Een worstenbroodje dat écht Brabants is? Biologische groothandel Udea heeft het voor elkaar: een worstenbroodje waarvan álle ingrediënten rechtstreeks uit Brabant komen. Vers, lokaal en met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid.
Brabantse ingrediënten, Brabantse smaak
De lancering vond plaats op het erf van varkenshouder Kees Scheepens. Het vlees komt van zijn Berkshire-varkens, die gevoed worden met reststromen uit de groenteverwerking. “Dit vlees heeft een unieke romige smaak en is al meerdere keren bekroond. De kwaliteit en herkomst maken écht het verschil,” vertelt Scheepens.
Maar niet alleen het vlees is Brabants. Het graan voor het deeg wordt geteeld in Altena door de gebroeders Groenenberg en gemalen door molenaar Sven Verbeek in Wijk en Aalburg. Daarna verwerkt Bakkerij Van der Westen in Waspik het tot het perfecte broodje. De worst zelf wordt geproduceerd bij Future Food Group in Oss.
Binnenkort verkrijgbaar
Vanaf maart is dit ambachtelijke worstenbroodje exclusief verkrijgbaar via Udea en te koop in biospeciaalzaken en Ekoplaza-winkels. Zowel in de diepvries als bake-off variant. “We willen dit Brabantse product breder beschikbaar maken, ook voor cateraars en horeca, zodat nog meer mensen kunnen genieten van deze lokale specialiteit,” aldus Steven IJzerman van Udea.