Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Opperdoezer Ronde van Boer tot Bord – Video

De Opperdoezer Ronde gaat dit jaar wat later uit de grond komen. Opperdoezer Ronde Teler Klaas Vijn legt uit waarom.

De Opperdoezer Ronde gaat dit jaar wat later uit de grond komen door het koude voorjaar. In deze video update vertelt Opperdoezer teler Klaas Vijn er meer over.

Teler Klaas Vijn vertelt

De aardappelen zijn momenteel bij Klaas Vijn afgedekt met een enorme lap gaatjes plastic. Dit beschermt de aardappelen tegen de kou. Toch is de aardappelplant nog lang niet zo groot als normaal in deze tijd van het jaar.

Normaliter wordt de Opperdoezer Ronde rond eind mei geoogst. Dit jaar zullen we zo’n twee weken langer moeten wachten op deze lekkernij. Teler Klaas Vijn verwacht ze dit jaar in de tweede week van juni te kunnen oogsten.

De planten mogen dan dit jaar wat kleiner zijn, de kleur is zoals anders en het ziet ernaar uit dat er gewoon half juni geoogst kan gaan worden.

Over de Opperdoezer Ronde:

De Opperdoezer Ronde is een echte Nederlandse aardappel met een beschermde oorsprongsbenaming. De aardappel wordt in het Noord-Hollandse plaatsje Opperdoes geteeld en nog altijd handmatig gerooid. Deze aardappel staat bekend bij foodies als een echte seizoenstopper. Normaliter is de Opperdoezer Ronde verkrijgbaar van mei tot november. Dit jaar zullen we dus net even langer moeten wachten volgens Klaas Vijn.

Kijken jullie al uit naar de eerste Opperdoezers?

Lees meer op: https://opperdoezerronde.nl/

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Lucia zegt

    30 mei hemelvaartsdag heb ik de eerste Opperdoeze ronde gegeten bij mijn schoonzus.
    Zag ze hier op de markt ook al liggen voor € 3,50 de kilo. Vond ze nog even te prijzig om mee te nemen ik wacht nog wel een paar weken. ?

    1. Redactie zegt

      Lekker Lucia…. De telers verdienen die prijs wel hoor. Al die Opperdoezers worden met de hand gerooid! ?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer