Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bokbier; Organiseer thuis je eigen proeverij

16 lokale bokbieren thuis proeven? Met het bockbierpakket van Beerwulf kan dat. Leuk om te ontdekken maar ook lekker om te gebruiken bij je herfstgerechten.

0 147

Bokbier; Organiseer thuis je eigen proeverij – We zeggen vaak bokbier, maar van oorsprong het het bockbier. Als het buiten kouder wordt willen we massaal graag een bokbiertje drinken. En terecht, want niets is lekkerder dan neerploffen op de bank, kaarsjes aan, bokbier op tafel en een schaal hapjes ernaast.

Dat bokbier wordt ieder jaar populairder. Want een jaar of 10 geleden waren er slechts een klein aantal merken die een bokbiertje brouwden. Maar anno 2019 zijn er heel wat lokale brouwers bijgekomen en die brouwen vaak ook hun eigen bokbier. Innovatief zijn ze zeker. Bestudeer maar eens de verschillende etiketten, maar ook de verschillende benamingen. De Eeuwige Jeugd Bokkelul of Vandestreek BlackBock en de Van Moll opgebokt. Zomaar een paar van die namen waar je best nieuwsgierig van wordt toch?


Organiseer thuis je eigen proeverij

Het leuke is dat je bij Beerwulf.com een Bockbierpakket met zestien verschillende bockbieren van Nederlandse bodem kunt bestellen. Wij houden van die initiatieven waarbij het lokale producten centraal gezet worden.

Wij hebben alle bieren uit dit pakket geproefd. De verschillende smaken zijn alleen al leuk om een leuke thuisproeverij te doen, maar zo’n bokbiertje doet het ook prima bij wildschotels, stoofpotten en natuurlijk bij de kaas- of borrelplank. Durf ook gerust eens bokbier te schenken bij een diner. Dat doen we nog niet massaal omdat we het dan al snel weer over wijnen hebben, maar ook met de verschillende biersmaken is het mogelijk om uitgebalanceerde bier en food combinaties te maken.

Tip: Schenk bokbier het liefst in een special tulp/bockbierglas. Wanneer je het glas met warme handen aan de onderkant vasthoud, regulier je de temperatuur en komen de aroma’s het beste vrij. Schenk het bokbier in een vloeiende beweging in een hoek van 45 graden en je geniet optimaal van je bockbier.

Besluit je nu zo’n bockbierpakket bij Beerwulf.com te bestellen dan zijn we reuze benieuwd wat jij van deze bieren vindt. Laat je het weten via het reactieformulier onder dit bericht?

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer