Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Drie talentvolle Franse topchefs te gast in RIJKS®

Het Rijksmuseum wijdt dit najaar een prachtige tentoonstelling aan Johan Maelwael, die ruim ruim zeshonderd jaar geleden zijn hoogtijdagen beleefde als kunstenaar aan het Bourgondische hof. Geinspireerd door dit middeleeuwse multitalent nodigt executive chef Joris Bijdendijk de veelbelovende Franse chefs Florent Ladeyn (restaurant Auberge du Vert Mont), Loïc Villemin (restaurant Toya) en Jean Michel Carrette (restaurant Aux Terrasses) uit in de keuken van RIJKS®. In het weekend van 3 t/m 5 november koken zij samen een speciaal RIJKS x MAELWAEL menu.

Veelbelovende chefs

Zoals Johan Maelwael in 1400 zijn drie getalenteerde neven Herman, Paul en Johan van Limburg in Frankrijk introduceerde, zo introduceert Bijdendijk de drie Franse talenten in Nederland. Tijdens zijn carrière bij Le Jardin des Sens in Montpellier maakte Bijdendijk kennis met vele andere jonge veelbelovende chefs; waaronder Ladeyn, Villemin en Carrette die voor het event zullen afreizen naar Amsterdam.

Joris Bijdendijk: Als je kennis wilt maken met de vernieuwers van de Franse keuken en de volgende generatie legendes, dan reserveer je een tafel RIJKS x MAELWAEL.

Het beste van eigen bodem


Maelwael en zijn neven gebruikten de kwalitatief meest hoogstaande en duurste grondstoffen voor hun werk, waaronder bladgoud, karmozijn en lapis lazuli. Dat laatste pigment werd helemaal vanuit Afganistan aangevoerd. Bijdendijk en zijn leeftijdgenoten Ladeyn, Villemin en Carrette zijn onderdeel van een generatie chefs die allen voorvechters zijn van ‘het beste van eigen bodem’. Een menu met de beste ingredienten uit Nederlandse en Franse regio’s mag tijdens het evenement dan ook worden verwacht.

Gastchefs

RIJKS® nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit. Zo kookte het RIJKS® team al samen met Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Yotam Ottolenghi (Nopi, London), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (st. John, London),Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali), Dan Hunter (Brae, Melbourne) en Kamilla Seidler (Gustu, Bolivia).

RIJKS® X MAELWAEL | 3 – 5 November
SPECIAL MENU DURING LUNCH & DINNER
rijksrestaurant.nl

De tentoonstelling Johan Maelwael is te zien van 6 oktober 2017-7 januari 2018 in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.