Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

FISH TALES, een duurzaam vismerk

0 541

FISH TALES, een duurzaam vismerk – Hou je van vis, maar weet je niet zo goed wat je ermee moet doen, hoe je het thuis moet klaarmaken? Dan zijn de producten van FISH TALES, een kersvers duurzaam vismerk een aanrader voor je.  Fish Tales is niet ‘zomaar’ een leverancier van vis, Fish Tales wil je inspireren om te genieten van duurzaam gevangen vis. Onder het motto: ‘Goede vis gaat nooit mis’, lanceerde Bart van Olphen op 25 maart een unieke lijn duurzame visproducten met een duidelijke herkomst. Fish Tales werkt samen met een veertiental visserijgemeenschappen die bewust omgaan met de oceanen als bron van (hun) leven, nu en in de toekomst.

De vis van FISH TALES is lekker én makkelijk klaar te maken

Fish Tales, een duurzaam vismerkFISH TALES heeft in samenwerking met visserijgemeenschappen van over de hele wereld een uniek assortiment samengesteld bestaande uit verse vis (geen kweekvis), gerookte vis, visconserven en diepvriesvis. Met een volledig transparante keten –de vissers staan met naam en foto op de verpakking-, lekkere recepten en ‘tips & tricks’ wil FISH TALES consumenten inspireren om te genieten van duurzame vis. Kortom, FISH TALES biedt lekkere vis met een verhaal.

 FISH TALES producten zijn landelijk verkrijgbaar bij Albert Heijn, bij Bagels & Beans , Shell/Deli2Go en KLM
‘Echt iedereen kan thuis lekkere vis klaarmaken’

‘Ga er mee aan de slag. Met goede vis gaat het nooit mis’. Vis is lekker en echt makkelijk’, aldus Bart van Olphen. Laat je inspireren door de recepten, de verhalen en de achtergrondinformatie op de website van FISH TALES  en de Facebookpagina . Bekijk de kortste kookshows ter wereld op Instagram : in filmpjes van niet meer dan 15 seconden bereidt Bart de heerlijkste visgerechten.

Meer over Bart van Olphen

De oprichter van FISH TALES, Bart van Olphen, werd in 2008 onderscheiden als meest duurzame seafood ondernemer van de wereld. Zijn ervaringen legde hij vast in de kookboeken: Het Fishes Kookboek  (2009), Het Nederlandse Viskookboek  (2011) en Werken met Vis  (2012). Voor zijn boeken ontving hij in binnen- en buitenland verschillende onderscheidingen. Begin juni wordt zijn nieuwe kookboek uitgebracht: ‘Koken met Vis uit Blik’ .

FISH TALES, een duurzaam vismerkVan Olphen wil consumenten en supermarkten laten zien dat vis een aanbodproduct is, geen vraaggestuurd product. ‘Anders blijven we doorgaan met de overbevissing en neemt de vis die geschikt is voor consumptie af, en hebben we straks niets meer. Bij Fish Tales staat er op een blikje tonijn daarom bijvoorbeeld: dit is Mohammeds tonijn. “Als Mohammed vis voor 20.000 blikjes kan vangen, kunnen we maar zoveel blikjes leveren. Die blikjes nummeren we. Is de serie op, dan is er ook echt niet meer.’

TIP:  Tot 25 mei kan je nog meedoen aan een winactie : Like de Facebookpagina van FISH TALES, lees de actievoorwaarden en maak kans op een reis naar de Malediven!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer