Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gesneden groenten gemak of zelf verse groenten snijden?

5 806

In de afgelopen jaren is het aanbod aan panklaar gesneden groenten enorm toegenomen. Zo’n 15 jaar geleden kon je bij de groenteman of in de supermarkt kiezen uit zo’n 50 producten. Wanneer je nu een willekeurige supermarkt binnenloopt wordt je overbluft door het enorme assortiment panklaar gesneden groenten. Daarnaast valt op dat het pure product soms niet eens meer te koop is.

 • Neem bijvoorbeeld boerenkool. Je koopt nog boerenkool in potten, uit diepvries, en panklaar gesneden. Maar een stronk boerenkool kom je in de supermarkt niet meer tegen.
 • Gesneden andijvie ligt in koelingen vaak wel 3 rijen dik, maar een krop andijvie ligt zielig in een hoekje. Als er zes liggen is het vaak al veel.
 • Bosje verse rucola? Nee hoor, je koopt het alleen in een zakje. Panklaar, gewassen en al.
 • Spaghettigroenten, Bamigroenten, Soepgroenten, het is er volop, maar zit daarin wat jij er ook in zou doen als je dat pakket niet had?

Lekker Tafelen is erg benieuwd of je hier voor kiest. Wil je graag dat gemak, of zou je eigenlijk ook nog heel graag die stronk boerenkool kopen?

[poll id=”24″]

Let op, de antwoorden in deze pol zijn altijd beperkt. Maak gebruik van onderstaand reactie formulier om je mening beter uit te legggen!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties
 1. Smaak zit niet verpakt zegt

  Ik vindt het belangrijk om mijn groente zelf te keuren voordat ik het koop, de lekkerste tomaten zijn donker rood en beetje zacht..iedere groente heeft voor mij zijn eigen smaak criterium, en daardoor is je eten zo veel smaakvoller als je daar op let.
  De moeite nemen om zelf te kiezen, keuren en snijden is voor mij eigenlijk een waarborg om verantwoord en bovenal smaakvol te eten..

  1. Lekker Tafelen zegt

   Leuk, we staan er compleet hetzelfde in. Bovendien dragen alle verpakkingsmaterialen niet mee aan een schonere wereld. Men roept dan altijd dat ze milieuvriendelijk zijn, maar niet gebruiken is altijd beter!

 2. Marieanne van Wijk zegt

  Het is voor mij een kwestie van tijd: als die beperkt is dan is het wel handig als de groente gesneden is, maar het blijft behelpen want het product is dan al gedeelteljk uitgedroogd. Wanneer ik voldoende tijd heb dan snijd ik de (biologische) groenten heel graag zelf.

 3. Rie v.d. Linden-Veth zegt

  Gesneden soepgroenten en alle gemixte zakken groenten zijn naturlijk wel handig. Je hebt vaak geen hele paprika of andere groenten nodig. Dan is het wel makkelijk
  Maar ik ga het liefste voor zelf snijden.

 4. Gerrit van der grift, boer-gondiër. zegt

  Ik gebruik beiden, maar meer uit noodzaak, omdat inderdaad in sommige gevallen uitsluitend panklaar wordt aangeboden.
  Met een zakje soepgroenten vind ik het ideaal. Maar boerenkool bijv zou ik dolgraag van de stronk hebben.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer