Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Super blender uit Down Under: de Optimum

De meerwaarde van de blender Optimum 9200A blijkt uit de tests die Lekker Tafelen met deze superblender deed. Lees hier het verslag.

2 1.750

Optimum 9200A

Optimum 9200-2


Super blender uit Down Under: de Optimum

Blenden is hot. Smoothies, fruithies, shakes en soepjes: draaien maar en het is klaar. Zelf ben ik niet zo van de hypes, ik heb een staafmixer en dat werkt voor mij goed genoeg, maar natuurlijk was ik toch wel benieuwd. Nou, dat heb ik geweten! Ik kreeg een prachtige blender toegestuurd, de Optimum 9200A-2e generatie. Een superblender uit Australië die hier exclusief verkocht wordt door Froothie. Het is een blender met een maatbeker van wel twee liter en een zeer krachtig vermogen. Ik zal het maar vast verklappen: het is een heel gaaf ding en je kunt er veel meer mee dan met je staafmixer.

De Optimum 9200A superblender, niet alleen voor raw-food fanaten

Zoals ik al zei, ik ben geen adept van hypes. Ik lust bijna alles, dus ook die groene soepjes met tarwegras, gojibessen en weet ik wat allemaal, maar ik hoef het zelf niet dagelijks te eten. Daarom probeerde ik van alles uit. Van zelf pindakaas maken, tot smeuïge toetjes, amandelmelk tot crackers. En vooruit, ook een paar raw-dingetjes.

Als je op youtube fimpjes ziet van blije blogsters die laten zien hoe je zelf pindakaas met de blender maakt, zie je eigenlijk altijd veel getob. Er moet toch meer olie bij, de boel moet regelmatig omgeroerd worden, de blender moet heel lang draaien en wordt dan te warm… Zo niet bij de Optimum. Het is eigenlijk zelfs wel een beetje schrikken hoe snel de pinda’s – of in mijn geval de cashewnootjes – tot poeder en pasta ‘omsmelten’. Binnen anderhalve minuut was de klus geklaard: ik had een pond cashewnotenkaas.

Hoe werkt de Optimum 9200A?

Het apparaat is eigenlijk te simpel voor woorden, voor de gebruiker dan. Niet zoals het is gemaakt, daar is denk ik lang over na gedacht. Op de sokkel zit een metalen gekartelde ring, waar de maatbeker op past. Die zet je er gewoon los op. En nee, hij vliegt er niet af, ook niet als je hem op de hoogste snelheid laat draaien.

De maatbeker is voorzien van zowel de Europese maataanduiding als de Engelse/Amerikaanse. Handig als je een recept gebruikt uit een Engelstalig kookboek.

Je doet de ingrediënten in de blender, liefst beginnend met vloeistof is het advies, maar dat hoeft niet eens. Je doet de stevige, maar flexibele deksel er op en zet de aan-knop aan. Dan kun je kiezen tussen 6 menus: 20 seconden, 30 seconden of 45 seconden en Slow, Medium of Fast.

Ga je voor de tijdknop, dan begint de blender eerst met zachtjes draaien en voert hij de snelheid op, zoals je optrekt met een auto. Bij 45 seconden stopt hij halverwege, om het proces te herhalen. Je hoort een piepje en dan is hij klaar.

Ga je voor snelheid, dan is één keer drukken aan en nog een keer drukken (op elk willekeurig knopje overigens) weer uit.

Je haalt de maatbeker van zijn sokkel en schenkt je resultaat over en dat is het dan. Alleen wanneer je iets compacts maakt als  pindakaas of deeg, moet je een lange lepel gebruiken om het goedje er uit te krijgen.

Onderhoud van de Optimum blender

schoonspoelen optimum

Het schoonmaken van de Optimum is een feestje. Je doet een druppeltje wasmiddel in de beker, een half litertje water, het deksel erop en draaien maar. Je wilt niet weten hoeveel schuim je maakt! Het wordt bijna een soort witte melk.

Weggieten, omspoelen en klaar. Misschien nog even afdrogen, zodat je geen kalkdruppels ziet.

Wanneer je geen schenkbare recepten maakt, kan het zo zijn dat er onder aan de messen toch nog wat is blijven kleven. Schenk dan wat water in de mengbeker, totdat de messen onderstaan en laat even weken. Nog een keertje blenden, en hij is weer schoon.

Gegevens Optimum blender

 • BPA-vrije plastic beker met inhoud van 2 liter
 • 2611 Watt
 • 48.000 toeren per minuut!
 • 80 dB
 • 6- bladige RVS messen
 • 30-dagen niet-goed-geld-terug garantie

De Optimum wordt geleverd met een zeefzak, handig voor zelf amandelmelk maken bijvoorbeeld, een dikke roerstaaf – mocht je toch iets moeten roeren terwijl de blender draait – en een handig receptenboekje met meer dan 80 smakelijke recepten. Wat wil je nog meer?

Ook geïnteresseerd in een Optimum 9400 of Optimum 9200A blender, ga dan naar www.froothie.nl en vul de code LekkerTafelen in voor 10 euro extra korting

Recepten met de Optimum 9200A blender van Froothie

cashewnotenpastaPindakaas

bananensmoothieBananensmoothie
raw appelmoes - 2Raw appelmoes

MangomousseMangomousse

zelfgemaakte amandelmelkAmandelmelk
crackers uit de blenderNotencrackers

Voor dit artikel is ons een Optimum blender verstrekt.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Kristin zegt

  Ik ben heel tevreden over mijn blender die ik bijna dagelijks gebruik. Ik heb wel een probleem met het loskrijgen van het onderstuk.Ik krijg alleen het zwarte gedeelte los, maar het mes zit muurvast. Er komt een roest sap uit de onderkant.

  1. Redactie zegt

   Het is inderdaad een fijne blender Kristin. Maar wat jammer dat hij ook problemen geeft. Wij zijn alleen niet de leverancier. Misschien even een berichtje sturen via http://www.froothie.nl/

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer