Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

De 5 voordelen van zelf verse groenten snijden

0 600

De afdeling gesneden groenten lijkt de afdeling ongesneden groenten te gaan overtreffen. Waarom? We vroegen het onze lezers. De uitslag:

  • 47% snijdt liever zelf
  • 39% gebruikt beide varianten
  • 14% vindt het gebruik van gesneden groenten erg handig.

Daarnaast gaven diverse lezers hun reactie op dit vraagstuk. Bekijk hier hun reacties.

Wat ons betreft een opvallende uitslag. Meer dan de helft snijdt liever zelf. Toch lijkt het dat winkeliers alleen maar inspelen op het gemak. De redactie van Lekker Tafelen is echter overtuigd van de voordelen van het zelf snijden van verse groenten. Die voordelen delen we dan ook graag met je.

Gebruik ongesneden groenten omdat:

  1. De kiloprijs van ongesneden groenten echt veel lager is.
  2. Restjes van ongesneden groenten kun je veel makkelijker bewaren. Gesneden groenten bederven snel, zeker na opening.
  3. Je weet wat je eet. Jij bepaald tenslotte wat je in een gerecht stopt. Welke groenten gebruik jij in een soep, en welke in een spaghetti?
  4. Je helpt het milieu doordat er veel minder verpakking voor ongesneden groenten nodig is.
  5. Ongesneden groenten hoef je vaak niet in de koelkast te bewaren. Dat scheelt energie.

Wat ons betreft genoeg redenen om vaker naar de markt te gaan. Op de fiets natuurlijk! Koop verse en ongesneden groenten van het seizoen.

12 absolute basis producten om in huis te hebben zijn:

  • Aardappel
  • Ui
  • Knoflook
  • Prei
  • Wortel
  • Tomaat
  • Paprika
  • Kool, kies zelf een variant
  • Taugé (let op is kwetsbaar)
  • Komkommer
  • Courgette
  • Broccoli
Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer