- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Marley Spoon lanceert box met recepten van vluchtelingen

Marley Spoon lanceert box met recepten van vluchtelingen – Marley Spoon is al bekend van de foodboxen die aan huis bezorgt worden. Al eerder schreven we een review van de foodboxen van Marley Spoon[1] en ook nu brengen we ze nogmaals graag onder de aandacht. Dit keer echter met een hele andere reden.


Op het Marley Spoon menu tot 11 januari

Gerechten uit Syrië, Afghanistan en Pakistan

Maak kennis met recepten en verhalen van vluchtelingen in de actuele Marley Spoon box. In de special uitgave van de Marley Spoon foodbox tref je ingrediënten voor bijzondere gerechten. Ze zijn afkomstig uit het land van herkomst van acht vluchtelingen die momenteel op zoek zijn in Europa naar een nieuwe verblijfplaats.

Gastchefs uit Syrië, Afhanistan en Pakistan laten je kennismaken met een favoriet recept uit hun vaderland en met hun eigen verhaal. De bijbehorende verhalen vind je op de blog[2] van Marley Spoon.

 
 
 

Snuffelen in onbekende keukens

De beste reden die wij kunnen geven om een foodbox te bestellen is het ontdekken van nieuwe ingrediënten of recepten. De box met recepten van vluchtelingen[3] is dan ook een prachtige kans om kennis te maken met niet alledaagse gerechten.

Wil je alvast een indruk krijgen? Download hier de recepten:

  1. Recept – Pakistaanse kipcurry met tomaten, garam masala en rijst[4]
  2. Recept – Syrische gevulde aubergines met bulgur, tomaten en kikkererwten (1)[5]
  3. Recept- Arabische rijst met kip, amandelen en rozijnen recept[6]

Help!

De foodbox met gerechten en verhalen is niet alleen jouw culinaire ontdekkingstocht, maar biedt je ook de kans om te helpen, daar waar dat nu zo hard nodig is. 100% van de winst van de verkochte gerechten wordt afgestaan aan de organisatie Uber den Tellerrand in Berlijn. Deze organisatie biedt hulp bij integratie in een nieuw thuisland, door onder meer vluchtelingen en lokale bewoners samen te laten koken. Uber de Tellerrand breidt op korte termijn zijn activiteiten uit naar Nederland.

Klik hier om deze speciale editie te bestellen[7]. Let op, dat kan tot 11 januari. Wees er dus snel bij!

Nog even dit:

Dit is Marley Spoon

Marley Spoon bezorgt een foodbox vol met verse ingrediënten, samen met lekkere en makkelijke recepten, tot aan de voordeur van klanten. Klanten kiezen zelf welke gerechten zij willen koken uit een wekelijks wisselend menu van zeven gerechten. Marley Spoon kent een flexibel abonnement en bezorgt de gerechten thuis vanaf €4,95 per portie. Een box met 6 maaltijden kost €39,90. !

De gastchefs uit Syrië, Afghanistan en Pakistan verzorgen in totaal acht recepten voor Marley Spoon. Elke week tussen 7 december en 11 januari staan er twee van deze bijzondere gerechten op het menu.

Über den Tellerrand

Über den Tellerrand biedt hulp bij integratie aan vluchtelingen, door het onderwerp ‘eten’ en ‘uitwisseling’ centraal te stellen. Op die manier wordt de huidige vluchtelingencrisis in een nieuw en positiever daglicht gezet. De activiteiten van de organisatie hebben een sterke focus op interculturele interactie en het opbouwen van vertrouwen en nieuwe vriendschappen. De in Berlijn gevestigde organisatie gaat op korte termijn uitbreiden, onder meer naar Nederland. Meer informatie kan gevonden worden op de website van Uber den Tellerrand.

Links in dit recept:
  1. een review van de foodboxen van Marley Spoon: http://lekkertafelen.nl/nieuws/shoppen/marley-spoon-een-complete-maaltijd-in-een-doos/
  2. De bijbehorende verhalen vind je op de blog: http://blog.marleyspoon.nl/
  3. recepten van vluchtelingen: https://marleyspoon.nl/menu
  4. Recept – Pakistaanse kipcurry met tomaten, garam masala en rijst: http://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2015/12/Recept-Pakistaanse-kipcurry-met-tomaten-garam-masala-en-rijst-.docx
  5. Recept – Syrische gevulde aubergines met bulgur, tomaten en kikkererwten (1): http://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2015/12/Recept-Syrische-gevulde-aubergines-met-bulgur-tomaten-en-kikkererwten-1.docx
  6. Recept- Arabische rijst met kip, amandelen en rozijnen recept: http://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2015/12/Recept-Arabische-rijst-met-kip-amandelen-en-rozijnen-recept.docx
  7. Klik hier om deze speciale editie te bestellen: https://marleyspoon.nl/select-plan