• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Nieuws & Opinie

Cum Laude Awards: De beste Nederlandse kazen van 2025

13 maart 2025 in Bodegraven

Redactie door Redactie
in Nieuws & Opinie
0
0

Elk jaar komen Nederlandse boeren en boerinnen samen voor de Cum Laude Awards, dé competitie waar de allerbeste kazen en zuivelproducten van eigen bodem worden beoordeeld en bekroond. Dit jaar vind het evenement plaats op 13 maart 2025 bij Fort Wierickerschans in Bodegraven, waar meer dan 176 boeren hun producten laten keuren.

Wat zijn de Cum Laude Awards?

De Cum Laude Awards worden georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders en zijn bedoeld om de kwaliteit en diversiteit van Nederlandse boerderijzuivel in de schijnwerpers te zetten. Tijdens deze keuringen beoordelen professionele keurmeesters de ingezonden kazen en zuivelproducten op aspecten zoals uiterlijk, consistentie, geur en smaak. Producten die hoog scoren, kunnen een bronzen, zilveren, gouden of zelfs platina onderscheiding ontvangen. De allerbeste producten dingen mee naar de prestigieuze ‘Den Besten Cum Laude Award’.

Categorieën en beoordeling

De ingezonden producten worden ingedeeld in verschillende categorieën, zoals:

  • Boerenkaas
  • Kaas van de Boerderij
  • Zuivelbereider Kaas
  • Specialiteiten

Binnen deze categorieën zijn er subcategorieën op basis van leeftijd en melksoort. Zo is er bijvoorbeeld onderscheid tussen jong belegen en overjarige kaas, en tussen kaas gemaakt van koe-, geiten- of schapenmelk. Een technische keuring met een puntensysteem tot 100 bepaalt de kwaliteit van de kaas. Producten die 93 punten of hoger scoren, ontvangen een gouden onderscheiding; de allerhoogste scores maken kans op platina.

Ga proeven bij de kaasboer

Hoewel de keuring zelf niet toegankelijk is voor consumenten, zijn de bekroonde kazen en zuivelproducten na de uitreiking verkrijgbaar bij diverse boerderijwinkels en kaasverkooppunten door heel Nederland. Zo kun je zelf de smaak van de winnende producten ervaren en de passie proeven waarmee ze zijn gemaakt.

Daarom kies je voor lokaal geproduceerde boerenkaas

Het kiezen voor verse, lokaal geproduceerde boerenkaas heeft veel voordelen. Natuurlijk is dat duurzaam en goed voor de lokale economie, maar je geniet ook van producten die met zorg en vakmanschap gemaakt zijn. Verse ingrediënten zorgen voor een rijkere smaakbeleving en zijn vaak vrij van onnodige toevoegingen die in bewerkte producten wel voorkomen.

Vergeet de vacuüm verpakte kaas uit de supermarkt, kies voor iets echt lekkers. Kies voor boerenkaas, bij voorkeur uit jouw eigen omgeving.

Tags: Kaas
DeelPinVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Opperdoezer ronde: De trots van een Noord-Hollands dorp
Nieuws & Opinie

Van eigen bodem of van ver? Dit moet je weten over jouw aardappelen

Nieuws & Opinie

Seizoensgroenten in de maand mei

Nieuws & Opinie

Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst

zoutmolen van Peugeot
Nieuws & Opinie

Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt

Nieuws & Opinie

Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?

Nieuws & Opinie

De aardappel is duur dit jaar. Zo kun jij besparen.

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!