Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Australian Uluru Rock Dark 72% met Amandelen, Honing en Nougat

Een goed geslaagde Australian reep, waaruit goed gevoel voor het combineren van mooie smaken spreekt. Zeker een reep om lekker van te snoepen, maar die door zijn relatief pure smaak gelukkig geen aanleiding geeft de reep in één keer op te eten. Een reep om van te gaan genieten, dus!

0 584

Australian chocolade en ijs is inmiddels wel een begrip in Nederland. Zelf kwam ik als eerste met de vierkante bonbons in aanraking, die bijzondere smaken en smaakcombinaties in zich herbergen en te onderscheiden zijn door de verschillende Aboriginal tekeningen op de bovenkant. Niet alleen ik was erg gecharmeerd van deze bonbons, maar ook binnen de familie vonden de lekkernijen gretig aftrek. Helemaal toen we al weer een aantal jaren geleden ook de chocoladeletters van de Australian ontdekten. Geen wonder dus dat mijn interesse als chocolade-expert al snel gewekt was voor de Uluru Rock met amandelen, honing en nougat. Deze aansprekende combinatie verpakt in een relatief pure chocolade moest ik proeven! En het resultaat deel ik graag met u.


Australian, vernieuwend met passie voor het goede

Australian maakt niet zomaar lekkere chocolade. Ze proberen daarbij nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen en zijn altijd opzoek naar niet alledaagse smaken en vormen. Iets wat voor mij direct naar voren komt in de vorm en de naam van deze Uluru Rock reep. De reep is namelijk overduidelijk genoemd naar de heilige oorsprongsberg van de Aboriginals. Met deze naam in het achterhoofd lijkt ook de vorm van de chocolade, allemaal kleine ‘Uluru’ bergjes, heel bewust gekozen. Maar naast passie voor het niet alledaagse streeft Australian ook naar het gebruik van goede eerlijke en zuivere producten en ingrediënten, zodat we ook in de toekomst van al dit lekkers kunnen blijven genieten.

2015 Uluru Rock Dark Pack+Rock

De Reep

De 100 gram Uluru Rock Dark 72% met amandelen, honing en nougat heeft de vorm van een staaf, opgebouwd uit kleine driehoekige ‘Uluru’ bergjes. Dit alles verpakt in een zilverenfolie verpakking met daaromheen een makkelijk te openen lichtbruin met aqua doosje.

Als de reep ontdaan is van het folie is de glimmende chocolade goed zichtbaar. Deze pure chocolade heeft een duidelijke bruine chocolade kleur, waardoor alleen aan de onderkant ook de andere ingrediënten zichtbaar worden. De reep breekt mooi met een heldere knak, zoals dat bij goed getempereerde chocolade hoort. Ook is de chocolade mooi uitgehard en moet er echt een stuk afgebeten worden om goed te kunnen proeven.

Voor aan het echte proeven kan worden begonnen, gaan we eerst na hoe de chocolade ruikt, aangezien geur een groot onderdeel van onze smaakbeleving uitmaakt. De Uluru Rock chocolade is onmiskenbaar pure chocolade en heeft een duidelijke donkere chocolade geur. Veder is de geur van deze chocolade weinig complex, wat mij erg nieuwsgierig maakt naar de herkomst van de cacao gebruikt voor deze chocolade. Deze extra informatie over de herkomst en de soort van de cacao zou naar mijn idee prima passen in de bedrijfsfilosofie van Australian, waarin aandacht voor goede eerlijke en zuivere ingrediënten voorop staat.

Dan uiteindelijk het echte proeven en de smaak. Als de chocolade smelt op uw tong, is eerst duidelijk de chocolade zelf te proeven. De smaak van de andere ingrediënten komt iets later. De chocolade heeft een licht caramel-mocca achtige smaak en is niet extreem zoet. Iets wat van een 72% pure chocolade ook niet te verwachten valt. De smaak van de chocolade is van zichzelf weinig complex en de verscheidenheid aan smaken is dus vooral afkomstig van de combinatie met de andere ingrediënten. Een combinatie die overigens goed getroffen is.

Na de chocolade voelt u tong al snel de amandelen en kan een lichte nougat smaak worden waargenomen. De smaak van de honing en de taaie ‘bite’ van de nougat komen daarna naar voren. Ook het mondgevoel is prettig door de combinatie van de gladde chocolade, de ‘crunch’ van de amandelen en de taaie ‘bite’ van de nougat. In de nasmaak komt met name de honing terug.

Kortom een goed geslaagde Australian reep, waaruit goed gevoel voor het combineren van mooie smaken spreekt. Zeker een reep om lekker van te snoepen, maar die door zijn relatief pure smaak gelukkig geen aanleiding geeft de reep in één keer op te eten. Een reep om van te gaan genieten, dus!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer