Melk wordt vaak geprezen om zijn gezondheidsvoordelen: het is rijk aan calcium, draagt bij aan sterke botten en beschermt tegen darmkanker volgens wetenschappelijk onderzoek. Maar wat betekent dit voor kalfsvlees? Voor melkproductie krijgen koeien jaarlijks een kalf. De vrouwelijke kalfjes worden vaak melkkoeien, maar de mannelijke kalfjes eindigen meestal als kalfsvlees.
Dit roept vragen op: als we meer melk drinken vanwege de gezondheidsvoordelen, betekent dat ook dat er meer kalfsvlees geproduceerd wordt. Toch wordt rood vlees, waaronder kalfsvlees, afgeraden vanwege de gezondheidsrisico’s en de impact op het milieu.
Lees ook:
Is het terecht dat we volop melk drinken en melk promoten? Maar tegelijkertijd kalfsvlees liever vermijden? Of moeten we juist deze reststroom benutten en geen voedsel verspillen?
Wat vind jij? Drink jij zonder zorgen je glas melk, maar laat je kalfsvlees staan? Of zie je dit juist als een kans voor duurzamer eten? Laat je reactie hieronder achter!