Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Oster Versa blender, als je een topprestatie verwacht

Review; De Oster Versa Blender is een krachtpatser. Pureren, malen, hakken en crushen, deze blender heeft er letterlijk maling aan. Stalen messen, hoge snelheden en echt gebruiksgemak. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

0 371

Oster Versa blenderOster Versa blender, als je een topprestatie verwacht – Een blender, vele hebben er een. Ik persoonlijk gebruik de blender met regelmaat om lekkere smoothies en sapjes te blenderen. Eigenlijk zonde want je kan er zoveel meer mee. Die van mij hield er pasgeleden na zoveel jaar mee op. Een review voor een blender, de Oster Versa, kwam voor mij dus precies op tijd!

Het is een flinke jongen, deze blender. En dan bedoel ik niet alleen dat hij groot is, maar ook dat hij behoorlijk wat power heeft. Het merk Oster, al een bekende in Spanje en Noord en Zuid-Amerika, presenteert nu in de Benelux een nieuwe serie voor dagelijks gebruik. Twee classic modellen hebben een 600W motor en de blender die ik mag testen heeft zelfs een 1400W motor.

Ook hier zullen de blenders van Oster, volgens Marc Berendsen de importeur van deze blenders, snel terrein winnen. We gaan tegenwoordig steeds meer voor het duurzame en we stellen daarmee ook steeds meer eisen aan de kwaliteit. Liever een keukenmachine voor een lange tijd, die aan vele eisen voldoet dan iedere 2 jaar een nieuwe kopen omdat de oude defect is of het niet meer aan kan. Je kunt deze blenders dan ook vinden in de betere speciaalzaken.


De motor

Zoals ik al noemde heeft de Oster Versa een zeer krachtige motor van 1400 watt. Alle Osters worden aangedreven door de “all-metal drive”, het unieke en daarmee ook onderscheidend vermogen van Oster. De gepatenteerde aandrijving van de blenders is exclusief door de volledig metalen aandrijving. Door gebruik te maken van een metalen aandrijving is de motor sterk en veel minder aan slijtage onderhevig. Erg praktisch is het dat de Oster gemakkelijk uit elkaar gehaald kan worden voor een grondige reiniging en dat ook alle onderdelen mocht er iets stuk gaan, ook los te verkrijgen zijn.

De Kan

De schenkkan heeft een royale inhoud van 1.9 liter en is van plastic. De kan is bestand tegen warmte wisselingen en krassen. Handig bij ijsblokjes vermalen of het maken van een warme soep. Kokend spul doe je natuurlijk niet in een blender, al was het alleen maar voor je eigen veiligheid. Altijd iets laten afkoelen! En yess deze kan en mag in de vaatwasser. Ook zonder vaatwasser is de kan makkelijk schoon te krijgen, want als je een smoothie maakt en je spoelt de kan direct om heb je hem in no time schoon. Maar na het maken van bijvoorbeeld pindakaas is het toch wel fijn als die de vaatwasser in kan. Wat ook erg prettig is dat de geurtjes er niet in blijven hangen, ik heb getest met tomatensoep, kaas-dip, en pinda’s maar ik kon met mijn toch wel goede neus geen geurtjes ontdekken na het afwassen.

De messen

oster messenMaar liefst 6 zeer scherpe messen heeft deze blender. Deze messen gaan wanneer de machine op full power staat wel tot 400 km per uur rond en bereiken 28.000 toeren per minuut. Doordat de messen verschillende kanten op staan heeft de machine weinig tot geen problemen de inhoud gemengd te krijgen en wippen de messen deeltjes die naar beneden zaken, zo weer op. Bij het maken van smoothies of soep heeft de machine totaal geen probleem. Ook het malen van nootjes gaat prima. Oster Versa heeft er totaal geen moeite mee wanneer er bevroren stukken ijs of fruit geblenderd moeten worden. Bij de kaas-dip en de pindakaas moest ik even helpen, door het met een spatel los te maken van de kant. Wat natuurlijk niet gek is omdat deze producten wel erg plakkerig zijn.

Het bedieningspaneel

De Oster Versa heeft naast de grote snelheidsknop en de pulse knop nog verschillende voorgeprogrammeerde functies. Namelijk een knop voor smoothies, een voor soepen en een voor dips. Door deze functies te gebruiken zal de machine de snelheid en de tijd aanpassen aan het te maken product. Bijvoorbeeld bij smoothies draait de machine eerst kort rustig tot de ingrediënten klein zijn. Daarna stoppen de messen even om dan weer met volle snelheid alles tot een romig mengsel te blenderen.

Dit kan de Oster Versa blender

Tomatensoep: Heb de tomaten gehalveerd en het groene kroontje eruit gesneden en met schil samen met andere verse groenten gekookt tot dat deze gaar waren. Daarna heb ik de nog warme soep geblenderd met de speciale knop voor soepen. De soep was perfect glad en er was totaal niks meer van de tomatenpitjes of velletjes te zien.

Smoothies: Vele soorten smoothies gemaakt met de functieknop smoothie. Heb hiervoor vers en bevroren fruit gebruikt. De Oster Versa heeft geen problemen met schilletjes en stukken bevroren fruit. De smoothies zijn dan ook echt smooth.

Kaas-dip: Ik had een dip gemaakt met feta, lente ui en roomkaas. Het was nogal een plakkerig geheel. De kaas heb ik een paar keer met een spatel bij moeten krabben. Had hiervoor de functie dips gebruikt , maar denk dat ik hier beter de pulse knop voor had kunnen gebruiken. Verder was de lente-ui goed kleingesneden, alleen zaten er nog wat brokjes van de feta in de dip.

IJs-crushen: Een glaasje Apfelcorn met 4 ijsklontjes in de machine gedaan, deze even laten draaien en ik had een soort van slusch puppy voor volwassenen.

Pindakaas met chocolade: Een zakje pinda’s vermalen met de blender ging boven verwachting goed. Eerst krijg je een korrelig geheel en na wat langer draaien krijg je een pasta. Het leek me wel lekker om er wat chocolade in te doen, deze in stukken erbij gedaan en door de warmte die vrij gekomen was door het vermalen van de pinda’s vermengde de chocolade zich perfect door de pindamassa. Ik heb bij het maken van de chocolade pindakaas in totaal 2 maal een beetje bij moeten schrapen.

Conclusie

De Oster Versa is een blender die geen moeite heeft met stukken bevroren fruit en maakt heerlijke volle smoothies. Ook met nootjes of takjes en schilletjes in een soep heeft deze jongen geen problemen. Het geluid zou wat minder mogen, maar dat heeft ook te maken met de kracht van de motor natuurlijk. En ijsklontjes die rondvliegen in een kan zijn nu eenmaal luidruchtig. Het motorblok is vrij groot waardoor de blender erg hoog is en een vrij prominente plaats op de aanrecht in neemt. De adviesprijs van 399 euro is aan de hoge kant maar je hebt dan wel een blender waar je lang plezier aan beleefd en waar je wat mee kan. Wil je minder besteden, de Beehive Classic is te koop voor 139 euro en de Beehive Classic Pro voor 159 euro. Op de blenders van Oster zit 7 jaar garantie.

De Oster is verkrijgbaar bij de betere speciaalzaken. Voor meer informatie over de blender of om te zien wat het dichtstbijzijnde verkooppunt is, kijk dan hier: www.itmonline.nl

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer