Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Nederlands bier in het zonnetje tijdens bierproeffestival

Genieten van Nederlands Bier, dat deden 6500 bierliefhebbers in de Grote Kerk in Den Haag tijdens de opening van de week van het Nederlands Bier. t/m 3 juni zijn er nog allerlei activiteiten in het hele land. Zo kun je bijvoorbeeld op bezoek bij de brouwerij waar jouw favoriete speciaalbiertje gemaakt wordt. Doen!

0 295

Nederlands bier in het zonnetje tijdens bierproeffestival – Lokaal bier, we zouden er met z’n allen trots op moeten zijn. De vraag naar speciaalbieren uit Nederlandse brouwerijen neemt alleen maar toe. Een mooie ontwikkeling vinden wij. Van 24 t/m 26 mei werd het bierproeffestival georganiseerd in de Grote kerk in Den Haag. Stichting de week van het Nederlands bier wist maar liefst 6500 bierliefhebbers te enthousiasmeren om hierbij aanwezig te zijn.


Bierproeffestival en meer

Bierproeverijen tussen meer dan 250 soorten Nederlands bier. Foodtrucks, masterclasses, bierkenners, het was één groot bierspektakel in de Grote kerk in Den Haag. Ben je er niet geweest? Dan kun je nog tot en met 3 juni meedoen aan allerlei bieractiviteiten in het hele land. De Week van het Nederlandse Bier wordt van 1 t/m 3 juni afgesloten met de brouwerijdagen. Zo’n 100 Nederlandse brouwerijen openen dan hun deuren voor het publiek. Het is je kans om een kijkje te nemen achter de schermen en te zien hoe jouw favoriete biertje gebrouwen wordt.

Er is van alles te beleven

Lokaal bier moet je vieren, althans dat vinden wij. We willen je dan ook graag enthousiasmeren om deze week op zoek te gaan naar de bieractiviteiten in jouw omgeving. Op de website www.weekvanhetnederlandsebier.nl vind je een overzicht van alle activiteiten.

Dit alles wordt georganiseerd door Stichting de week van het Nederlandse Bier. In deze stichting zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&Co, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier consumenten vereniging PINT.

Ga jij voor Lokaal Nederlands Bier?

We zijn reuze benieuwd naar jullie ervaringen. Heb jij een lokaal biertje waar je graag voor gaat zitten? Drink je bier alleen in de middag en avond, of zet je een speciaalbiertje ook graag naast een mooi gerecht op tafel? Laat het ons weten via het reactieformulier. We kijken echt uit naar jullie ervaringen, met welk Nederlands biertje dan ook.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer