. Al smullend liet de kleinste een steen op de grond vallen en ik raapte het op.
  Ja mama, er zat een steen in mijn oester. Een bijzonder gevormde parel van bijna 2 cm lag in mijn hand. Zorgvuldig in een klein doosje met watjes koesteren we deze mooie vondst van moeder natuur. Zelf geoogst uit de Oosterschelde!

 3. Meta van Vugt zegt

  Afgelopen week op 1 juli(mijn verjaardag) de oesterij in Yrseke bezocht…mijn vriend zei wat wil je eten op je verjaardag? Oesters natuurlijk!! Waardoor we vanuit Brabant speciaal naar de Oesterij in Yerseke zijn gereden…om de lekkerste oesters te proeven…heerlijk!!!

 4. Allard Tuitel zegt

  Oesters maken deel uit van de Zeeuwse cultuur net als de kreeft, mosselen en andere Zeeuwse producten. Maak al 10 jaar deel uit van deze mooie provincie.
  Daar komt bij dat ik vakidioot vaak de gelegenheid heb om dit mooie product te proeven, het proeven van de Zeeuwse zilte zaligheid, je ruikt en proeft de zee. Wat is dat heerlijk. Mijn tip? Gewoon met wat citroen! Andere tip is dat restaurant de Etage haar formule en naam heeft veranderd in Oesters & soja…..dus op naar Bru en dan komt het goed met dat mooie oesterboek! Groet Allard

 5. Marley zegt

  Ik ben gek op oesters! Als ik ze ergens zie MOET ik ze hebben! Oesters..de smaak is licht zilt, spannend..Misschien zelfs wel een beetje sensueel. Heerlijk met een goede champagne, maar aan een kraampje in Antwerpen eet ik ze wel eens met een snee desembrood en ajuintjes in een vinaigrette. Ik heb ze alleen nooit zelf bereid. Dat wil ik wel leren uit dit boek.❤

 6. Monica zegt

  Als geboren en getogen zeeuw nog nooit zelf oesters klaar gemaakt…. durf het op de een of andere manier nog niet aan. Misschien dat dit boek me over die drempel kan halen. Oesters zijn heerlijk, zonder poespas , gegratineerd…. klaar gemaakt in de Kromme Watergang…..

  Ik ben heel benieuwd naar het boek!hopelijk kan het me inspireren en mag het mijn boekenkast sieren 🙂

  1. Lekker Tafelen zegt

   En dit is nou precies waar dit boek voor uitgegeven wordt. Monica van harte gefeliciteerd. U krijgt van ons een email en we sturen het boek zo snel mogelijk toe. Laat je t ons weten of het met dit boek wel gelukt is?
   Winnaar. Oesterboek Adri & Zoon Mosselen en Oesters

 7. Femke zegt

  Toegevens,iIk heb nog nooit oesters gegeten. Maar dit staat wel op mijn Bucketlist! Je kunt ze op vele manieren bereiden heb ik gelezen en ze moeten echt heerlijk zijn, vooral met citroen. Daar hou ik wel van. Dus wie weet in de toekomst, eet Femke oesters met citroen 😉

 8. Nicole zegt

  Goedemorgen , ik wil graag meedoen voor het winnen van dit boek, maar 12 juni is dat volgend jaar ? 😉

  1. Lekker Tafelen zegt

   We hebben de datum uiteraard aangepast Nicole

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer