Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Proeven uit Foodfilm Chef – inclusief de trailer

Foodfilm Chef is er nu ook op DVD. De inspirerende film nodigt uit om zelf aan de slag te gaan. En dat hebben we dan ook gedaan. Check hier de trailer en de recepten uit de film!

1 1.158

Proeven uit Foodfilm Chef – inclusief de trailer – Vanaf 4 september is de foodfilm Chef al in de bioscoop te zien. Mocht je niet in de gelegenheid geweest zijn deze geweldige film te gaan bekijken, dan is dit je kans! Foodfilm Chef is 23 maart 2015 uitgebracht op DVD & BLU-RAY.

Hereniging

We zeggen het wel vaker, FOOD VERBINDT. Deze film laat je dat even helemaal beleven. De foodtruck speelt in deze film een belangrijke rol. Ook daarover las je al meer op Lekker Tafelen. De foodtruck is tegenwoordig booming business. Of dat de foodtruck ook altijd ten goede komt durven we zeker te betwijfelen. Ons verwachtingspatroon van deze karrende eettentjes is vooral het woord PASSIE. In Chef speelt passie zeer zeker een belangrijke rol. Uiteindelijk is het het de foodtruck die de passie voor koken weer losmaakt en chef-kok Carl Casper weer met zijn gezin VERBINDT.

Zullen we dan samen afspreken dat Passie en Verbinden de sleutelwoorden zijn voor het op de juiste wijze uitbaten van een foodtruck?

Het verhaal

In Chef, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau, neemt chef-kok Carl Casper (Favreau) plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), beste vriend (John Leguizamo) en zoontje (Emjay Anthony) knapt hij een oude food truck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Tijdens een culinaire road trip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor het koken, het leven en de liefde.

Verder met o.a. Scarlett Johansson, Bobby Cannavale, Dustin Hoffman, Oliver Platt en Robert Downey Jr.

foodfilm-chef

Inspiratie om aan de slag te gaan

Wij zijn dolenthousiast over deze film. De film is niet alleen leuk voor een avondje op de bank met de voetjes op tafel. Het mooie is dat deze film je inspireert om de keuken in te duiken. Hey, en dan leg je zo’n film neer bij het Lekker Tafelen team. Wij voegde de daad bij het woord en doken de keuken in en doen hun verslag van de recepten in de film. Zodra jij de film te pakken hebt kun je direct wat vrienden uitnodigen. Vertel ze niets, serveer onderstaande gerechten en nodig ze vervolgens uit om onder het genot van een goed glas wijn en wat verse hapjes de film te bekijken. Succes van de avond bij deze gegarandeerd.

Nolda: Koken met chocolade is helemaal zo gek nog niet

Foodfilms lijken heel erg in de mode tegenwoordig. Dus volop plezier en inspiratie voor mensen zoals ik, die van mooie voedingsmiddelen en lekker eten houden. De trailer van de film Chef, waarin chef-kok Carl Casper ontslag neemt en met zijn eigen Foodtruck al kokend rond trekt, deden bij mij beelden van Latijns-Amerikaanse gerechten opkomen. En als ik aan de Latijns-Amerikaanse keuken denk, kan mijn geliefde chocolade niet ontbreken. Hoewel ik de film nog graag wil zien en de associatie met Latijns-Amerika en chocolade helemaal niet hoeft te kloppen, gaf alleen de trailer mij al volop inspiratie om u meer te vertellen over koken met cacao en chocolade. Want koken met chocolade, is helemaal zo gek nog niet.

Lees hier verder

Christien: Carne Asada; net als in de film

Carne Asade komt uit de Mexicaanse keuken en betekent letterlijk “gegrild vlees”. Het is gemarineerde, gegrilde rundersteak. Deze mag rosé blijven van binnen. Er wordt in Mexico vlees voor gebruikt dat in Nederland bij de betere slagerijen te krijgen is, namelijk de bavette en de vinkelap. Je kan deze stukken natuurlijk ook vervangen door biefstuk of, zoals ik zelf heb gedaan, entrecote.

De carne asada wordt als hoofdgerecht geserveerd of als onderdeel van gerechten zoals burritos, quesadillas of tacos. Het wordt vaak vergezeld van verse guacamole, gegrilde uien, zwarte bonen, rijst of tortillas . Met Carne Asada wordt overigens in Mexico en het zuiden van Amerika ook wel een barbecuefeest met familie en vrienden aangeduid.

In de film Chef roepen de koks “wow” na het proeven van de Carne asada. Dit vleesgerecht heeft inderdaad een ‘wow-factor”. Dat zelf eens ervaren?

Hier is het recept voor de heerlijke marinade

Samantha: Cubano een fors belegd broodje van onder de grill

De Cubano is een heerlijk Cubaans broodje, besmeerd met een saus van mayonaise gemengd met mosterd en vervolgens belegd met gegrild varkensvlees, schijfjes augurk, Zwitserse kaas en een lekkere ham, afgemaakt onder de grill. Dit broodje is in heel Amerika inmiddels een begrip, wereldwijde bekendheid kreeg dit broodje echter pas toen chef kok Carl Casper hem, in de film “Chef”,  in zijn restaurant on wheels “El Jefe” ging verkopen.

Passender kan bijna niet. Hier vind je het recept

Marlene: ‘Berries n Cream’, vruchten met slagroom, drankje en caramelpoeder

Eetfilms of zoals je ze vaker zal tegen komen: foodfilms, passen helemaal in de huidige trent van meer aandacht voor wat we nu eigenlijk iedere dag op ons bord scheppen. Hele avonden worden georganiseerd rondom een foodfilm. De spannenste avonden zijn die waarop je gaat zitten en op hetzelfde moment dat een gerecht in de film voorbij komt, je datzelfde gerecht ook voorje neus krijgt. Lukt het, lukt het niet, ziet het er hetzelfde uit als in de film en smaakt het!

Vorig jaar kwam de film ‘Chef’ uit over een kok die zijn ei niet kwijt kan in de keuken van een restaurant en daarom het hele gedoe de rug toekeert, een oud busje opknapt, er een keuken in bouwt en daar de weg mee opgaat. De heerlijkste dingen komen er uit dat busje en het is niet heel vreemd dat de film een soort geadopteerd werd door onze eigen Hollandse Reizende Sterren. Je weet wel, die prachtige busjes waaruit ze de lekkerste dingen voor je neus toveren. Op elk festival kan je ze vinden.

Lees hier verder

En nu zelf aan de slag

Zo, wij hebben je hopelijk geïnspireerd om aan de slag te gaan. Koop die DVD, nodig je vrienden uit, leef je uit in de keuken en geniet vervolgens van de romantiek van deze pracht film. Laat het ons vooral weten als dit een werelds gezellige avond geworden is.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Ianna zegt

    Ohhh, dit is zo’n leuke film! Ik heb m nu al een aantal keer bekeken, maar blijft een favoriete feelgood film! Leuk leuk leuk! Groetjes, Ianna

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer