Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Online vis bestellen; Een mooi verhaal vanaf de mosselkotter

0 671

Online vis bestellen; Een mooi verhaal vanaf de mosselkotter – Christiaan van de Poel uit Yerseke, een mosselvisser en ondernemer bij vis-winkel-online.nl tegelijk. Daar willen we meer van weten en om die reden staan wij op donderdag 9 juli (een dag na de officiële opening van het mosselseizoen) ‘s morgens om 6:00 uur bij de haven van Yerseke. Op de fiets komt Chris richting de haven om ons mee te nemen voor een dagje op de mosselkotter. In alle vroegte wordt er hard gewerkt op de kotter en nadat alles gereed is vertrekken we richting de Oosterschelde.

Tussen de bedrijven door hebben we het over de start van het mosselseizoen, maar ook over de motivatie van Chris achter vis-winkel-online.nl Zijn online webwinkel draait op volle toeren. Rechtstreeks vanuit de bron levert Chris zijn vis door heel Nederland. Niet alleen de mosselen, kreeft en oesters uit Yerseke, maar ook voor een mooi stuk zalm, gerookte paling, kortom voor een compleet assortiment vis.

We varen door op de Oosterschelde en vandaag moet er een perceel schoongemaakt worden. Dat wil zeggen dat we de laatste restjes mosselen van het perceel halen voor er nieuwe komen. Onderstaande video’s van onze instagram geven een mooi beeld.

Het is werkelijk schitterend weer. Ondertussen maken we een aantal mosselen open om te zien hoe het zit met het “visgewicht”. We kijken dus simpelweg of het mooie volle mosselen zijn. Onderstaande foto’s geven je een mooie indruk van de kwaliteit van de mosselen dit jaar.

Slechts een paar uur zijn er nodig om maar liefst 100 tonnen mosselen naar boven te halen. Deze worden vervolgens afgeleverd bij de kade en met een kraanwagen van boord gehaald. Tussendoor kijken we even snel achter de schermen. We zien niet alleen de verwerking van de mosselen, maar ook prachtige Oosterschelde kreeften in diverse maten.


Vers, verser, heel erg vers en gezond

We zien vandaag kwaliteit, versheid en genieten van het pure karakter van de schaal- en schelpdieren uit de Oosterschelde. Deze kwaliteitsmosselen kun je rechtstreeks bestellen bij vis-winkel-online.nl Je krijgt daar altijd die mooie verse, goed gevulde jumbo mosselen en je besteld er een compleet assortiment vis. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een totaal vernieuwde webshop waar Chris nog meer van zijn verhaal kwijt kan. Zo wordt vis eten voor iedereen in heel Nederland mogelijk op iedere dag van de week.

Bestel online op www.vis-winkel-online.nl

mosselen-banner

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer