In Amsterdam wordt een biertje gebrouwen. Een wel heel speciaal biertje. Botanisch brouwer Lowlander brouwt en biertje met teruggewonnen sparrennaalden, afkomstig van kerstbomen!
Maar dat is nog niet alles
Dit jaar werkt Lowlander uniek samen met vier gerenomeerde topchefs. Joris Bijdendijk (RIJKS), Samuel Levie (Brandt & Levie, Food Cabinet), Rudolf Brand (CIRCL) en René van der Weijden (Hemel & Aarde) stellen samen met het team van Bar Bistro Bureau eenmalig een menu samen met de kerstboom als hoofdingrediënt. Dit exclusieve 5-gangenmenu wordt op zaterdag 11 december geserveerd bij Bar Bistro Bureau in Amsterdam, om zo Nederland meer bewust te maken van de talloze mogelijkheden om natuurlijke producten (zoals kerstbomen) te hergebruiken.
Afgedankte kerstbomen
“Het idee van Lowlander past in de ‘no waste policy’ van Hemel & Aarde” aldus René van der Weijden. Kerstbomen worden massaal weggegooid. Die afgedankte kerstboom is dus een restproduct. Hoe leuk is het als daar een biertje van gebrouwen wordt, en hoe leuk is het als je dit terugvindt in een menu op topniveau.
Proeven maar
Op zaterdag 11 december kun jij zelf het 5-gangenmenu met de kerstboom als hoofdingrediënt gaan proeven bij Bar Bistro Bureau in Amsterdam. Een couvert kost 75 euro inclusief bierpairing en beertail vooraf. Na het diner kun je tot middernacht dansen op de tunes van een DJ. Vol is vol, dus wees er snel bij.
Reserveren kan via: www.lowlander-beer.com.