Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Masterchef Nederland start maandag 16 april op Net 5

Maandag 16 april start een nieuw Nederlands seizoen van het grootste en meest succesvolle kookformat ter wereld bij Net5: MasterChef Nederland. Chef-koks Stefan van Sprang, Jonathan Zandbergen en Freek van Noortwijk gaan samen op zoek naar de beste amateur-kok van ons land. Ze worden hierbij geholpen door grote nationale en internationale namen als Joris Bijdendijk, Nick Bril, Edwin Vinke, Ben Ungermann en Donna Hay.

0 381

Maandag 16 april start een nieuw Nederlands seizoen van het grootste en meest succesvolle kookformat ter wereld bij Net5: MasterChef Nederland. Chef-koks Stefan van Sprang, Jonathan Zandbergen en Freek van Noortwijk gaan samen op zoek naar de beste amateur-kok van ons land. Ze worden hierbij geholpen door grote nationale en internationale namen als Joris Bijdendijk, Nick Bril, Edwin Vinke, Ben Ungermann en Donna Hay. Twintig zorgvuldig geselecteerde amateur-koks gaan elke maandag en woensdag de strijd aan om de felbegeerde titel ‘MasterChef Nederland 2018’!

Stefan, Jonathan en Freek zijn alle drie vertegenwoordigers van het beste wat de eigentijdse, Nederlandse keuken op dit moment te bieden heeft. Hun kennis en liefde voor koken zetten zij in bij het uitdagen en beoordelen van twintig getalenteerde hobby-koks. Ze krijgen hierbij hulp van diverse gastjuryleden:

Joris Bijdendijk leidt sterrenrestaurant Rijks in het Rijksmuseum in Amsterdam. Hiervoor was hij executive chef in restaurant Bridges van het vijfsterrenhotel The Grand, in samenwerking met Ron Blaauw. Nick Bril is dj en chef-kok in het twee sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, waar hij samen met Sergio Herman eigenaar van is. Edwin Vinke is twee sterrenchef en eigenaar van De Kromme Watergang in Zeeland. Ben Ungermann was in 2017 finalist in het gerenommeerde MasterChef Australia. Hij wilde met zijn deelname aan het programma de Nederlandse keuken van zijn oma op de kaart zetten in Australië. Donna Hay is een wereldberoemde foodstyliste en schrijfster van meer dan tien kookboeken met een eigen programma op de Australische televisie.

MasterChef is officieel het meest succesvolle kookprogramma ter wereld: het wordt in 52 landen uitgezonden en staat hiermee in het Guinness Book of World Records. Het geroemde MasterChef Australia werd bij Net5 afgelopen seizoen bijzonder goed bekeken: het leverde het tijdsvak van 19.30 uur de meeste kijkers ooit op (met een gemiddeld marktaandeel van 9,1% in de doelgroep 20-54 jaar). Het programma is een productie van EndemolShine Nederland.

Uitzending: Net5, vanaf 16 april elke maandag en woensdag prime time om 20.30 uur

www.net5.nl/masterchef

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer