- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Opperdoezer Ronde van Boer tot Bord – Video

De Opperdoezer Ronde gaat dit jaar wat later uit de grond komen door het koude voorjaar. In deze video update vertelt Opperdoezer teler Klaas Vijn er meer over.

Teler Klaas Vijn vertelt

De aardappelen zijn momenteel bij Klaas Vijn afgedekt met een enorme lap gaatjes plastic. Dit beschermt de aardappelen tegen de kou. Toch is de aardappelplant nog lang niet zo groot als normaal in deze tijd van het jaar.

Normaliter wordt de Opperdoezer Ronde rond eind mei geoogst. Dit jaar zullen we zo’n twee weken langer moeten wachten op deze lekkernij. Teler Klaas Vijn verwacht ze dit jaar in de tweede week van juni te kunnen oogsten.

De planten mogen dan dit jaar wat kleiner zijn, de kleur is zoals anders en het ziet ernaar uit dat er gewoon half juni geoogst kan gaan worden.

Over de Opperdoezer Ronde:

De Opperdoezer Ronde[1] is een echte Nederlandse aardappel met een beschermde oorsprongsbenaming. De aardappel wordt in het Noord-Hollandse plaatsje Opperdoes geteeld en nog altijd handmatig gerooid. Deze aardappel staat bekend bij foodies als een echte seizoenstopper. Normaliter is de Opperdoezer Ronde verkrijgbaar van mei tot november. Dit jaar zullen we dus net even langer moeten wachten volgens Klaas Vijn.

Kijken jullie al uit naar de eerste Opperdoezers?

Lees meer op: https://opperdoezerronde.nl/[2]

Links in dit recept:
  1. Opperdoezer Ronde: https://lekkertafelen.nl/lokale-producten/opperdoezer-ronde-productinfo/
  2. https://opperdoezerronde.nl/: https://opperdoezerronde.nl/