• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, december 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Nieuws & Opinie

Lekker Tafelen ontdekt Zeeland – Deel 2

door Redactie
in Nieuws & Opinie
0
0
Lekker Tafelen ontdekt Zeeland – Deel 2

Lekker Tafelen ontdekt Zeeland – Deel 2 – Zoals je al in onze eerdere blog Lekker Tafelen ontdekt Zeeland hebt kunnen lezen, was Lekker Tafelen uitgenodigd voor een mooie persreis om te mogen ontdekken wat deze schone provincie allemaal voor moois te bieden heeft. En dat is heel veel!

Culinaire kunsten en gastvrijheid in Hotel Van der Valk Goes

Bij Van der Valk denken velen nog steeds aan de appelmoes met de kers in het glazen bakje en dat is jammer. Wij mochten er in elk geval getuige van zijn dat het er bij Van der Valk Goes anders aan toe ging. Natuurlijk, het diner dat voor ons op tafel kwam was bijzonder, omdat er veel lokale producenten speciaal voor ons lekkernijen hadden aangeleverd, maar de koks daar zijn uitstekend in staat om heerlijk te koken! Met veel enthousiasme maakten ze voor ons heerlijke gerechten klaar en de kaart wordt regelmatig door de koks zelf weer opnieuw samengesteld. De gastvrijheid was ook dik in orde en dat is toch ook heel plezierig. Een prima adresje dus!

Lekker & stoer: buiten koken op de OFYR

Na een druk dagje met bezoeken aan mooie bedrijven, mochten we er getuige van zijn hoe ons avondeten klaar werd gemaakt op de OFYR (spreek uit: o0-fier). De wat??? Stel jezelf een grote sokkel voor, een soort mega grote wokpan erop, waarin je een vuurtje stookt, met een stalen ringvormige plaat erover waarop je kunt bakken. Het is een indrukwekkend object, dat je zowel als een soort modern kunstwerk mooi in je tuin kunt neerzetten, als een warmtebron (een soort design-vuurkorf) kunt gebruiken én een cool kookattribuut. Een echt mannen-ding! Fikkie stoken en bakken maar. Of het nu een stoer stuk vlees is of een delicaat visje, alles kan er op omdat de warmte in het midden hoog is en aan de randen lager. Wij genoten.

OFYR
OFYR

Slapen in een geweldig Strandpark De Zeeuwse Kust in Renesse

Het valt natuurlijk een beetje buiten ons bestek omdat we nu eenmaal niet Lekker Slapen, maar Lekker Tafelen zijn, maar we kunnen het in dit geval niet onopgemerkt laten gaan. Strandpark De Zeeuwse kust heeft hele mooie safari-tenten, leuke vakantiewoningen, ruime plekken voor kampeerders met caravans en campers en een prachtig hotel. Met luxe suites waar je ook met een grote familie in terecht kunt. Met heerlijke bedden. Op een prachtige locatie, vlak achter het strand en last-but-not-least een geweldig restaurant. Wij kregen prachtig eten, mooi gepresenteerd en verse ingrediënten en later op de avond kregen we de gelegenheid om ook nog met de koks te praten. Vol passie vertelden ze dat ze – behalve in de zomermaanden, want dan hebben ze de tijd niet om het zó uitgebreid klaar te maken – normaal gesproken op dit hoge niveau koken. In het najaar komen de door de eigenaar zelf geschoten herten op tafel, koeien worden betrokken van een kleinschalige boer om de hoek en er wordt met een enorme creativiteit en passie gewerkt. Gelukkig zijn ze het hele jaar open. Een echte aanrader, zowel om te eten als te slapen!

Gele courgettes bij Groentekwekerij Familie Hoek

Vol passie kregen we alles te horen van Barbara en Chris Hoek, hoe ze op de koude grond, zonder te stoken, in zelfgebouwde kassen gele courgettes teelden. Zoveel mogelijk met biologische oplossingen. Zoals hommels voor de bestuiving en speciale micro-organismen om bepaalde ziektes tegen te gaan. Met een snijmes én een loep gewapend, staat het echtpaar tussen mei en oktober bijna dag en nacht in de kas om precies de beste courgettes te snijden en de kwaliteit van de gewassen te controleren. We kregen eindeloos veel informatie over dit mooie product en hebben nóg meer respect gekregen voor deze mooie groente. Binnenkort leest u hierover meer in een courgette-special van ons.

Zalige Zeevruchten bij Strandrestaurant Our Seaside in Renesse

Waar krijg je dat nog? Een prachtig plateau met verse fruits-de mer (zeevruchten) uit de Zeeuwse wateren. Verse krab, oesters, mosselen, kokkels, scheermesjes, garnalen en sepia. Even geen kreeft, want dat seizoen is afgelopen. Met de voetjes aan het water, uitzicht over de Noordzee, op een locatie die je eigenlijk geen strandtent maar eerder Strandrestaurant moet noemen. Ook hier was het puur genieten. Een adresje om te onthouden!

De Pompoenkwekerij van Lia en Martien den Boer

Deze pompoenkwekerij kweekte vooral sierpompoenen en die kun je dus niet eten, omdat ze bitter zijn. Desondanks waren we onder de indruk van de verschillende prachtige vormen en kleuren die dit echtpaar allemaal teelden. In toenemende mate telen ze ook wel diverse eetbare pompoenen, van de ‘gewone’ oranje pompoenen en de Butternut Squash, tot de meer bijzondere donkergroene Delica en de Japanse Hokkaido. Tegen de einde van de zomer en in het najaar kunt u bij ze terecht om bij hun marktkraam mooie en lekkere pompoentjes te kopen (Nieuwe Koolweg 18, Zierikzee).

Lof voor witlof bij Witlofkwekerij de Kok

Wederom een familiebedrijf met veel passie, waar we het naadje van de kous te weten kwamen over de witlofteelt. Ook hier steeg ons respect voor de producenten van deze groente. Wat een werk! Eerst moeten zaadjes op mooie bedden worden gezaaid en ontstaat er een wortel met loof. Deze moet uit de grond worden gehaald om, nadat het loof eraf is gehaald, het volgende seizoen op een vochtige, donkere plek met een constante temperatuur van 15 graden in drie weken tijd tot een mooi lofje uit te groeien.  Iedere lof gaat vervolgens door meerdere handen, de wortel moet er ook nog af worden gehaald, voordat hij naar de veiling kan. Ook hierover volgt binnenkort een mooie Lekker Tafelen special.

 

Zeeland: we love you

Na drie drukke dagen kunnen we slechts concluderen dat we van Zeeland zijn gaan houden. Wat hebben we een aantal mooie streekproducten geproefd, wat een passie hebben we gevonden bij de diverse mensen die we hebben ontmoet en natuurlijk niet te vergeten: wat is het er mooi. Wij komen terug en zullen nog regelmatig recepten en productinformatie hierover publiceren op Lekker Tafelen. Wees maar vast voorbereid!

DeelPinTweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

restaurant ‘t Kalkoentje in Rhenen
Nieuws & Opinie

Koken is niet meer dan een pan water op het vuur zetten

grillworst
Nieuws & Opinie

Bij deze slagers moet je zijn voor de allerlekkerste grillworst

Aardappelen worden in Opperdoes nog met de hand gerooid
Nieuws & Opinie

Aardappelen worden in Opperdoes nog met de hand gerooid

Zilt door Annette van Ruitenburg
Nieuws & Opinie

Zilt; door Annette van Ruitenburg

Receptloos - Marlies Kooiman
Nieuws & Opinie

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Kies eens vaker voor lokale kaas!
Nieuws & Opinie

Kies eens vaker voor lokale kaas!

Fabriekskaas of boerenkaas?
Nieuws & Opinie

Fabriekskaas of boerenkaas?

Lokaal fruit
Nieuws & Opinie

(Lokaal) fruit eten; echt een gezonde gewoonte

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt
Specials

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Superbekende Oud Hollandse broodjes. Heel simpel te maken en bij de juiste ingrediënten ook erg lekker! 3 x Oud Hollandse broodjes.

Check het recept of lees de info
Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Desserts van schuimpjes

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Recept in de picture

bonne femme
Hoofdgerecht

Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Alle restjes groente gaan mooi op als je bonne femme maakt. Dit groentegerecht is heerlijk bij een karbonade of stukje kip.

Check het recept of lees de info
Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

kerstster

De kerstster een bijzonder variatie op de kerststol

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • Elise de Haan op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Elise de Haan op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen