Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Marley Spoon – een complete maaltijd in een doos

0 366

Marley Spoon – een complete maaltijd in een doos – Wat eten we vandaag ? Een vraag waar ik deze week in ieder geval 2 dagen niet over na hoefde te denken, voor Lekker Tafelen mocht ik het nieuwe concept van Marley Spoon uitproberen.

De gedachte van Marley Spoon

Meer tijd voor leuke dingen – zoals koken!

Eten is veel meer dan alleen een dagelijkse routine. Eten betekent bij elkaar zitten, fijne momenten delen – het betekent genieten van het leven. Samen koken en lekker eten zorgen voor onvergetelijke momenten. Wij willen eenvoudig lekker koken met verse ingrediënten terugbrengen naar jouw keuken.

Een mooie gedachte welke wij van Lekker Tafelen zeker onderschrijven, echter waar wij van Lekker Tafelen juist vinden dat een bezoek aan de groentenman, slager, visboer, de markt of de bakker iets extra’s toevoegt neemt Marley Spoon deze stap van je over. De voorbereidingen worden je uit handen genomen en een semi kant-en-klaar product wordt bij je thuis afgeleverd.

Hoe werkt het ?

De chefs van Marley Spoon kopen wekelijks de beste kwaliteitsproducten en stellen 7 menu’s samen. Iedere week een ander menu. Vervolgens kies jij welke menu’s je thuis wil gaan koken, besteld en het recept en de ingrediënten worden bij je thuis bezorgd. Houd hierbij rekening met een levertijd van 2 dagen.

Dus bestellen maar..

Vanachter mijn computer bekijk ik het aanbod van Marley Spoon voor de betreffende week. De keus is redelijk divers vegetarisch, vlees of vis, rijst, aardappels of pasta, je kunt gerust zeggen voor elk wat wils, zelfs of iets lactosevrij of met of zonder noten is staat er bij vermeld. Ik kies voor fruitig gepocheerde skrei met appel en romige aardappeltjes en een hartig Aziatisch pannetje met kogelbiefstuk en koolraap. Een druk op de knop en mijn bestelling is verzonden, nu is het wachten tot de bezorger mijn pakket komt afleveren.

Marley Spoon (10)Het voelt een beetje vreemd dat ik op zondagavond al weet wat ik woensdag en donderdag zal eten, ik hoefde er niet eens de deur voor uit. Boodschappen doen vanachter je computer misschien helemaal van deze tijd, maar ik moet er toch even aan wennen.

De afhandeling van mijn bestelling verloopt netjes, ik krijg een bevestigingsmail met daarin nog enkele tips en de dag voor levering ontvang ik een email met het (redelijk exacte) tijdstip van bezorging.

En daar is hij dan, mijn doos gevuld met heerlijke producten en een fraaie recepten kaart waar mij in 6 stappen wordt uitgelegd hoe ik deze maaltijd moet bereiden, de bereidingstijd wordt vermeld, het aantal calorieën en zelfs een wijntip wordt gegeven. Ik kan aan de slag.

Eigenlijk is het nu een “piece of cake”, misschien zelfs wel te gemakkelijk, ik hoef producten niet eens meer af te wegen, alles is in juiste hoeveelheid aangeleverd. Gewoon doen wat er vermeld staat op de receptenkaart en een 10-tal minuten later staat je maaltijd op tafel.

Conclusie

In het Marley Spoon concept  is er één aspect wat ik, persoonlijk, heel erg mis.  Ik mis namelijk mijn groenteman, mijn slager, mijn kaasboer, mijn bakker en die vriendelijke jongeman op de markt die mij helpt de juiste kruiden bij de juiste gerechten te vinden. Ik mis het om de verschillende producten te bekijken, te ruiken, even aan te raken om vervolgens in mijn hoofd een heerlijke maaltijd voor vanavond te bereiden, dit terzijde kan ik niet anders zeggen dan dat we goed hebben gegeten, de producten lekker, vers en van goede kwaliteit zijn en dat de bereiding dankzij de bijgeleverde instructies zeer goed en makkelijk uit te voeren is.

 

Marley Spoon Aziatisch pannetje

Hartig Aziatisch pannetje met kogelbiefstuk en koolraap

 

 

Marley Spoon skrei (2)

Fruitig gepocheerde skrei met appel en romige aardappeltjes

 

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer