Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Koken met Van Boven

Yvette van Boven komt met een TV serie “Koken met Van Boven” op NPO 2. Vanaf 17 augustus laat zij je op inspirerende wijze kennis maken met natuurlijk, lokaal voedsel. Een echte aanrader

Deze zomer dé culinaire verrassing bij de VPRO

Koken met Van Boven is het nieuwe kookprogramma van de VPRO gepresenteerd door Yvette van Boven. Zij schreef vier kookboeken, waaronder de bestseller ‘Home made’, dat al jaren tot de best verkochte kookboeken van Nederland behoort. In Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Daarnaast plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Want zowel binnen als buiten de stad is van alles te vinden dat eetbaar is, gratis en voor niets. Bijvoorbeeld groene asperges; die groeien gewoon in de Hollandse duinen.Yvette laat zien waar je ze kunt vinden. Of ‘Tuinmansverdriet’, beter bekend als het onuitroeibare onkruid zevenblad. Daar kan je een heerlijke pesto mee maken.

Duurzaam koken kan natuurlijk ook met ingrediënten uit je eigen buurtsuper. Zo maakt Yvette van afgeprijsde bosbessen en aardbeien een heerlijke, spectaculaire oude bessentaart. Yvette kookt altijd met groenten van het seizoen en laat zien hoe eenvoudig het is om de overschotten van het seizoen in te maken.
Tijdens het koken geeft Yvette handige tips & tricks voor in de keuken. Ze is grenzeloos als het erop aankomt een rookoven in twee minuten in elkaar te zetten of zelf ginger ale te maken met honing of een likeur van melk. Maar zij deinst er ook niet voor terug om bokvlees of het plaagdier gans op het menu te zetten. Overtollig vlees dat in Nederland nauwelijks gegeten wordt. Eeuwig zonde volgens Yvette, want het is biologisch, heel gezond en bovenal hartstikke lekker. Aan het einde van elke aflevering ontvangt zij de leverancier met wie ze haar verrassende en smakelijke gerechten proeft. Koken met Van Boven is duurzaam, eenvoudig, betaalbaar en met een beetje lef!

Het nieuwe programma Koken met Van Boven van de makers van VPRO kookprogramma’s als Maarten’s Moestuin en Taarten van Abel is te zien op iedere werkdag van 17 t/m 28 augustus bij de VPRO op NPO 2.

Uitzending: Koken met Van Boven, 10 afleveringen, van 17 t/m 21 en van 24 t/m 28 augustus 2015 om 19.25 uur op NPO 2.

Website: www.vpro.nl/kokenmetvanboven

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 Reacties
 1. J.Noort zegt

  Overigens heb ik een vraag over kruiden. Wat zijn nou oorspronkelijke schotse en ierse (tuin)kruiden, die in het land zelf groeien? Iedere keer als ik via Google die vraag beantwoord wil hebben staan en mediterrane en excotische kruiden in de recepten. De landen hebben die zelf toch ook wel ? Eigenlijk kwam ik niet verder dan peterselie, maar… twijfel.

 2. Yolande zegt

  Wat een ontzettend leuk, gezellig en bovenal leerzaam programma.
  Geweldig 🙂

 3. jannie Sollie zegt

  Ik houd van koken met spullen uit eigen tuin of omgeving.

  1. Lekker Tafelen zegt

   Dat zouden we waar het kon allemaal moeten doen Jannie. Gisteren superleuke uitzending met Kromkommers. Nu maar hopen dat de boodschap overkomt

 4. S.D.Vogelezang zegt

  Ik vind het zo,n gezellig programma met hondje Marie. Heerlijk hoe Yvette met al die ouderwetse potten en pannen aan het koken is. Ook hoe ze haar ingredienten verzamelt bij de boer of langs de weg of in het bos. En dan de heerlijke verrassende gerechten die ze met het grootste gemak lijkt klaar te maken. Deze week wil ik de shitake met evt asperges als ik die nog kan krijgen bereiden om dit weekend aan mijn zus en vriendinnen voor te zetten. En de oude bessentaart mag ook niet ontbreken.

 5. wim lohrengel zegt

  een keer een niet vegetarisch programma
  (verrassend van de vpro)
  alle lof!

  1. Lekker Tafelen zegt

   Wij vinden vooral het lokale karakter ook errug leuk Wim

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.