• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Nieuws & Opinie

Australian Uluru Rock Dark 72% met Amandelen, Honing en Nougat

door Redactie
in Nieuws & Opinie
Australian Uluru Rock Dark 72% met Amandelen, Honing en Nougat
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Australian chocolade en ijs is inmiddels wel een begrip in Nederland. Zelf kwam ik als eerste met de vierkante bonbons in aanraking, die bijzondere smaken en smaakcombinaties in zich herbergen en te onderscheiden zijn door de verschillende Aboriginal tekeningen op de bovenkant. Niet alleen ik was erg gecharmeerd van deze bonbons, maar ook binnen de familie vonden de lekkernijen gretig aftrek. Helemaal toen we al weer een aantal jaren geleden ook de chocoladeletters van de Australian ontdekten. Geen wonder dus dat mijn interesse als chocolade-expert al snel gewekt was voor de Uluru Rock met amandelen, honing en nougat. Deze aansprekende combinatie verpakt in een relatief pure chocolade moest ik proeven! En het resultaat deel ik graag met u.

Australian, vernieuwend met passie voor het goede

Australian maakt niet zomaar lekkere chocolade. Ze proberen daarbij nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen en zijn altijd opzoek naar niet alledaagse smaken en vormen. Iets wat voor mij direct naar voren komt in de vorm en de naam van deze Uluru Rock reep. De reep is namelijk overduidelijk genoemd naar de heilige oorsprongsberg van de Aboriginals. Met deze naam in het achterhoofd lijkt ook de vorm van de chocolade, allemaal kleine ‘Uluru’ bergjes, heel bewust gekozen. Maar naast passie voor het niet alledaagse streeft Australian ook naar het gebruik van goede eerlijke en zuivere producten en ingrediënten, zodat we ook in de toekomst van al dit lekkers kunnen blijven genieten.

2015 Uluru Rock Dark Pack+Rock

De Reep

De 100 gram Uluru Rock Dark 72% met amandelen, honing en nougat heeft de vorm van een staaf, opgebouwd uit kleine driehoekige ‘Uluru’ bergjes. Dit alles verpakt in een zilverenfolie verpakking met daaromheen een makkelijk te openen lichtbruin met aqua doosje.

Als de reep ontdaan is van het folie is de glimmende chocolade goed zichtbaar. Deze pure chocolade heeft een duidelijke bruine chocolade kleur, waardoor alleen aan de onderkant ook de andere ingrediënten zichtbaar worden. De reep breekt mooi met een heldere knak, zoals dat bij goed getempereerde chocolade hoort. Ook is de chocolade mooi uitgehard en moet er echt een stuk afgebeten worden om goed te kunnen proeven.

Voor aan het echte proeven kan worden begonnen, gaan we eerst na hoe de chocolade ruikt, aangezien geur een groot onderdeel van onze smaakbeleving uitmaakt. De Uluru Rock chocolade is onmiskenbaar pure chocolade en heeft een duidelijke donkere chocolade geur. Veder is de geur van deze chocolade weinig complex, wat mij erg nieuwsgierig maakt naar de herkomst van de cacao gebruikt voor deze chocolade. Deze extra informatie over de herkomst en de soort van de cacao zou naar mijn idee prima passen in de bedrijfsfilosofie van Australian, waarin aandacht voor goede eerlijke en zuivere ingrediënten voorop staat.

Dan uiteindelijk het echte proeven en de smaak. Als de chocolade smelt op uw tong, is eerst duidelijk de chocolade zelf te proeven. De smaak van de andere ingrediënten komt iets later. De chocolade heeft een licht caramel-mocca achtige smaak en is niet extreem zoet. Iets wat van een 72% pure chocolade ook niet te verwachten valt. De smaak van de chocolade is van zichzelf weinig complex en de verscheidenheid aan smaken is dus vooral afkomstig van de combinatie met de andere ingrediënten. Een combinatie die overigens goed getroffen is.

Na de chocolade voelt u tong al snel de amandelen en kan een lichte nougat smaak worden waargenomen. De smaak van de honing en de taaie ‘bite’ van de nougat komen daarna naar voren. Ook het mondgevoel is prettig door de combinatie van de gladde chocolade, de ‘crunch’ van de amandelen en de taaie ‘bite’ van de nougat. In de nasmaak komt met name de honing terug.

Kortom een goed geslaagde Australian reep, waaruit goed gevoel voor het combineren van mooie smaken spreekt. Zeker een reep om lekker van te snoepen, maar die door zijn relatief pure smaak gelukkig geen aanleiding geeft de reep in één keer op te eten. Een reep om van te gaan genieten, dus!

Gerelateerde Artikelen & Recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes
Maaltijdsoep

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen