Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lovechock; Superfood voor een romantisch avondje

0 430

Lovechock; Superfood voor een romantisch avondje

‘Chocolade zou lustopwekkend zijn’. U heeft het vast wel eens horen zeggen of ergens gelezen. En chocolade met het uit de Andes afkomstige ‘maca’ helemaal, zo las ik in het persbericht bij de nieuwe reep van Lovechock. De hoogste tijd dus om daar zelf eens dieper in te duiken en dit chocolade superfood met de kwaliteiten van een afrodisiacum zelf eens te testen.

Lovechock

Lovechock is het chocoladebedrijf dat is ontstaan uit de passie van Laura de Nooijer, die tijdens haar reis naar Brazilië en Mexico in aanraking kwam met de chocoladegeheimen van de oude Maya’s. Geïnspireerd door de magische liefdeskrachten, die de Maya’s aan rauwe cacao toedichten, begon Laura terug in Nederland met het maken van chocolade. Door rauwe cacao te combineren met superfruit en noten, probeert Lovechock de essentie van cacao te laten proeven. Het bedrijf streeft hierbij niet alleen naar het gebruik van 100% biologische producten, maar wil ook goed zijn voor de cacaoboer door een eerlijke prijs voor de cacao te betalen.

Rauwe cacao

Lovechock werkt met wat vaak rauwe cacao wordt genoemd. U heeft vast wel eens gehoord van mensen die ‘Raw Food’ eten. Hierbij is het doel alleen voedsel te eten dat helemaal niet verwarmd is of in ieder geval niet boven een bepaalde temperatuur is geweest. Het is deze niet universeel vastgelegde grenstemperatuur die bepaald of u te maken heeft met rauwe cacao en chocolade of niet. In het geval van Lovechock ligt deze grenstemperatuur op 49°C. Dit betekent voor Lovechock, dat hun bonen niet worden gebrand en ook koud gemalen worden. Dit heeft als doel om de gezonde stoffen, die in cacao voorkomen beter te behouden, dan bij de productie van niet rauwe chocolade het geval is.

Liefde-bevorderende chocolade

Al van oudsher wordt chocolade geassocieerd met liefde. Zo zagen de Spanjaarden de Aztekenkoning Montezuma chocolade drinken voor een bezoek aan zijn harem en namen aan dat chocolade lust opwekkende kwaliteiten zou moeten bezitten. Lovechock combineert zijn rauwe chocolade nu voor hun zevende smaakcombinatie met ‘Maca’. Maca, afkomstig van een plantje uit het Andes-gebergte in Peru, wordt door de lokale bevolking gezien als een geschenk van de vruchtbaarheidsgoden. Zij gebruiken het dan ook al eeuwen als lustopwekkend en om hun liefdesleven te stimuleren. De combinatie van rauwe chocolade en maca zou dus de ultieme liefdes-chocolade moeten opleveren. Ik ga het eens proeven.

Recensie Lovechock Pecan/Maca

De 40 grams reep Lovechock Pecan/Maca bevat naast cacaomassa, cacaoboter (herkomst Equador), pecannoten en macapoeder ook nog dadels, gedroogde kokosbloesemnectar, lucumapoeder (zoete Peruaanse vrucht), Bourbon-vanille, venkelolie en zeezout. Gezien het vermelde cacaopercentage en de ingrediënten hebben we te maken met een pure chocolade van 81% cacao. Tevens is de reep melk-, soja- en glutenvrij.

Lovechock Bar Pecan MacaNa opening van kartonnen wikkel stuit ik direct op een tekst, die goed de lijfspreuk van het bedrijf zou kunnen zijn: ‘I am prepared to create a wonderful life’. Met direct daaronder het reepje zelf, verdeeld in vier blokjes en verpakt in een plastic wikkel. De kleur van de reep is middelbruin, met misschien een vleugje rood. Direct komen de zoetige mokka geuren van de chocolade mij tegemoet. Aan de onderkant kan ik nog wat meer zien van wat mij te wachten staat: de pecannoten. De hoogste tijd dus om nu ook echt een stukje te gaan proeven.

Ondanks de zoete geur van de reep, blijkt de reep, eenmaal in mijn mond, minder zoet dan verwacht. De chocolade zelf heeft geen uitgesproken complexe smaak, maar voegt wel degelijk iets toe aan de reep. De overheersende smaken lijken vooral van de dadels en andere ingrediënten afkomstig.

Qua structuur en mondgevoel hebben we te maken met een stevige reep, met een wat droog en niet helemaal glad mondgevoel. Ook de stuken pecan en de dadels zijn duidelijk voelbaar in de mond aanwezig. Samen met de chocolade vormen ze een voedzame en stevige combinatie. Hoewel ik zelf een liefhebber ben van complexere chocolades zou ik deze reep zeer geschikt vinden om mee te nemen tijdens een stevige wandeling, waarbij wat extra energie goed van pas komt.

En wat de lustopwekkende kwaliteiten betreft….. Ik ben benieuwd naar uw ervaring.

De Lovechock Pecan/Maca is te verkrijgen bij diverse biologische supermarkten en webstores (Verkoopadviesprijs: €2,99 per reep van 40 gram)

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer