Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Marley Spoon – Gemak dient de mens

Marley Spoon gebruikt als ondertitel ‘laten we iets lekkers maken’; en dat doen ze. Of tenminste, dat laten ze ons doen. Ze leveren maaltijdboxen waarin alles zit behalve de basisproducten die iedereen wel in huis heeft.

0 557

Marley Spoon – gemak dient de mens – Marley Spoon gebruikt als ondertitel ‘laten we iets lekkers maken’; en dat doen ze. Of tenminste, dat laten ze ons doen. Ze leveren maaltijdboxen waarin alles zit behalve de basisproducten die iedereen wel in huis heeft. De hoeveelheden zijn zo afgemeten dat er een minimum aan afval ontstaat. De kaas, wild en vis zijn allemaal van bekende afkomst. Het is het idee om gezond eten makkelijk te maken.


Hip & happening

Marley Spoon springt in op de actualiteit, door aan te sluiten bij de nieuwste keukens. Zo leggen ze nu de nadruk op de Scandinavische keuken. Of zoals ze het zelf formuleren: “Chef-koks uit Scandinavische landen slepen talloze prijzen binnen bij internationale kookwedstrijden. Restaurant Noma in Kopenhagen won 4 keer de prijs voor het beste restaurant ter wereld. Gek genoeg blijven de ogen van het grote publiek nog steeds vooral gericht op het Mediterrane Zuiden. Tijd om daar verandering in te brengen!”

Zo kreeg ik drie maaltijden thuis geleverd; ‘Noorse kabeljauw met gemarineerde biet en dille-aardappels’, ‘platbrood met wild zwijn, koolsla en mieriksworteldressing’ en ‘Siciliaanse herfstsalade met venkel, geitenkaas en amandelen’. Die laatste waarschijnlijk om de liefhebbers van het Mediterrane niet te teleur te stellen…

Smaak

De ingrediënten zijn allemaal mooi, vers en slim bij elkaar verpakt zodat je per maaltijd een zak uit de doos haalt. Bovendien wordt duidelijk vermeld welk gerecht het eerste verwerkt moet worden, omdat er bijvoorbeeld verse vis in zit. De gerechten zijn stuk voor stuk slim opgebouwd in smaak en textuur. Niet heel verrassend, maar wel effectief en gezond.

fullsizerender

Praktisch

De recepten zijn helder en geïllustreerd met foto’s per stap. Dat kan niet misgaan! En mocht dat op de een of andere manier wel gebeuren, dan kun je ze bellen voor advies. De informatie op de receptenkaarten is volledig, overzichtelijk en mooi weergegeven. Hoewel het niet vernieuwend is werd ik toch weer op ideeën gebracht. Zo gebruiken ze kant-en-klaar pizzadeeg, dat je wat uitrekt en bakt in een droge koekenpan als een soort wrap. Leuk, anders en erg lekker. Die ga ik onthouden!

De gerechten worden per portie goedkoper naarmate je er meer van koopt. Dus je vier keer per week de familiebox (2 volwassenen en 2 kinderen) laat komen betaal je per persoon € 4,65 p.p. En als je 2 per week de maaltijdbox (2 volwassenen) laat komen zit je op €9,- p.p. Best logisch, als je het mij vraagt.

Porties

De porties die ik kreeg waren voor twee personen. Maar met een man die aan het trainen is voor de marathon vond ik ze wat karig. Wat ik ook vreemd vond is dat alles afgemeten is, maar dat er een zakje vlierbessensiroop in zat waarvan je maar de helft hoefde te gebruiken. Het was mijn verwachting dat je dan de andere helft in iets anders zou moeten gebruiken, maar dat was niet het geval. En als dat wel zo was geweest, dan is een opengeknipt zakje geen handige bewaarplek voor een vloeistof.

fullsizerender-2

De gerechten

Noorse kabeljauw met gemarineerde biet en dille-aardappels
Verrukkelijke, sappige kabeljauw, die aan een kant in gezouten boter gebakken wordt en bestrooid met verse mierikswortel. Met kruidige dille-aardappeltjes en een friszure salade van bietjes en winterpeen. Ik vond het een heerlijke combinatie en een fijne, lichtverteerbare maaltijd.

Platbrood met wild zwijn, koolsla en mieriksworteldressing
Het idee van het platbrood was heerlijk en combinatie van koolsla met wild zijn een goede. Maar het voelt meer als een lunchgerecht of een zomerse meeneemmaaltijd dan als een volwaardig diner op een herfstige stormavond.

Siciliaanse herfstsalade met venkel, geitenkaas en amandelen
Bij de derde avond rauwe winterpeen gaat het mij een beetje tegenstaan. Dus heb ik hem bij dit gerecht weggelaten. Wat de smaak zeker niet geschaad heeft. Ik ben dol op venkel en de combinatie met witlof, geitenkaas en amandel is een gouden. Heerlijk! Maar ook hier had ik iets warms lekker gevonden. Knisperende salades eet ik liever op een warme zomeravond.

Voordelen

  • Bezorging aan huis
  • Gezonde maaltijden
  • Gebalanceerde smaken
  • Weinig verspilling
  • Mooie ingrediënten
  • Goede en heldere receptuur

Nadelen

  • De porties zijn niet afgestemd op specifieke behoeften
  • Het is duurder dan zelf kopen, maar doordat je altijd exacte hoeveelheden hebt hou je minder restjes over en zal het per saldo wel meevallen met de prijs
  • Met drie keer de rauwe winterpeen zat er voor mij teveel herhaling in
  • Hoewel de ingrediënten wel van het seizoen zijn vond ik twee van de drie gerechten niet erg ‘herfstig’

Conclusie

Je zal mij niet zo snel een maaltijdbox van Marley Spoon zien bestellen, maar dat komt vooral omdat ik niet tot de doelgroep hoor van mensen die het fijn vinden dat ze niet na hoeven te denken over wat ze vanavond weer eens zullen eten. Ik vind dat leuk en baal ervan als mij die lol ontnomen wordt. Bovendien ben ik te vaak onverwachts weg waardoor gebrachte maaltijden zouden liggen verpieteren. Zou ik echter wel voor een maaltijdbox kiezen, dan zou ik Marley Spoon zeker overwegen!

Een van mijn bezwaren, dat ik in de herfst geen zin heb in bepaalde maaltijden, wordt namelijk ondervangen als je een abonnement hebt. Dan kun je namelijk zelf de maaltijden kiezen die je die week wilt ontvangen.

Nieuwsgierig geworden? https://marleyspoon.nl

fullsizerender-1

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer