Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Marley Spoon lanceert box met recepten van vluchtelingen

Ontdek en win de special editie van de Marley Spoon foodbox. Met gerechten van vluchtelingen uit hun land van herkomst. Hiermee steun je ook de integratie van vluchtelingen. Doen dus!

16 1.007

Marley Spoon lanceert box met recepten van vluchtelingen – Marley Spoon is al bekend van de foodboxen die aan huis bezorgt worden. Al eerder schreven we een review van de foodboxen van Marley Spoon en ook nu brengen we ze nogmaals graag onder de aandacht. Dit keer echter met een hele andere reden.

Op het Marley Spoon menu tot 11 januari

Gerechten uit Syrië, Afghanistan en Pakistan

Maak kennis met recepten en verhalen van vluchtelingen in de actuele Marley Spoon box. In de special uitgave van de Marley Spoon foodbox tref je ingrediënten voor bijzondere gerechten. Ze zijn afkomstig uit het land van herkomst van acht vluchtelingen die momenteel op zoek zijn in Europa naar een nieuwe verblijfplaats.

Gastchefs uit Syrië, Afhanistan en Pakistan laten je kennismaken met een favoriet recept uit hun vaderland en met hun eigen verhaal. De bijbehorende verhalen vind je op de blog van Marley Spoon.

 Gastchef en chef-kok Marley Spoon - 2.jpg
 Moder en Hadi uit Syrië -2 .jpg
 Moder uit Syrië in keuken

Afghaanse groentensoep met rode linzen, pitabrood en yoghurt

Snuffelen in onbekende keukens

De beste reden die wij kunnen geven om een foodbox te bestellen is het ontdekken van nieuwe ingrediënten of recepten. De box met recepten van vluchtelingen is dan ook een prachtige kans om kennis te maken met niet alledaagse gerechten.

Wil je alvast een indruk krijgen? Download hier de recepten:

 1. Recept – Pakistaanse kipcurry met tomaten, garam masala en rijst
 2. Recept – Syrische gevulde aubergines met bulgur, tomaten en kikkererwten (1)
 3. Recept- Arabische rijst met kip, amandelen en rozijnen recept

Help!

De foodbox met gerechten en verhalen is niet alleen jouw culinaire ontdekkingstocht, maar biedt je ook de kans om te helpen, daar waar dat nu zo hard nodig is. 100% van de winst van de verkochte gerechten wordt afgestaan aan de organisatie Uber den Tellerrand in Berlijn. Deze organisatie biedt hulp bij integratie in een nieuw thuisland, door onder meer vluchtelingen en lokale bewoners samen te laten koken. Uber de Tellerrand breidt op korte termijn zijn activiteiten uit naar Nederland.

Klik hier om deze speciale editie te bestellen. Let op, dat kan tot 11 januari. Wees er dus snel bij!

Nog even dit:

Dit is Marley Spoon

Marley Spoon bezorgt een foodbox vol met verse ingrediënten, samen met lekkere en makkelijke recepten, tot aan de voordeur van klanten. Klanten kiezen zelf welke gerechten zij willen koken uit een wekelijks wisselend menu van zeven gerechten. Marley Spoon kent een flexibel abonnement en bezorgt de gerechten thuis vanaf €4,95 per portie. Een box met 6 maaltijden kost €39,90. !

De gastchefs uit Syrië, Afghanistan en Pakistan verzorgen in totaal acht recepten voor Marley Spoon. Elke week tussen 7 december en 11 januari staan er twee van deze bijzondere gerechten op het menu.

Über den Tellerrand

Über den Tellerrand biedt hulp bij integratie aan vluchtelingen, door het onderwerp ‘eten’ en ‘uitwisseling’ centraal te stellen. Op die manier wordt de huidige vluchtelingencrisis in een nieuw en positiever daglicht gezet. De activiteiten van de organisatie hebben een sterke focus op interculturele interactie en het opbouwen van vertrouwen en nieuwe vriendschappen. De in Berlijn gevestigde organisatie gaat op korte termijn uitbreiden, onder meer naar Nederland. Meer informatie kan gevonden worden op de website van Uber den Tellerrand.

Arabische rijst met kip, amandelen en rozijnen

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 Reacties
 1. vuurmeisje zegt

  Ik ben dol op koken en reizen, helaas nu met 3 kinderen onder de 4 jaar kom ik niet ver maar ik kan toch op deze manier een bijzondere culinaire reis maken en de kinderen nieuwe smaken laten proeven! Ik hoop dat ik win…

 2. Linda van Beusekom zegt

  Superlenig als ik deze zou winnen! Ik houd van spannende gerechten en probeer graag nieuwe recepten.

 3. Saskia van de L. zegt

  Wat een mooi initiatief ! Ben zelf niet zo bekend met de (midden) oosterse keuken, en deze box zou een mooie kennismaking kunnen zijn.

 4. Riekie Bos zegt

  wat van ver komt is lekker!
  Ik ben altijd onwijs nieuwsgierig naar hoe andere mensen leven en eten.
  Die foodbox kan ik als arme studente goed gebruiken en het is een fijn idee dat er indirect ook nog eens vluchtelingen door geholpen worden.
  In 2015 is toch wel heel duidelijk geworden dat we allemaal in 1 wereld leven en er samen wat van moeten maken.
  Ik wens jullie een mooi 2016 toe!
  duim duim duim en groetjes van Riekie

 5. Monique Weber zegt

  wij hebben uit deze landen op dit moment ruim 300 vluchtelingen en ik als vrijwillig doe veel en wil ook met ze gaan koken en met dit pakket kunnen we mooi beginnen heb ik direct de juiste recepten en spullen

 6. cobi zegt

  Wauw dit is wel een hele gave actie en een heel erg goed initiatief! Mooi om op deze manier iets te kunnen doen voor de vluchtelingen Mijn ervaring met andere boxen (niet de marly) is niet zo positief dus ben benieuwd of deze box wel een mhft

 7. Janine zegt

  Ik vind het altijd leuk om buitenlandse gerechten uit te proberen. Deze klinken in ieder geval erg lekker en de moeite van het uit proberen waard.

 8. Anne zegt

  Wat een mooie actie! Ik hou enorm van gerechten uit het (midden) oosten en ben dan ook zeer benieuwd naar deze maaltijden. Als ik zou winnen zal ik de foto’s van mijn gemaakte gerechten delen op Instagram (@anne_travel_foodie) zodat nog meer mensen horen over de mooie gedachten achter deze foodbox.

 9. Eric Wirken zegt

  Ik ben mantelzorger van mijn vrouw. Door alle drukte hieromheen, ook nog gewoon werken en voor mij zelf zorgen kom ik tijd te kort met overbelasting tot gevolg.
  Vanuit deze positie ben ik gaan zoeken naar tijdswinst. Ik moet eerlijk zijn en bekekenen dat ik deze bewuste maaltijdbox vorige week heb besteld. Ik ben zeer blij verrast van de zorgvuldigheid, diversiteit en versheid. Echt een aanrader. Ik zou de box zeker nog wel eens willen ontvangen. Gewoon goed en gezond eten en de tijdswinst is ook gelukt. Voor mij een topper. Iemand blij maken met een box gaat mij zeker ook lukken. Goede dingen en ervaringen moet je altijd overdragen..

 10. Bianca zegt

  Wat ontzettend gaaf! Wij proberen graag gerechten en recepten uit andere landen en als we op vakantie gaan, eten we wat de pot schaft: meestal een geweldige ervaring. Dzee recepten zijn ook meteen opgeslagen en die gaan we binnenkort eens maken.

 11. Anna Scheper zegt

  Altijd benieuwd naar andere smaken op culinair gebied,interessant om te weten wat voor groetjes en fruit en kruiden en specerijen er in deze landen wordt gebruikt,ik ben gewoon helemaal opgewonden door het idee dat ik misschien deze box wel eens zouw kunnen winnen,wouw alvast bedankt voor het lezen ven mijn berichtje.

 12. kokkinnetje zegt

  Ben altijd nieuwsgierig geweest naar recepten en etenswaren uit vreemde landen.
  De Hollandse pot is heerlijk, maar ik sta open voor iets anders.
  Mijn dochter komt uit India en kookt regelmatig Indiaas eten.
  Wat wij allemaal heerlijk vinden.
  Ik weet dat ze mij graag gaat helpen in de keuken , als ik win.
  Dat wordt dus duimen en…afwachten.

 13. Angeline zegt

  Buiten het feit dat ik niets liever doe dan mensen van andere culturen en gewoonten te ontmoeten vind ik het nog leuker om de specifieke eetgewoontes en recepten te leren kennen.Het gesprek gaat meestal binnen no-time over(lekker) eten want dat is toch iets wat mensen van over de hele wereld verbind.

 14. Sarena H zegt

  Wat een ontzettend bijzondere speciale editie, voor een prachtig doel (hoe de meningen ook verdeeld zijn)
  Het meeste wat je mist uit je eigen land is vaak het eten wat ook het meest belangrijk is in deze vluchteling landen. Samen eten, veel eten, altijd eten.
  Ik ben zelf niet zo heel dol op de nederlands keuken en maak graag kennis met deze heerlijke gerechten.

 15. Sunny zegt

  Wat een ontzettend leuk gebaar! Zelf is onze kapper vluchteling geweest uit Syrie. Ik wil hem dan ook graag verassen met dit pakket!

 16. Anita H. zegt

  De belangrijkste reden waarom ik wil winnen, is dat ik zeer benieuwd ben naar de gerechten. Ik ben dol op buitenlandse keukens. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn om de producten zo afgeleverd te krijgen – met recept nog wel. Scheelt weer in geld en tijd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer