Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Geschilde asperges zijn een trend

0 553

Wij Nederlanders werken zo hard! We hebben niet eens meer tijd om een asperge te schillen. Oeps, wat moeten we nou. Minder hard gaan werken, of gewoon geschilde asperges kopen? De laatste natuurlijk, want de baas, daar doen we alles voor. Misschien hebben we andere belangrijke zaken, maar toch is het jammer dat er zoveel aandacht besteed wordt aan goed voedsel, kwaliteit van leven, en dat we niet meer de moeite nemen om even in de keuken te staan. Bovendien mis je smaak!

aspergestheedoek1Asperges schillen is natuurlijk wel even een klusje. Maar hoe lang doe je er nou werkelijk over. Schil ze buiten in het zonnetje, pannetje op schoot en schillen maar. O, vergeet niet een lekker glas rosé mee naar buiten te nemen. Want zo wordt een vervelend klusje toch nog bijna een feestje.

Het feestje wordt compleet als je de schillen meekookt. Ze geven veel smaak af, en zijn samen met de uiteinden die je er af haalt een prima basis voor de bouillon van jouw smaakvolle aspergesoep.

Helaas moeten we constateren dat dit in de praktijk niet gebeurd. Een ananas wordt veel meer verkocht wanneer deze hapklaar aangeboden wordt. Asperges kopen we liefst zonder schil. Wanneer je een gemiddeld benzinestation binnenloopt vind je er zelfs geschilde appeltjes. Gemak, en nog eens gemak, dat is de trend van vandaag de dag. Realiseer je dat de vitamientjes vlak onder dat schilletje zitten. Realiseer je dat de schil van een ananas een feestje is om een dessert in te verpakken.

Tot slot, we zijn ook nog wel benieuwd wat er met de resten van al die machinaal gepelde asperges gebeurd. Misschien is er iemand die ons aan die tip kan helpen.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer