Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
- Advertentie -
Adverteren op deze plek? Klik hier!

- Advertentie -

- Advertentie -

Mijn Keukentuintje en Praxis slaan handen in één

Tien weken lang, op tien verschillende Praxis-vestigingen door het hele land, maakt Mijn Keukentuintje promotie voor de eigen kweek van verse ingrediënten. ‘Houden én onderhouden van vers’ is niet voor niets de alleszeggende leus van dit op consumenten gerichte initiatief.

mijn keukentuintje

“Wat begon als een eenvoudige site groeit gestaag uit naar een crossmediaal concept voor de promotie van verse ingrediënten in de keuken”, vertelt Susan Hermens, drijvende kracht achter Mijn Keukentuintje. “We combineren de hobby van het zelf kweken en het genieten van die zelfgemaakte groenten, fruit en kruiden tijdens de bereiding. Receptensites zijn er te over, net zoals moestuinsites, maar die twee werelden samenbrengen, daar ligt wat ons betreft de kans om de liefde voor vers bij nog meer mensen aan te wakkeren.”

In de stand laat Susan zien hoe makkelijk het is om te starten met je eigen Keukentuintje. En hoe leuk het is om, al dan niet samen met de kinderen, bezig te zijn tussen het groen. “In de stand geef ik advies over het verzorgen van de planten, en bezoekers krijgen eenvoudige bereidingstips waarmee ze thuis meteen aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld met aardbeien, snoeptomaatjes, sla, en diverse andere lekkernijen… Ze ontdekken hoe makkelijk en leuk het onderhouden en houden van vers kan zijn!”

De tijd is rijp
Nu de hand op de knip zit, is uiteten minder in trek. Daarentegen besteden mensen meer aandacht aan het thuismenu. “Ook voor tuinders biedt dit kansen. Door het moestuinieren te promoten, groeit  het bewustzijn over vers. Bovendien denk ik dat door het moestuinieren de waardering van de consument voor professionele tuinders groeit. Tuinders hoeven dit initiatief dus zeker niet als bedreiging te zien, maar meer als positieve PR.  Immers niet alle planten in eigen tuin slagen, en niet alle planten zijn het hele jaar door zelf te kweken. De professionele tuinder blijft dus onmisbaar en wordt door dit initiatief zelfs nog meer gewaardeerd. Dat noem ik nou een win-winsituatie!”

Printen

- Advertentie -

- Advertentie -

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
 1. Greetje zegt

  Goedendag. Kan ik de kruiden in pot uit de supermarkt ook buiten in de volle grond zetten

  Mvg Greetje

  1. Redactie zegt

   Dat kan zeker Greetje, dat wil alleen niet altijd zeggen dat ze ook daadwerkelijk aanslaan. Het zelf zaaien van verse kruiden heeft zeker de voorkeur! Er zijn een aantal sterke kruiden. Munt / Peterselie / Citroenmelisse bijvoorbeeld, dat lukt altijd. Basilicum is een stuk lastiger. Bieslook lukt prima, maar moet je vooral goed verzorgen. Dus ja… maak je eigen kruidentuin! 😉

  2. Cecile zegt

   Pas op met citroenmelisse en met munt. Munt echt in een pot zetten, die kan flink woekeren. Citroenmelisse zaait zichzelf ontzettend door de hele tuin. Maar zijn erg lekker in veel gerechten.
   Lieve groet Cecile

  3. Greetje zegt

   Dank je wel voor de tips

   Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.