• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 8, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Nieuws & Opinie

Ontdek Tirol deze zomer met een bijzondere gastronomische wandeling

door Redactie
in Nieuws & Opinie
0
0
Ontdek Tirol deze zomer met een bijzondere gastronomische wandeling

De culinaire Jacobsroute in Paznaun-Ischgl in Tirol (Oostenrijk)

Het concept spreekt ons erg aan: je wandelt ‘s zomers in de bergen van berghut naar berghut en wanneer je daar aan komt, krijg je voor € 15 een maaltijd gecreëerd door een sterrenkok. Geen gebruikelijke liflafjes, maar een vullende maaltijd die aansluit bij de behoefte van wandelaars. Kan-niet-waar-zijn? Écht wel! Lekker Tafelen is uitgenodigd en gaat van 3 tot en met 5 juli a.s. deze culinaire Sint Jacobsroute in het Paznaun-Ischgl dal voorproeven.

Culinair Mekka van de Alpen

Paznaun-Ischgl timmert flink aan de weg: dit ski- en wandelgebied (vlakbij bijvoorbeeld Galthür en Sankt Anton) onderscheidt zich vanwege zijn vele culinaire mogelijkheden. Begin 2015 werd het al door Gault & Milliau uitgeroepen tot het ‘culinaire Mekka van de Alpen’. Naast de ‘gewone’ daghap-kantines, die nu eenmaal bij skigebieden (helaas) horen, heel veel uitspanningen met een goede, tot zeer goede maaltijd. Met mooie relax-terrassen, waardoor het genieten van de alpenzon tot nog grotere ‘hoogtes’ komt.

Daar boorduren ze graag op voort. In 2009 is het initiatief van de culinaire Jacobsroute in het leven geroepen, met hulp van de Internationaal gerenomeerde  ‘chefkok van de eeuw’  Eckart Witzigmann. Zodat het voor wandelaars en mountainbikers extra aantrekkelijk wordt om juist naar Paznaun-Ischgl te komen. De Jacobsroute is de weg die pelgrims liepen en nog steeds lopen naar Santiago de Compostella. Door heel Europa leiden er allerlei wegen naar toe. Dus ook door de Alpen. Langs deze eeuwenoude route zijn in Paznaun-Ischg vier berghutten, die normaal gesproken een eerlijke maar eenvoudige maaltijd serveren. In de zomermaanden wordt dat helemaal anders: iedere berghut serveert dan de creatie van één van de vier voor een jaar geselecteerde vier sterrenkoks, die zij speciaal voor de gelegenheid ontwikkelden en leren te maken aan de lokale chef.

Sterrenkoks in Paznaun-Ischgl

De gerechten zijn dit jaar gecreëerd door vier Sterrenkoks, die samen zelfs goed zijn voor zeven Michelinsterren. Uitgangspunt is natuurlijk hun eigen stijl, maar ook de culinaire streekproducten zullen worden meegenomen. Onze eigen “belofte van het jaar” Laurent Smallegange van restaurant Spetters (1 Michelinster) in Breskens is er bij dit jaar. Wat hij zal gaan klaarmaken? Hij laat zich graag inspireren door alles wat er om hem heen groeit en bloeit. Ik gok op iets met riviervis en alpenkruiden.

Dan komt uit het Verenigd Koninkrijk Matthew Tomkinson. Ook hij is een jonge, veelbelovende kok, met inmiddels 1 ster en al winnaar van vele prijzen. Hij begon met een vegetarisch restaurant. Ik ben wel benieuwd of hij ook nu gaat voor een vegetarisch gerecht…

De Duitse Jörg Sackmann heeft inmiddels al 2 michelinsterren op zijn conto staan. Zijn hotel-restaurant ligt in het Zwarte woud, en op zijn menukaart staan veel prikkelende combinaties: vruchten bij hartig, vlees en vis in één gerecht, veel truffel. Dus dat beloofd ook wat spannends.

Tenslotte uit Frankrijk komt Marc Veyrat, al tweemaal goed voor 3 michelinsterren. Hij komt zelf uit de Alpen – uit de Savoye, waar hij zijn restaurant heeft. Misschien creëert hij wel iets met een mooie bergkaas?

Net als ik benieuwd  geworden? Nog even geduld, en op 3, 4 en 5 juli a.s. zal je het allemaal precies van me te weten komen!

Tags: Oostenrijk
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

grillworst
Nieuws & Opinie

Bij deze slagers moet je zijn voor de allerlekkerste grillworst

Port en Kaas CREDITS @Alice Bown
Nieuws & Opinie

Port en kaas; combineren maar!

appels plukken Bunnik
Nieuws & Opinie

Zelf appels plukken? Ga dit of volgend weekend naar Bunnik

aardappels rooien
Nieuws & Opinie

Ga zelf aardappels rooien op de Nationale Aardappelrooidag

Aardappelen worden in Opperdoes nog met de hand gerooid
Nieuws & Opinie

Aardappelen worden in Opperdoes nog met de hand gerooid

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Kies eens vaker voor lokale kaas!
Nieuws & Opinie

Kies eens vaker voor lokale kaas!

Fabriekskaas of boerenkaas?
Nieuws & Opinie

Fabriekskaas of boerenkaas?

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!

Check het recept of lees de info
Vijfschaft

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Connie Derks op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Esther Di Luca op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Petra op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Connie Derks op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen