Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Goedkope import vis verwoest inkomen Nederlandse vissers

1 310

Goedkope import vis verwoest inkomen Nederlandse vissers

Waar zijn we toch mee bezig? Terwijl de Nederlandse supermarkten vol liggen met importvis voor een paar dubbeltjes, besloten de Urker vissers deze week aan wal te blijven. Tegelijkertijd riepen ze andere vissers in Nederland op om dit ook te doen. De Urker viskotters kunnen met de huidige prijzen niet meer rendabel draaien.

Kosten omlaag, kwaliteit omhoog

verse scholOnze eigen Nederlandse vissers staat het water aan de lippen. Ze hebben er veel aan gedaan om de kwaliteit (duurzaamheid) voorop te stellen en ondanks dat de kosten te verlagen. Het harde en toch enigszins gevaarlijke bestaan is al enige jaren ook een financieel moeizaam bestaan. En besloten de Urker vissers (dit toch niet bekend staan als de grootste stakers) om aan wal te blijven. De Urker veiling bleef gesloten! We moeten ons met z’n allen toch diep schamen.

Goedkopere vis of een florerende Nederlandse vissersvloot

Welke keuze maak je? Kies je voor de centen en eet je goedkope buitenlandse vis, of kies je voor de kwaliteit en de stimulans van onze eigen Nederlandse vissersvloot. Als duurzaamheid en eerlijk eten je na aan het hart liggen zouden we de importvis in de schappen moeten laten liggen. Keurmerken en acties doen daarin niet ter zake. We kunnen keurmerken plaatsen wat we willen, maar jij bent degene die besluit welke vis er in jouw pan verdwijnt. Maak de juiste keuze!

Een beetje hulp bij de juiste keuze

Kijk eens naar de diverse uitzendingen van de Keuringsdienst van Waarde.  Deze uitzending over pangafilet spant wel de kroon. De uitzending dateert al uit 2007 maar blijkbaar heeft ook deze uitzending Nederland niet doen besluiten anders in te kopen. We leggen maar al te makkelijk de schuld bij de supermarkt neer. Blijkbaar is er een markt voor deze vis. Het wordt verkocht!

Meer info

Wil je meer weten? Lees dan het volledige artikel op Visserijnieuws.nl

Is het lastig om in jouw omgeving aan goede vis te komen? Kijk dan eens op www.vis-winkel-online.nl

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Rosita zegt

    Ik kies voor kwaliteit. Liever een keer minder vis eten, maar dan wel van goede kwaliteit en ja daar moet je voor betalen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer