Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

El Borne; Lekker Tapas eten aan de grachten van Utrecht

De sfeer, de locatie en de kwaliteit van de gerechten, de service en de zeker aanwezige glimlach van zowel eigenaar als bedienend personeel maken onze avond onvergetelijk. We komen dan ook graag nog eens een avondje lekker tafelen bij El Borne.

0 480

El Borne; Lekker Tapas eten aan de grachten van Utrecht – Zomaar stomtoevallig maakte ik kennis met El Borne. Een Tapasrestaurant op een geweldig mooi plekje in Utrecht. Zo’n plekje dat je even moet weten zeg maar. Heb je het eenmaal ontdekt dan kom je er graag nog eens terug. Het restaurant zat dan ook binnen en buiten helemaal vol. Het terras is wat klein, maar dat vergeef je de maker onmiddellijk vanwege het prachtige plekje. Onder grote parasols kun je hier prima je avond vullen terwijl je kijkt op het winkelende publiek, de oude gracht, de oude grachtbrug en ook om je heen zitten mensen gezellig te eten. Het terras van El Borne is op een rij van vier restaurants echt het meest volle terras. Wij vonden het tijd om verder kennis te maken.


Sfeer, kwaliteit en enthousiasme

Je komt bij El Borne echt om tapas te eten. De sfeervolle ambiance leent zich ook uitstekend om lekker lang te tafelen. In de prachtige, smalle en langgerekte kelders langs de Utrechtse gracht is alles gedaan om de mooie Spaanse sfeer neer te zetten. De muziek die ze draaien past hier prima bij maar wordt al snel overstemd door het gezellige geroezemoes van de vele gasten. Na een drankje volgt de kaart al snel en de keuze is reuze. Tapas van alle soorten vlees en vis, en ook als vegetariër kun je er prima terecht. De keuze aan vegetarische tapas is bijzonder ruim te noemen.

El Borne; Tapasrestaurant UtrechtOndanks dat het restaurant overvol zit, en we stiekem kijken of de bediening dit allemaal wel aan gaat kunnen, staat ons tweepersoons portie tapas echt snel op tafel. Enthousiasme van het bedienend personeel en een enthousiaste eigenaar die al even hard mee rent zorgen voor gezamenlijk voor een vlotte bediening. Ook een Spaanse wijn wordt er in een mum van tijd weer bij geserveerd. De tapas zijn in één woord verrukkelijk. Minpuntje was de meloen met serranoham. De ham is heerlijk, maar de meloen is niet rijp. Dit wordt echter al snel overbluft door de andere gerechtjes. Alle gerechtjes zijn stuk voor stuk erg goed op smaak gebracht. De kruiderij en de marinades zijn in balans, en ook over de bijbehorende groenten (paprika, courgette, aubergine met kaas uit de oven) en aardappeltjes zijn we zeer te spreken. De porties zijn echt royaal te noemen. Met z’n tweeën eten we de porties helemaal op maar we hebben dan ook echt goed gegeten.

Niet alleen maar tapas

De menukaart heeft naast tapas ook van alles te bieden voor als je even niet voor tapas komt. Van mixed grill tot een rijk gevulde paëlla, er is veel mogelijk. Ook een verrassingsmenu behoort tot de mogelijkheden en voor de allerkleinsten is er een kindermenu beschikbaar. Wij gaan nog voor een nagerecht. Dit dessert splitsen we op in een creme catalana en een cheesecake met een frambozensaus. Beide zijn ronduit heerlijk!

Genieten

De sfeer, de locatie en de kwaliteit van de gerechten, de service en de zeker aanwezige glimlach van zowel eigenaar als bedienend personeel maken onze avond onvergetelijk. We komen dan ook graag nog eens een avondje lekker tafelen bij El Borne.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer