Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Maak jij een kerstdessert voor Het Vergeten Kind? GRATIS RECEPTENBOEKJE

Maak een toet waar je iets goeds mee doet. Een actie van Het Vergeten Kind. Sta tijdens de kerst ook eens stil bij kinderen die de kerst op een hele andere manier meemaken.

0 179

Maak jij een kerstdessert voor Het Vergeten Kind? – Maak een toet waar je iets goeds mee doet. Sta tijdens de kerst ook eens stil bij kinderen die de kerst op een hele andere manier meemaken.


Maak een toet waar je iets goeds mee doet

Kerst is een heerlijke tijd! Er zijn echter ook talloze kinderen waarvoor dat niet zo vanzelfsprekend is. Ze hebben thuis ernstige problemen of wonen helemaal niet meer thuis. Het Vergeten Kind zet zich tijdens de decembermaand dan ook in voor deze kwetsbare kinderen met een vrolijke én lekkere kerstcampagne.

Speciaal voor deze campagne heeft Meester Patissier Hidde de Brabander heerlijke Hartenhuis-desserts ontwikkeld. Het Hartenhuis is het symbool van de stichting voor een liefdevol thuis, iets wat elk kind behoort te hebben. De recepten zijn verzameld in een kerstdessertboekje en het absolute klapstuk is de Hartenhuis-taart. Naast de recepten van Hidde zijn er ook recepten en verhalen te vinden van kwetsbare kinderen en van ambassadeurs Natasja Froger, Juvat Westendorp en Saar Koningsberger.

Via www.hetvergetenkind.nl/kerst kun je het boekje downloaden of thuis laten bezorgen.

hetvergetenkind receptenboekje kerst

Daphne Schreuder, Het Vergeten Kind: “Met de actie willen we Nederland vragen op een ludieke manier iets goeds te doen voor kinderen in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie. Het begint bij bewustwording. Dat we erbij stilstaan dat deze kinderen er zijn en ook een liefdevol thuis verdienen. Met een Hartenhuis-taart op tafel tijdens de kerst, maak je het onderwerp bespreekbaar. Deel je Hartenhuis-toetje op social en laat deze kinderen weten dat je ze een warm hart toedraagt.”

Kerstactiviteiten van Het Vergeten Kind

Naast de campagne organiseert Het Vergeten Kind ook kerstactiviteiten voor kwetsbare kinderen. Op 19, 20 en 21 december vindt Heppie Christmas Wonderland in Hotel Heppie Mierlo plaats: een magisch kinderkerstfeest vol warmte, vrolijkheid, speelplezier, verrassingen en heerlijk eten. En op 22 december trekt de stichting met Hartenhuis-bussen het land in om in tientallen gemeenten kinderen uit kwetsbare gezinnen op te halen voor een onvergetelijke dag in de Winter Efteling.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer