Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

De opening van Biet-Pop Up-Soep-Salade-Bar

0 411

De redactie van Lekker Tafelen ontving een allerliefst mailtje:

Beste Xandra, Joke en Tijmen,
Wij zijn fan van jullie website en willen jullie graag uitnodigen voor onze opening. Hierbij ontvangen jullie de persuitnodiging voor de opening van BIET Pop Up Soep & Salade bar. Wij hopen de nieuwste hotspot van Utrecht te zijn!

Vijf vrienden: Zelda, Janneke, Sofia, Marieke en Sijmen gingen op een goede dag een ijsje kopen in IJssalon Luciano. Het was vlak voor sluit die avond en ze raakten in gesprek met de eigenaar van de zaak. Zoals zoveel Italiaanse ijssalons, sluit “Luciano” de deuren tijdens de wintermaanden. De “ijsboer” liet zich ontvallen dat het eigenlijk zonde is dat zijn zaak gedurende het winterseizoen leeg staat. De vrienden, voormalig studiegenoten van elkaar, zagen onmiddellijk hun kans. Zij wilden de winkel in de wintermaanden wel huren! Het idee om een zaak te starten waar je gezond en lekker voedsel kunt afhalen, was geboren.

Biet-pop-up-soep-salade-bar-SofiaUtrecht is een studentenstad en veel jonge mensen vinden er na het afstuderen een baan of blijven er om een andere reden hangen. Het is leuk om in de binnenstad te wonen, te werken of te studeren. Het barst er van de uitgaansmogelijkheden, kroegen en restaurantjes. Maar, wie er tijdens zijn drukke leventje op zoek gaat naar een snelle, gezonde en verantwoorde hap, komt bedrogen uit. Even snel iets willen eten, betekent doorgaans settelen voor een afhaalpizza, broodje shoarma, een hamburger of een zak patat; kortom junkfood eten of gebruik maken van de zogenaamde kant-en-klaar maaltijden uit de super. De vrienden willen hier verandering in brengen en bedachten het concept “Biet”. Bij BIET Pop Up Soep & Salade bar haal je lekker en verantwoord voedsel af, maar je kunt er ook gezellig ter plekke je soep of salade verorberen.

“BIET” is vooralsnog een try out, een tijdelijke zaak, vandaar dat het een pop up store wordt genoemd. Slim bedacht, vinden wij, om op deze manier te starten! De vrienden hopen het komende half jaar succesvol te zijn en als ze in hun opzet slagen, wordt Biet wellicht op een andere locatie voortgezet.

Het motto van Biet: “One cannot Think well, Love well, Sleep well, if one has not Dinned well”

Biet-pop-up-soep-salade-bar-mottoNaast de salades en soepen verkoopt “Biet” ook koffie, thee sappen en snoeperijtjes. (De worteltjestaart was schoon op toen wij arriveerden, dus die moet lekker geweest zijn.) Salades worden gevuld met verse ingrediënten als linzen, gele paprika, geroosterde tomaatjes, avocado, amandelen, verse kruiden en chiazaad.

Wij hebben natuurlijk wat van die salades geproefd en we geven ze het stempel: “Goedgekeurd door Lekker Tafelen!”Biet” is erin geslaagd om een aantal leuke, spannende smaakcombinaties te bedenken. Naast de salades die het team als “lievelingssalades” aanbiedt, kun je ook kiezen voor een salade die je helemaal zelf samenstelt. Kies je voor een vegetarische salade of wil je liever iets met kip of vis, alles kan. “Biet” gebruikt duurzame, biologische ingrediënten en kookt streek- en seizoengebonden. Biet-pop-up-soep-salade-bar-een salade

Wij hopen dat niet alleen jonge mensen hun weg naar deze leuke pop up store weten te vinden, maar dat “Biet” een breder publiek aan zich zal weten te binden. Ze zijn het waard!

Biet-pop-up-soep-salade-bar-facebook

“Biet” op facebook 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer