Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Glutenvrije oliebollen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Remon Muller van De Oliebollenbakkerij in Nieuwerkerk aan den IJssel komt als eerste oliebollenkraam met glutenvrije oliebollen.

0 398

Remon Muller van De Oliebollenbakkerij in Nieuwerkerk aan den IJssel komt als eerste oliebollenkraam met glutenvrije oliebollen. “Het is gelukt om smaak en textuur van de klassieke oliebol te behouden”, aldus Remon Muller. De oliebollenbakker, die jaarlijks hoog scoort in de oliebollentest, maakt niet alleen gebruik van ander beslag en ingrediënten, ook de olie is anders dan bij de klassieke bol. Dit komt omdat mensen met glutenintolerantie vaak ook allergisch zijn voor andere voedingsgroepen. Muller: “Deze oliebol is niet alleen glutenvrij, maar ook pinda- en notenvrij, lactosevrij en compleet vegan. We hebben een speciale oven aangeschaft voor deze oliebollen en we maken alle gebruiksvoorwerpen grondig schoon, zodat er geen kruisbesmetting plaats vindt.”

 

Het is gelukt om de smaak en textuur van een klassiek oliebol te behouden

Glutenvrije oliebollen

Glutenvrije oliebollen bestaan al langer, maar bijna altijd gaat het om diepvriesvarianten of zelfmaak-mix. Muller is de eerste kraam die glutenvrije oliebollen maakt, waardoor liefhebbers met een allergie voor het eerst zonder moeite kunnen genieten van een verse oliebol. Het maken van de speciale bol kost aanzienlijk meer werk, maar dat doet Muller met liefde. “Elk jaar spreek ik mensen die graag weer eens een oliebol zouden eten, maar dit door hun allergie niet kunnen. Nu het dit jaar gelukt is om met een lekkere glutenvrije bol te komen, beleven deze mensen het einde van het jaar toch anders. Dat ik hiervoor elke zaterdag twee uur eerder mijn bed uit moet, vind ik geen probleem.”

Elke zaterdag verkrijgbaar

De glutenvrije oliebol is elke zaterdag verkrijgbaar aan de kraam van De Oliebollenbakkerij op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. De bollen gaan €1,20 per stuk (of 5 voor €5,–) kosten.

Zelf oliebollen bakken? Probeer eens één van de recepten op Lekker Tafelen.

Oliebollen

Kwarkbollen

Appel-Oliebollen zonder gist

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer