Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Nederlands bier is hartstikke trendy

0 558

Nederlands bier is hartstikke trendy. Brouwerijen komen als paddenstoelen uit de grond en om me heen zie ik steeds vaker dat een glas wijn ingeruild wordt voor een schuimig glaasje gerstenat.


Van 120 naar 400 Nederlandse brouwerijen

Vandaag 19 mei 2016 is de week van het Nederlandse Bier weer van start gegaan. Met een extra grootse start dit jaar vanwege het 5 jarige lustrum. Traditioneel gaat deze week van start met het Nederlands bierproeffestival. De extra grootse viering is niet meer dan terecht. Wist je bijvoorbeeld dat er in 2012 nog zo’n 120 Nederlandse brouwerijen waren en dat er inmiddels anno 2016 al bijna 400 zijn.

Week van het Nederlandse bier

Tot eind mei worden er meer dan 200 biergerelateerde activiteiten georganiseerd. Alle reden om eens kennis te maken met een lokale bierbrouwer. Vooral bij de lokale brouwerijen vind je soms echt mooie biertjes die net als wijn uitstekend combineren bij jouw gerechten.

Voor een overzicht van de activiteiten neem je een kijkje op http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/

Brouwerijdagen

28 en 29 mei gaan de deuren van 100 Nederlandse brouwerijen open voor het publiek. Niet om er met een kater vandaan te komen, maar wel degelijk om meer te weten te komen over onze eigen Nederlandse biertjes.

Bekijk hier welke brouwerijen er aan meedoen

We kunnen het niet genoeg zeggen:

LOKAAL MOET JE DOEN!

Behalve de grote toename van brouwerijen, groeide ook het aantal soorten bier dat in Nederland gebrouwen wordt. Bieren als IPA en Saison, Radlers maar ook alcoholvrije bieren worden steeds populairder. Ruim 86 procent van het bier dat in Nederland gedronken wordt, is ook hier gebrouwen en na Mexico is Nederland het grootste bierexportland ter wereld. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van RegioPlan in opdracht van Nederlandse Brouwers.

De resultaten tonen de hoge meerwaarde van bier voor de Nederlandse economie en samenleving aan. Zo zorgt de gehele biersector voor 65.000 banen en draagt de sector jaarlijks 2 miljard euro bij aan de schatkist van de overheid.

Weet je wat we doen? We pakken er nog lekker een biertje op.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer