Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Het voedselgevecht – Vanaf 25 Oktober bij KRO-NCRV (NPO3)

In het KRO-NCRV programma ‘Het Voedselgevecht’ (vanaf 25 oktober 20:55 uur, 4 weken) volg je mensen die vechten tegen een eet- en voedselstoornis.

0 111

In het KRO-NCRV programma ‘Het Voedselgevecht’ (vanaf 25 oktober 20:55 uur, 4 weken) volg je mensen die vechten tegen een eet- en voedselstoornis. Je ziet portretten van mensen die uit het dal komen, maar nog wel een lange weg te gaan hebben.

In vier afleveringen komen de bekende eet- en voedselsoornissen Anorexia Nervosa, BED (eetbuiverslaving) en Boulimia aan bod, maar ook Arfid (dwangmatig vermijden van bepaalde producten), Orthorexia (dwang om gezond te eten), Pica (dwang om niet eetbare materialen te consumeren) en Anorexia Athletica (dwangmatig sporten om af te vallen). Naast patiënten komen ook ouders, familie en vrienden een een aantal specialisten op het gebied van eet- en voedselstoornissen aan het woord.

Marlijn Weerdenburg: In ‘Het Voedselgevecht’ willen we niet alleen de ellende laten zien. Met dit programma willen we juist ook de kracht en de hoop laten zien waarmee deze jongeren proberen eruit te komen.

Diverse thema’s komen ter sprake, zoals behandelmethoden, cultureel geografische factoren, social media invloeden de impact van deze verschillende aandoeningen op omgeving en familie. Deskundigen op dit gebied zullen vele vragen beantwoorden, zoals hoe valt de opvallende verjonging onder de groep anorexia nervosa patiënten van kinderen tussen de acht en de tien jaar te verklaren? Speelt social media hierbij een rol? Wie hebben er verhoogde kans om welke eetstoornis dan ook te krijgen.

Het Voedselgevecht, vanaf donderdag 25 oktober om 20:55 uur op NPO 3

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer