Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

MSC certificaat voor Schol- en tongvissers. Lekker Tafelen was erbij.

0 442

Schol- en tongvissers, verenigd in de Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) hebben vandaag tijdens de culiperslunch in Amsterdam het MSC (Marine Stewardship Council) certificaat voor duurzame visserij in ontvangst genomen. Lekker Tafelen was erbij! De schol en tong die zij vangen is 100 procent verantwoord. ‘Een grote stap vooruit voor de vissector. Deze vissers hebben laten zien dat samenwerken en effectief investeren loont’, aldus Nathalie Steins van de Marine Stewardship Council.

Ontvangst MSC certificaat

De visserij op schol en tong is belangrijk voor de Nederlandse vissector. De laatste jaren heeft de sector veel geïnvesteerd in het ontwikkelen en implementeren van nieuwe duurzame vangstmethodes zoals twinrig, outrig en flyshoot. Deze vismethodes beperken brandstofverbruik en bodemberoering. Ook het paaiseizoen wordt gerespecteerd. Tussen 15 december en 1 maart wordt er door de gecertificeerde vissers vanwege de paaiperiode geen MSC gecertificeerde schol aangeland. Daarnaast houden vissermannen zich actief bezig met onderzoek naar de samenstelling van de vangsten en zetten zij zich in voor een flexibeler zeedagenbeleid. Versoepeling van het zeedagenbeleid kan uiteindelijk zorgen voor minder ongewenste bijvangst.
1-IMG_1348
Vissermannen Willem Snoek en Simon Ras waren aanwezig om het MSC certificaat in ontvangst te nemen. ‘We hebben gezamenlijk meer dan 2 jaar aan de certificering gewerkt en nu is het resultaat daar. Dat is iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn’, aldus Willem Snoek.
Ook al is schol een puur Hollands visje, toch laten veel Nederlanders hem staan. Tijdens de perspresentatie presenteerde chefkok Cees Kramer van Restaurant de Boet uit Urk de variatie- en bereidingsmogelijkheden met schol. Om de consument aan te sporen eens vaker schol op tafel te zetten, start het Nederlands Visbureau in mei een advertentiecampagne in damesbladen en geeft een scholreceptenboekje uit.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer